aku hargai...

31 July 2012

selamat hari selasa =)

pg ni aku sampai dlm 6.30.. tp siyes la.. mmg lemau gile.. mengantuk xtau nk ckp.. once da park.. cadangnya nk lelap la kejap.. pusing sana, pusing sini.. xleh gak nk tdo.. eeeiii, da la aku ngantuk gile ni.. adoi.. 

pastu.. aku dgr bunyi pelikkk.. alaaaa, xkn time cmni kot.. adusss... aku ngantuk giler ni.. pastu aku bangun... tinjau2 xde lak bnda berbunyi tu.. mana lak arah dia dtg ni.. ahaaaa... bunyi tu dari guard depan.. amekkk ko.. da berkepul2 asap... uwaaaaaaa... aku ngantuk laaaa.. xkn nk fogging time cmni.. 

da la aku x siap ape pn dalam keta ni.. hishhhh... laju2 capai cardigan.. klua dari keta.. kang nyamuk x mati.. aku lak yg terbunuh dalam keta ni.. naik atas, da berkepul2 asap kt lobi.. ciss, nasib baik x sembur perfume lg.. grr.. 

sekian entry org kena fogging mase nk tdo dlm keta.. 

30 July 2012

mengapa~

mengapa nafasku tersentak

bila kau menyebut
sedangkan tiada apa diantara 
kita iktannya sekadar teman



biasanya nafas terketar
daku luah untuk bertutur
apakan adanya saat berdebar
untuk kau 
jika dia mengejar



jika benar apa ku rasa
haruskah ku tegarkan segalanya
hasrat terpendam ku kpdamu
namun takut kau x sudi
memberi ruang dihati



mengapa tubuhku lesu 
hingga daku hilang selera
apa agaknya kasih bahagia
dgan pengalaman baru 
bernama cinta



jika benar apa ku rasa
haruskah ku tegarkn segalanya
hasrat terpendam ku kpdamu
namun takut kau x sudi
tp x tertahan lg



mengapa siang hariku
kelam tanpa pamandangan kabur
mana tidaknya persinggahna senja
aku asyik mengelamun kau membuta



mengapa malamku tidur pun x lena
mungkin ini tandanya
ku lamun cinta
mengapa oh mengapa
katakan mengapa 

seharian aku dok dgr lagu ni je...gigih aku dok suh la kesayangan carikkan aku lirik lagu ni dgn harapan aku faham ape makna lirik nih.. =') 
trase mcm jatuh cinta lg.. ngeh ngeh ngeh... jatuh cinta laaaa sgt...jatuh tangga ade laaa... 
walau ape pn makna lagu ni.. aku cuma harap 1 day aku akan find something yg buat aku tersenyum untuk selamanya... =)

entahla.. bosan btul..

kang klau aku mengadu kt sini, kata aku buat luahan prasaan.. tp kt sape aku nk cite.. penat da jadik hipokrit.. xde sape nk dgr pn ape nk cite.. mustahil jgk kn aku nk cite ape prasaan aku, ape rasa hati aku, aku marah ke, hepi ke,suka ke, suka ke, x ke.. ntah.. rasa cm bengong xde sape nk dgr.. bosan! xde yg faham ke ape makna sunyi tu! kang bila aku temper, for sure aku balik kena.. 

smua kena pendam,peram... aku penat mcmni.. sumpah! penat.. mcm xde isu best yg bole buat aku rasakan semula prasaan aku dlu.. ye, once Allah da tarik balik ape yg dia pinjamkan.. for sure Dia akan gantikan yg lebih baik.. hanya kita yg kena tau menilai dan menghargainya... cemane tuh.. 




"Tidak penting bagimu mengetahui harganya, tetapi penting mengetahui nilainya."



