aku hargai...

29 February 2012

WORDLESS WEDNESDAY

28 February 2012

aliff yg anti giler dgn aku


aku x tau knp budak ni anti btul dgn aku... dia nmpak muka aku cm antu ke.. klau dia ade kt pintu dapur, nmpak keta cukup la.. belum nmpak aku lg... da jauh dia merangkak dgn meraung2 mcm aku da cubit2 dia.. kot abg dia dulu, asal nmpak aku.. dtg dekat kena pau lg ade.. ni x, x cukup tanah dia cabut.. umpan kopok, kopok je la yg dia amek.. xnk lgsg dekat dgn aku.. mcm nmpak antu..

haritu dia duduk kt pintu dapur, aku baru balik keja.. kaki dia sangkut kt lubang antara tempat hadang dari dia klua pintu.. *korg paham ke? xpaham, buat2 paham je la.. * skali dia nmpak keta masuk.. mmg aku saje je pusing sbb dia ade.. kaki dia yg sangkut kt kayu tu,dia sentap je.. pastu gile laju dia merangkak.. fuuhh.. ape lg, aku trun je keta, paksa je amek.. meraung2 oke.. gile x ingat.... mcm tgu kena hukuman je.. x fhm btul.. tp dgn adik aku yg bdn ketak2 tu x lak ko takut kn.. aku yg ayu gilak ni.. ko bole meraung2..






lepas kena gigit dgn aku... aku da bengang, asal nmpak je aku.. mcm nmpak antu bungkus... klau mak aku bwak, adik aku bawak... elok je plak.. tp aku? yg ko mcm kena semelih knp? sadis btul..
i tacing tau.. agknya mmg muka aku cm israel kot.. haihhh

harini aku nk jadik pakar kebersihan

pernah x pijak pasir? pk x ape rasanya?? selesa x? klau aku mmg x la..kaki aku ni jenis nipis,mmg segala bagai pasir kot ade kt lantai, cnfirm aku x senang hati... mungkin sbb mak aku jenis kot rasa pasir je dia menyapu sampai betul2 xde pasir lg.. so aku pn da terbiasa dgn bnda tu.. skali dia menyapu jer, mmg ade je barang kt lantai siap la.. abes smua kena buang... tp mcmana yek gaya org yg x menyapu umah ni? bkn la kata aku bersih sgt, meja aku ni pn mcm kapal karam gak.. tp klau kt uma, mak aku tu mmg ade super power kasi kilat smua bnda.. sampai aku pn da ikut x bole tgk sepah2.. mmg aku angkut aku buang je.. xde tnya2 da guna ke x, nk balik g carik kt tempat sampah.. tu baru pasal lantai...

masuk part dapur,walau dapur mak aku tu kecik je..idak le beso mana... tp dia pnye sental, ilang smua jin2 kt dapur tu... 1 cawan pn x penah ade tinggal kt sink... skali ko tinggal, tggu la gempa.. hahahhaa.. sbb tu dari yg sulung smpai yg kecik, smua pndai sepah pndai kemas.. xde la sink tu penuh setingkat.. aku penah tgk sepupu aku buat, dia kasi timbun pinggan2 smua... pastu dtg dia pnye rajin, baru dia kemas.. ok! itu cara dia... tp kot kena kt aku..mmg aku da jadi hulk.. gila x pening bersepah cmtu.. mau meroyan aku.. sbb dari dulu, bila aku masuk dapur je, mak aku da sound siap2.. jangan sampai masuk dapur,sepah2... buang smua kang..
hahahha, berani ko nk buat sepah? kang abes smua melayang,ko nk kutip? oohh, tidakk laa.. tp mmg aku tabik la kt mak.. sbb bila mak buat mcm tu, otomatiknya la, anak2 tau mcmana nk jaga kebersihan.. jgn tgu sink penuh,da bau segala mcm baru nk buang.. tau x berapa banyak kuman yg ade? eeeuww.... geli okeh... aku biasa tgk la... lantai kotor dgn segala mcm lendir,pastu belum lg lantai yg mcm ade 5inci pnya pasir.. ya ampun.... bolenya la duduk kt keadaan mcmtu... 