"Memang amat tinggi letaknya kebahagiaan. Namun kita harus menuju ke sana. Ada orang yang berputus asa berjalan ke arahnya lantaran disangkanya jalan ke sana amat sukar. Padahal mudah, kerana ia dimulai daripada dirinya sendiri." 

opening olympic london 2012

ade sape2 yg tgk opening olympic london last week? mgkin ade yg tgk.. mungkin jgk ade yg masih lg dok dibuai mimpi2 lepas sahur.. huhu... termasuk la aku kn.. aku xtgk.. tp aku ade baca la post2 fb pasai ni.. 

pasni kena laa mengadap benda lain lebih.. bila apak ade kt uma for sure bg aku yg x minat sukan ni akan masuk bilik siap2.. huhu.. 




hasil kerja warga unit tekstile department aku..
uniform kontinjen malaysia..
sekurangnya mereka bawak nama malaysia dgn uniform harimau ni.. 
=)



mase upacara ni laaa yg aku tgk jadi bahan cerita kt facebook..
xperlu la dikatakan knp.. tepuk dada tnye iman.. =)






P/s: kredit gamba dari En.farid atras

siri ramadhan~ Baitul Rahmat

sape tgk drama bersiri baitul rahmat kt rtm1 sempena ramadhan ni? aku bole kata x miss tgk drama ni.. siyess, mmg sebak.. kisah warga tua yg diletakkan kt rumah org2 tua.. pastu lepaskan abis tanggungjwb pada org yg keje kt situ.. sian tul... kejam gile anak2 dorg ni.. ade episod bila ntah, anak ni campak je ayah ni kt pagar baitul rahmat pastu bekalkan duit 10hengget je.. sumpah bongok! mengalir airmata tgk.. hidup kt dunia ni xlama mana.. harini buat, esok Allah balas.. 

Ya Allah.. mudah2an aku dijauhkan dari lakukan sebegini pada kedua ibubapaku..
aminn...









Kisahnya bermula apabila Hashim, Hanim dan Husna bergaduh besar untuk menentukan siapa yang patut menjaga ibu mereka, Maimunah yang sudah uzur. Hashim dan Hanim yang sudah berumahtangga memberi bermacam alasan hingga Husna akhirnya yang masih bujang akur menjaga Maimunah.
Namun Husna sebenarnya miliki niat jahat mahu membolot harta ibunya secara rahsia. Satu hari berlaku kejadian yang membuatkan Husna begitu marah terhadap ibunya. Dia kemudiannya menghantar Maimunah tinggal di rumah kebajikan Baitul Rahmat. Meskipun puas Maimunah memujuk namun anak kandungnya itu tetap dengan pendiriannya meninggalkan ibunya di situ.



Masa berlalu tidak pernah sekali pun Husna atau anak-anaknya yang lain datang melawat Maimunah. Walaupun sedih dia mula membiasakan diri tinggal bersama teman-teman senasib dengannya termasuklah Khalijah, Rahmah, Mak Cik Adibah, Hasnah dan juga Wan. Apatahlagi penyelia di situ menjaga kebajikan mereka dengan baik sekali.


Kepada merekalah dia meluahkan rasa sedihnya. Hampir tiap malam dia menangis, tetapi lama kelamaan dia boleh menerima yang anak-anaknya sudah pun melupakan dirinya. Cerita teman-temannya di situ lebih kurang sama dengannya. Anak-anak mereka boleh dikatakan berjaya dalam kehidupan masing masing, tapi apakan daya mereka menolak untuk menjaga orang tua sendiri.


Juriah,penyelia rumah orangtua tersebut cuba menceriakan hari hari di Baitul Rahmat dengan berbagai aktiviti menarik agar semua orang tua yang ada di sana tidak sedih. Mana taknya, Juriah dibesarkan di rumah anak yatim dan dia tidak pernah dapat merasa kasih sayang ibu bapa. Jadi kepada orangtua yang ada di sinilah Juriah menumpang kasih dan syukurlah, mereka semua hargai dan menerima Juriah dengan tangan terbuka.
Di situ Maimunah juga berkongsi kisah Hamidun yang ditinggalkan anak-anak di tepi jalan sebelum diterima tinggal di Baitul Rahmat. Nasib Hamidun lebih malang kerana hanya beberapa hari tinggal di situ, Hamidun meninggal dunia. Namun tiada seorang pun anaknya yang hadir menuntut mayatnya malah jenazah Hamidun dikebumikan di tanah perkuburan tanpa waris terletak berhampiran Baitul Rahmat.


Ramadan semakin berakhir. Ketika itu Maimunah mula jatuh sakit. Begitu pun tidak seorang daripada anak-anak yang datang melawat selain Husna yang memaksanya menukarkan nama terhadap harta yang dimilikinya. Malah Husna membohongnya untuk membawa dia pulang ke rumah.
Maimunah merana dengan tindakan anak-anaknya. Lalu bagaimanakah penyudah jalan hidupnya? Adakah dia senasib dengan Hamidun yang tidak dituntut mayatnya di Baitul Rahmat? Saksikan kesudahannya penghujung Ramadan ini di TV1.


29 July 2012

sudah 2pagi...tadaaaaa

da tgh2 mlm buta yg x bape nk celik ni.. aku x bole tido lg.. mmg blur kot.. salah 1 faktor yg menyebabkan eye bag aku makin lama makin melampau ketara nmpaknya adalah disebabkan jadual waktu tdo aku yg kelam kelibut ni.. sure x best la kn.. mlm td tdo pkul 1.4o gak kot.. pastu lena.. skali mak aku pggil suh sahur.. errr.. aku rse aku mkn sambil pejam mata.. hahaha..melampau!

pastu aku tdo blk.. pas subuh, smbg lg tdo..smpai laaa mak aku dok pggil suh bgun.. ya ampun.. gile liat nk bgun.. bln puase ni mmg smua aktiviti trhenti.. bkn sbb ape.. sbb tahap pemalasa makin makin memuncak.. lemah je manjang.. bosan pn ye.. mcm xde benda baru lately ni..

mule la ni..once aku da mula menaip je.. mood mengantuk smpai da.. okehla..nk pengsan dah.. slamat mlm n slamat bersahur.. =)

Published with Blogger-droid v2.0.6

27 July 2012

kaunter pertanyaan dibuka pagi sahaja.. =)

bersiaran dari meja aku sendiri pg ni.. heushhh... kena menjadi penduduk tegar harini gara2 hrmis.... kena jadik keras kejung kt sini.. apesal laaaa aku mengantuk giler ni.. mcm nk lelap sekejap jer.. plisss....plisss... sape2 yg nk carik aku, sila carik bawah meja.. ahahahahah....

lemau.. lemau... lemau..  pssstt... harini sgt aneh jejaka2 dlm ofis aku... smuanya mcm fenomena lak... sepaten je.. hahahha.. cite pasai tu, sat lg aku apdate... nk kena ade bukti dlu... tau2... =)




sila berurusan pagi ni sahaja..
petang kaunter tutup..

^____________^

ku ingin kamu... ='(

26 July 2012

jangan tido lagi

pasai kisah smlm... da pi lantak la situ... maleh nk fikir lagi da.. asal dia bahagia ape dia buat.. go ahead la.. harini aku penat giler.. fuhhh... mengantuk tp xbole tdo..klua ofis td pukul 5... jem x jem sgt laa.. tp aku mengantuk gile... fuhhh... stress2.. hahahaha...aku ni plak bangsa tdo pn main2 je... tdo jap pastu jaga... ni la jadinya.. puas aku tahan2 mengantuk mse drive td...

sampai subang je..lalok mcm makan ubat tdo... #aku puase okeh# 
ni tgh menaip ni pn aku mengantuk giler... pejam tah bape puluh kali..  pedih giler mata... bila tringat ptang td... semat dalam hati siap2.. jangan tdo mase memandu...ffuhh

luahan sikit jer.. ape dalam hati =')

da petang... seharian aku dok kt tingkat 1.. x bergerak2.. rasa kejung gile telinga aku harini.. lg2 bila seangkatan xde kt sebelah.. mood dek sbb kejadian semalam masih terbayang2 lagi... sedas kena hina cmtu skali.. aku cuma bole ckp, aku masih bole senyum harini.. haah, senyum utk tutup luka dalam hati aku.. aku rase cm kena hiris pastu dicurah limau.. pedih giler! mgkin ye, ape yg jadi da ditakdirkan.. tp ntah.. bkn x trima takdir.. cuma aku agak terasa... mungkin masih akan menangis lg.. nthla... 