part peti ais.. ni brape lama nk simpan smua benda dalam peti ni? gile wei, sayur kurun ke 18 simpan lg.. aiyokk..x bernafas fridge ko tu kot.. kelass... pastu segala makanan instant ade simpan lg kejung dalam tu.. ya Ampun.. makanan dalam fridge bkn tujuan simpan selama berabad yek kengkawan.. sbb bila da lama sgt dlm tu, segala mcm vitamin dlm tu xde da..lg pn, busuk tau x simpan lama2.. bluekk.... jd, sila lah kemas kini fridge masing2 skrg... hhahahahaha.....

ni lg 1... part paling penting skali....
bilik tidur..
dlu masa aku kecik lg, mak aku slalu jerit suh kemas bilik... aku lak bangsa malas gile.. lantak la situ,..sbb dulu aku pk, ai.. mlm kang pon nk tdo balik gak.. pastu ade org ckp.. kang buang air,jgn basuh yek, sbb nti nk buang lg jgk.. aku? erkkk... start dari situ la aku kemas smua.. *walau kdg2 malas aku main campak je smua bruang2 tu* tp..bila fikir balik.. korg da penat2 balik keja, pastu tgk uma bersepah, lantai x bersapu, dapur mcm kapal karam, skali masuk bilik.. bantal ke mana, tilam kemana, selimut ntah rupa ape, tu belum lg tgk segala mcm baju dalam yg sepah2.. cmpak sana sini.. badan balik nk rehat tgk ketenangan,sudahnya pening sbb bilik mcm kapal karam.. klau ade suami,xke suami tu klua balik.. sbb ade bini xreti jaga umah.. fuhhh!! *mujur aku x kawen lg*  

siyes wei, aku bole pitam klau tgk uma mcm kapal karam ni.. silap ari bln aku angkut smua penyapu dgn adik beradik mop bersihkan.. mau bersilat aku nti... mungkin sbb aku suka bersih2, tenang je.. mcmana ek org bole idup dlm keadaan uma mcm kapal terbabas? biar uma simple xde sarat brg, asal bersih dan wangi.. wooww... i loike... hiksss...

ok... nk sambung keja.. 
=)  

27 February 2012

befday bdk kecik 10th


 okeh..dimulai dgn gamba kek yek kengkawan... aku sempat la gak singgah kedai kek sat..
mulanya,tghari...mak aku msj

mak : kakak tau x harini befday sape??
aku : tau... adik..
mak: dia da tnya je ni mana kek dia..
aku : ok2...petang kang..

kelass kn... msj mak ala2 kadar jer... pastu konon2 suprise la.. da balik uma, ala2 lenggang kangkung jerk..
bdk kecit tu pn baik pnye sound.. xkn masuk bawak handbeg je.... kek2 xde ke.. adiah2 ke..
aku buat x reti jerk...
aku klua uma balik, kasi bawak lighter.. nyala lilin dlm keta...... heee...
adik2 aku berdua tu tlg angkt...
terkujat pn bdk kecit tu...



bdk yg ober..... cm dia saja smbut befday,,, hahahahaha.....
malu2 lak...


last friday with snow

last friday bawak la cik arowana g mandi.. Ya Ampun,kotor gilak ini kereta... sudah mcm lori sampah ini... jadik,kasi mandi.. pusing2,mana mau bawak ini ikan pegi mandi.. sudah pegi meru,tp sudah kena dulu..cuci main2..xmau bawak lagi da itu tempat.. try carik tempt baru.. ahaa,jumpa.. xtau la okeh ke x...


cik arowana tgh disabun... bagus gak ye.. dia kasi sabun biasa dulu, kasi sental mana2 yg susah ilang, pastu baru snow.. wowowo, i loikeee... kelasss kau... aku suke giler ni.. =)


pastu dia kasi vacummm sampah sarap dalam tu.. eheee,mmg banyak gilak sampah.. aku kn suka campak2...hikhikhik... ok gak la.. bersih gak la.. 8 hengget saja...


aku wash kt sini... heeee... best2...bole anta lagik.. sbb aku x larat nk wash sendiri...