si kesayangan masih bg kata2 semangat.. terima kasih kesayangan... =)
maaf, sbb buat ko trasa.. aku cuma xde ape nk cakap setakat ni.. sbb aku sendiri blum ckup kuat... blum cukup tabah.. blum cukup cekal.. aku penat giler sbnanya.. =( 

terima kasih kesayangan.. =')  

sukahati aku!!!

aku nk membebel lagi..


x faham eh aku da ckp JGN BIZI BODY hal aku! 
xfaham atau buat2 x faham? 
skrg ni aku xnk dgr advise sesapa, xnk org tnye aku ape2,
xnk org menyebok hal aku! susah sgt ke nk faham!!! 
aku xnk org susah2 nk jadi tukang susun atur ape aku nk buat.. jangan menyibok!

ape aku nk buat, itu adahah HAK aku.. 
jangan la masuk campur!!!!!!!!!
jadi manusia faham bahasa x bole ke!

fridge magnet macam2.. =)

ni projek xde kej aku tgh malam td.. 
bangun baring bangun baring lagi.. aku xde ape nk buat..
pegi dapur nampak la fridge ni penuh sgt... huhuhu..
sebahagian besar ni dapat dari kengkawan kesayangan..
ngeh ngeh..



aku rse dari pangkor je ade banyak.. sbb member ofis rmai yg kerap ke pangkor..
pastu ketam tu makcik aku bagi...



dari singapore kteorg beli sendiri.. kerap g sana skang.. 
family kesayangan ramai kt sana..
err, rindu lak kt dorg.. 
T_T

yg macam beruang HK tu sis laily bg... mase dia kena g hongkong..
bandung belanja dpt dari din, kirim2.. hahahaa...


amek gamba ni pn sbb adik aku laa...
dia dok depan peti ais.. tetibe ckp dgn aku...

adik: aku pelik laa, aku pegi pulau kapas,kelantan baru bole dpat fridge ni..
bila ko pegi HK,LONDON,PARIS ni smua eh?? 
aku: mongokss punye soklan... hahahahahaah

yg ni dari kelantan.. wau katanya.. bdk kecik yg tnye soklan tu laa yg beli...




ni mase dia pegi pulau kapas.. pastu belagak dgn aku sbb dapat snokling.. *abaikan ejaan*
ape la huduh na penyu ni.. hahahaahaa







ni kesayangan aku yg bagi.. lepas aku dok mengaji kt dia ntah bape puluh kali suh belikan aku 
fridge magnet... hahahahahaha.... tenkiu kesayangan... 


ni pn kesayangan aku jgk yg bg.. =)



yg ni spesel dari kesayangan... hahhahaha..
harus terbang dari london =)


come from korea.. sape bapak bdk pegi korea, sila buat xtau.. huhuhuhu
tenkiu bapak budak!


paris yaww.... =)



sekian entry merepek arini.. 
aku bosan plak.. sat g tgu la.. ntah2 arini ade byk lg entry mengarut yg klua.. 
hahhahhahhahahahahah

Tata

Alhamdulillah... =')

25 July 2012

go away MR BOTAK!

da nk mgrib.. tp aku lak duk termenung dalam bilik.. aku rase setting blog aku ni ade kena mgena la dgn setting fon aku... mcm hari isnin.. aku rase level sabar aku da abis laa.. ntah2 level pahala da tinggal 20%.. klau ikutkan lampu ultraman da menyala2 nih... ntah knp aku mmg hangin sgt2 hrini... aku agk klau dia ade depan mata aku, mmg free da kena maki dgn aku nih.. mengenangkan dia cuma guna fon utk bgtau kn... tp siyes... naik darah tul aku bila si bebengap ni ckp... "aku perempuan, so should know prasaan perempuan lain" elooo... selama ni xde sape jaga prasaan aku.. so do i care nk kena jaga hati org lain?? org yg aku x kenal plak tu.. n best part... org yg sakitkan hati aku?? perlu ker?? 

maybe i hope n really hope.. 1 day, u'll get back wat ever u do boyz... i'm never pray that, but really hope soo... huhh! nk sgt tgk how long ko akan stay berlagak cmtu... hidup ni xjunjung langit der.. sikit ari ko tahan langit ko yg jtuh tergolek2.. aku harap time tu ko buka mata luas2.. sengsara aku dgn ko, makan hati aku dgn ko bkn 1 2 jam atau pn 1 2 hari laa... bertahun.. rasa sakit aku, xkan aku lupa.. sikit pn aku xkn lupa.. no bukan dendam.. u'll get back! 

hmmm... mgkin aku agk emo.. but, i'm really lucky.. coz u're not my husband..  ahaaaaaaaaaah~  aku da penat membebel... pahala aku da ziro aku rase... gud bye mr botak!

AKU BENCI KO!!!!! AKU XKAN PERNAH MAAFKAN KO DUNIA AKHIRAT!!!

aku perempuan dan dia juga perempuan?? soalan jenis ape yg ko tanya aku ni haa?? mungkin ko lupe atau buat2 lupa ape yg ko da buat dgn perasaan aku.. mungkin ko lupa, mcmana calarnya hati aku bila ko blah mcmtu je semata2 sebab keluarga ko! mungkin ko lupa bila aku sabar dan sabar bila setiap panggilan, setiap sms yg aku hantar mcm sampah dipandang! dan mungkin ko lupa bila mana aku tggu ko dan ko?? berpoya2 dengan org lain! mungkin ko lupa bila mana aku jujur dan ko?? mungkin ko lupa bila mana aku ni jadi bodoh sebodoh2 org pegi amek hati keluarga ko.. dan mungkin ko lupa mcmana aku dimaki hamun.. ko lupa smua tu kan.. mmg ko mudah lupa.. tp aku?? sampai mati xkan lupa mcmana hinanya aku pada pandangan ko dan keluarga ko.. 

dan harini.. rupanya masih x abis penghinaan ko lemparkan pada aku.. mungkin mmg aku kena bersyukur setiap perkara aku alami bertahun2 kenal ko.. aku bersyukur diberi hati yg kuat! perasaan yg cukup kuat utk jadi seorg teman,sahabat, dan sebahagiaan dari ko.. mungkin aku mmg xlayak utk ko.. dan sebab tu aku bkn dijodohkan dgn ko.. mungkin mmg ape aku alami selama ni xkan pernah berbayar dgn setiap perbuatan ko yg lukakan hati aku bertahun2.. ko penah ckp dgn aku.. ape la sgt 3tahun.. ye, mungkin x sama dgn perkenalan ko bersama dia selama tu.. tp sekurang2nya hati dia x dicalar! dia x dimaki! dia x tuduh dgn penghinaan! dia x sakit hati dgn gambar ko dgn org lain! dia x dicabar rasa sabarnya!! 

mungkin aku adalh org paling bodoh harini kerana masih hormatkan ko.. mmg aku sgt bodoh.. aku bencikan ko!!!! aku org paling bodoh sbb menangis kerana ko!!!! aku benci ko!! aku benci ko!!!! ko manusia yg xde hati perut! xde perasaan!!!  SATU MASA NANTI ALLAH AKAN BAYAR SETIAP TITIS AIRMATA AKU SELAMA NI PADA KO!!!!  aku xkan maafkan ko sampai hujung nyawa aku!!!! 

biarkan aku cari dimana cahaya hidup aku!