1st day

Assalamualaikum pagi isnin..

latest projek aku utk minggu ni.. harap2 berjaya.. aku da xtau ape cara lg nk buat da ni.. makin aku try,makin jahanam.. nk mulakan dari bawah semula.. Ya Allah, kuatkan semangat aku.. Kuatkan la kesungguhanku.. semoga pagi ni yg aku da mulakan dgn mengalirkan airmata utk ke sekian kalinya akan didgrMu Ya Allah...

alarm punch kad tu baru bunyi,dorg2 smua turun da pi mkn.. nk clearkan keja pg ni dgn semangat baru.. semoga apa yg aku rencanakan bermula dgn baik.. =)

*ade banyak cite,tp xde daya lg nk menaip.. jap lg la..*

24 February 2012

tahniah..Akhirnya Lisa sah isteri Yusry..

wowowoow... sape tgk live dorg nikah smlm??? hahahah, cnfirm frust.. lg2 si Dark Atras tue... hewhewhew...
aku x tgk! hahahha...9.30 da tdo kot.. mmg x la aku nk tgu bagai.. so,pg ni bersepah smua cite pasal Lisa N Yusry.. Hot fm, Era...smua cite pasal ni.. kelasss tau.. aku cuma tgk paper je.. gile x sweet si lisa tu.. pastu aku pn berangan sat la.. nti naik pelamin nk cm gitu..kelass ko..


pastu tetibe lak bole berangan sat... zzzzz...
maklum la,skang ni asal aku ikut mak aku g kenduri je,smua tgu majlis aku.. adoii, xyah tgu la.. belum ada jodoh lg ni.. jd, sabarlah... hakhakhakhakhak... ok..
kesian ko dark atras

ape2 pn, selamat pengantin baru both of u Lisa n Yusry..
semoga kekal ke akhir hayat..
amin... =)

*bilankjumpatulangrusukakuni* =)

kisah Arwah faris Nur daniel

for sure ramai yg da apdate tntg si cilik yg telah menghembuskn nafas terakhirnya semalam.. ntah knp, aku bole mengalirkan airmata,walau sebenarnya aku x mengenali si cilik ni dan juga keluarganya.. rupanya mereka tinggal berhampiran dgn uma ibu aku.. arwah faris yg terlantar di hospital selama 23 hari, smlm telah selamat dikebumikan di tanah perkuburan Meru, klang.. 

Arwah yg sebelum tu telah disembahyangkan di Surau Alam Budiman, Shah Alam telah dibawa ke Tanah Perkuburan dan selamat dikebumikan pada jam 6.30ptg.. emmm,tp masa aku balik keja smlm, mmg kawasan uma aku tu jem.. ramai yg iringi jenazah.. mudah2an Anak kecil tu ditempatkan bersama org2 mukmin... amin... 

Al fatihah utk Faris Nur Daniel.. 
syurga tempatmu sayang... 



23 February 2012

raja dihatiku



22 February 2012

anugerah terindah

Kau adalah anugerah
Hadirnya mu mendamaikan

Kau adalah anugerah
Yang membawa sebait senyuman

Hanya dikau yang di jiwaku
Kaulah satu
Hanya kau yang satu..


Kaulah definasi cinta
Sebaik-baik manusia
Cahayamu mempersona

Kaulah epitomi cinta
Terbaik dari semua
Auramu membakar asmara..

Hanya dirimu untukku
Buat selama-lamanya..

Kaulah definasi cinta
Sebaik-baik manusia
Cahayamu mempersona

Kaulah epitomi cinta
Terbaik dari semua
Auramu membakar asmara..


kaulah definasi cinta
kaulah epitomi cinta
kaulah anugerah terindah

Kaulah epitomi cinta
Terbaik dari semua
Auramu membakar asmara..