time da siang gini penyakit plak dtg.. rasenya sahur td makan ubat da.. ='( bad tul rsenya ni... pening, mual, nk munn pn ade da ni.. sakit kepala dtg lg.. makin hari life aku makin tension.. makin aku x tenang.. makin aku x bahagia.. aku bosan cmni.. aku cm xde ruang utk diri aku sendiri.. setiap hari mcm2 gangguan ade.. blum lagi org yg 24jam asik kata aku jer yg salah.. fed up aku hidup cmni.. aku nk sorg2!! aku xnk diganggu sesapa! aku xnk tau ape2!! 

aku nk hidup dgn jalan dan aturan aku sendiri.. cara dan jalan aku sendiri.. arah tuju yg aku buat sendiri.. aku xnk org lain tlg atur! aku xnk org lain masuk campur ape aku nk buat.. buruk baik biar aku sendiri yg uruskan.. biar aku sendiri tanggung.. jgn ade sape pn masuk cmpur!! aku da bosan mcmni.. smua org dok bizi body amek tau.. sbok nk tlg atur.. 

sekarang aku nk ruang yg aku akan pastikan tu hak aku.. tu arah tuju aku sendiri.. xperlu sape pn nk jadi baik hati aturkan.. xperlu nk buatkan aku jd mcm badut,robot kena ikut smua kata org.. sedangkan aku ade jalan aku sendiri.. aku cuma nk diri aku puashati dgn ape aku buat... jgn masuk campur.. 

biarkan aku carik kebahagiaan aku sendiri.. 

wordlesss in red.. huhuhu

24 July 2012

ramadhan ke 4...misi cari soya panas =)

bila timing buke je aku rse rmai yg lg kelam kabut dok kejarkn bazaar... trmasuk laa haku.. tp tu la knyataan.. hrini aku drive pi ofis.. so sharp 4.30je aku da laju2 trun.. risaukn jln jem.. alhamdulillah.. xde la jem melampau mcm 1st day aku tumpg cik ai nk pi lrt sentul..

tu blum lagi lepas aku jln giler jauh nk pi kt komuter bank negara.. tp kt komuter situ aku mcm rse syok plak.. sebab byk gile tmpat duduk kosong.. lain gile fenomena kt Kl Sentral yg maha kelam kabut...

bila lrt brenti kt kl sentral je.. aku rse mcm woowww... aku dpt tmpat duduk wei harini... hahaha...pengalaman.. sape tau kn klau x cuba...tp utk aku ulang blk bln2 puase ni... err...aku x sggup lg laa.. rela drive lg.. bole aku berangan jd drifter.. mcm dlm mimpi suana... hahaha... dasat mimpi kteorg hritu.. sbb mimpi perkara yg sama dlm 1 mlm.. cuma bezanya,dia info aku... aku kn pemalu...huhuhu...

balik cite ptg tadi.. aku singgah bazaar semata2 nk beli soya panas yg da puase ke 4 bru aku dapat.. mklumlaaa...hrini bru free dan bru jmpe dgn itu soya panas.. msih ade 1 plastik lg.. aku rse mlm ni mmg setel.. hohoho..

ok2...get ready utk teraweh.. mudah2an doa dan impian aku dimakbulkn... aminnn

Published with Blogger-droid v2.0.6

stresssssss!!!!!!

aku mmg x faham jenis manusia yg nk sakitkn hati aku 24 jam.... ingat aku ni ape!! bola ke hape... berapi tul aku rse skng ni...

fed up!!!

schawal in the house... =)

schawal in the house yaww... hahaha.. penangan ni.. 
aku da tau dorg ni nk dtg, siap info mmber awal2... kang gtau aku sbb nk amek gamba.. 
skali dorg pi tuka baju kt tingkat 3 laaa plak.. hahadoii..
da merundum tul la prasaan mase tu..

skali eh... shada info dorg ade kt karyaneka..
sooo, berdesup waa gi sana.. semata2 nk amek gamba yaww..
hee.. akhirnya dapat gak...

gambar ni mase dorg da nk balik... aku ni upload gamba da bertrabur..




ni pic dalam karyaneka.. 
mcm seram plak muka aku  kt bawah ni.. eeei... 

T___________T

sbb scha cantik sgt kot... 

kejadian aneh.. tp aku suka... hahaha

morning....da puase ke 4 harini... smlm aku smpai uma da azan.. haihh.. klua 4.30 pn cm xde effect jer aku rse.. balik pn dgn mcm nk pitam, mcm nk munnn pn ade.. giler tul.. stress aku.. plak tu si aie dok apdate gamba air oren plak.. lg haku stress tgk... da la smlm aku rse pahala aku mmg da abes da.. tggl lapa dgn haus je.. dari pg aku asik mengamuk jer.. start dari pg ckp dgn org x faham bahasa, blum lg dgn org carik pasal, blum lg dgn memacam hal sampingan...

err, aku masih trbayang lak mimpi mlm td.. bulan2 puasa nieh... mimpi ke kenyataan?? hahahaha.. ntahla, aku pn xtau... yg aku ingat mlm td aku trjaga pkul 12.15.. tu pn sbb kaki aku kena serang hendap dgn nyamuk.. giler da mcm monkey jer rasa sbb dok mengaru2 semacam.. nk pi sembur ridsect, kemalasan yg maha dasyat da menerjah.. mmg tidak laa... pastu aku tutup kaki dgn slimut, aku tdo balik.. skali mimpi indah.. jeng...jeng..

skali aku mimpi aku tgh susun kad kawen.. eh! kad kawen aku laaaa.. hahahahah.. pastu, aku masukkn dalam sampul nk pi edarkan.. siyes mmg gorjes abes laaa kad tu aku rse.. huhu... yg frustnya, knape laaaaa aku xnmpak sape gerangan nama pengantin lelaki dalam kad tu... hishhh!! FRUST!! hahhahahah.. rsenya malam ni bole sambung balik x mimpi tu?? hhahahaha... semata2 nk tau je sape pengantin laki tu.... wink! wink! 

23 July 2012

sesi make over 2012.... ~ bajet retis kejap...

last wiken,  kn aku ckp aku pi follow sepupu aku buat make over.. yg bestnyer, 
haku ni pn menadah je laa... 
ni rupa before okeh..


ni mase letak foundation... woww.. macam mayat sehhh



kasik brush kening haku... 



mekap nk kawen cm gini kan... huhuhuh


pucat wehhh.... menanti sesi touch up seterusnya..


masih sesi touch up kening haku... kejap lukis  kejap kang berus lagik


mari memberus lagik... muahahahha





tgk.. x sudah2 lagi kening haku.... hahahha... nasib aku x tdo... teliti beb...





baru buat base kaler...


pink yawww... ^_^


sesi 2 ~ highlight mataku ini


sedang repair kaler..


ade nampak cm alien x?? hauhauhau





zooommmm sket...


sudah jadi opera cina ni.. 


eeeeiii.... takut... kening haku cm opera cina.. 


lipstik pink... pastu dia tindih lg dgn kaler2 lain..


hampir 80% siap


garangnye muka haku


kemaskan lagik ni haaa


cakkkkkkkkkk


okeh... hampir siapkan mata.. cantiknya kaler... 


shining2 muka haku... yieppiii...
da pasang bulu mata... shantek2...


dan inilah hasilnya...

v



v




v



v



v


v


v


tadaaa


kntrol ayu sehhh


tetibe rase mcm kuwusss la plak


inilah dia tukang make over muke saya... 
^___________^


tetibe trase mcm nk belajar lak mekap cmni..
hewhewhew


maap la yer.. mmg tudung haku huru hara





mengoda x?? harharhar...
kakak aku kata, mata ko jahattt..
hahahahahaha


bersama model ke 2.... masih 17tahun okeh...
trase aku tua disitu.... huhuhuhu


errr.... tutup mata!!


with adik2... =)


dikelilingi adik2 =)