Kaulah anugerah

Kau adalah anugerah
Hadirnya mu mendamaikan


17 February 2012

pasal hack akaun org..

ok.. tang ni aku mmg hangin... aku rasa da bape ploh kali aku tuka pasword... masih jgk kena hack... ape ko nk crik kt fb aku tuh? ade bnda rahsia ape? x ke bangang namanya dok sbuk bz kerjakan privasi org.. xde keja lain ke? xde?? meh2 aku bg keja.. org ada fb,ko pn nk ada fb gak... pastu bangang... sbuk salah guna kepandaian tu..pastu nyusahkan org lain.. 

yg lg aku x fhm... aku ni kena da bape puluh kali.. smpai pasword email pn aku tuka gak.. tp yg lg bangang... bole lak kena hack lg.. x ke buduss tu... pastu ade la sorg ni, bgtau yg wife dia kena hack akaun gak.. so? nk tuduh aku yg hack ke?? aku yg kena bape ploh kali xde lak meraban2 crita.. baik aku stop taip,kang makin xde bahasa aku ckp kang.. 

*annoying*

14 February 2012

T_T

salam malam selasa... muahahhahahaha, ok! bengong jap... makin lama mcm makin senget lak katil ni...xkn kapasiti aku da berlebihan kot... wahh, kelasss kn... makin lama makin nk tergolek plak rasanya... hadoi..  2 hari ni rasa nk tercabut smua urat2 pinggang ngan kaki aku ni haa.. byk btul bnda nk kena uruskan... smua serba x kena... penat kot,ade je bnda yg x ckup..itu la,ini la.. ade je... harap2 bulan ni permulaan yg baik... aminn...

mood pn x stabil..pantang org usik,aku pnye hangin cm nk meletop smua.. geram je.. xtau nk buat mcmana.. aku da bosan mcmni.. smua buat aku jd x btul.. bila aku sorg2, ni la slalunya yg jd.. aku da hilang arah aku.. mana aku nk tuju,ape aku nk buat smuanya jadi keliru.. penah aku ckp dgn kak ngah.. "aku x bole sorg2.. tu buatkan fikiran aku melayang2.. aku akan jadi negatif, dan yg aku takut aku akan buat benda negatif" ntahlah.. aku da banyak kali cuba halang dari aku buat tindakan melulu.. tp ni yg slalunya jadi.. aku jadi keliru.. kemampuan aku stakat mana pn aku da xtau.. kekuatan aku terbatas.. aku da cuba halang dari aku buat yg bukan2.. tp,lastly.. aku buat jgk walau da tahan diri sndiri.. last week, ntah knp aku buat bnda tu.. sdgkan aku tau xsepatutnya tu jadi... kenapa laju tgn aku capai pisau tu.. kemarahan aku susah aku nk kawal... sedangkan tu bukan dalam hati aku.. jasad aku tahan dari aku buat bnda tu.. tp, aku xtau kenapa aku nk musnahkan jgk.. benci mata aku tgk bila ada depan mata aku..

ni namanya mungkin mainan perasaan.. perasaan yg bila x dikawal.. akan mudaratkan diri sendiri.. mcmana aku nk ubah perkara ni? aku trasa seolah2 aku mcm bkn diri aku sendiri.. ape agknya yg patut aku buat? smuanya dalam kekeliruan.. benci aku tgk diri aku skang.. ni bukan aku.. aku da cuba ubah,tp kenapa aku xmampu.. mana kekuatan aku dulu? aku da makin buntu.. knp aku mcmni? jalan cerita apa ni.. aku da xtau mana akhirnya.. ape penghujungnya.. smuanya kaku,membatu.. 

usah lepaskan ~ taufik batisah







lemau

ramai yg dok invite kenduri kawen... 18 ni uma daniel ngan haziq.. pastu bln 3 lak, member skola kawen, cmpur lagik dgn membe opis 2 org, tu x masuk lg jadual untk bulan 5,6,9... banyaknya kenduri...kena dtg sorg lagi la jawabnya... alaaahai.. da nasib gini la.. 

mengantuk lak.. tp ade benda nk cite.. sambung je la nti.. penat lak.. ntah nape aku rasa x shat je ni.. 

hari ni hari purple.. ^_^

hari purple... hikss.. suka lak baju ni lelama.. kotak2.. kelasss.. td dlm lif terjumpa staff ofis gak... dia kta,kotak2... aku? buat main dam.. hahahhah... dia siap ckp,nti sy nk carik baju kotak2 gak... aku lak bole layan, ok... carik wrna purple ye.. hhaahhaahah...

ok,mood aku pepagi ni agk ok.. pg td g keja bwak cik ai.. pastu g cafe dulu.. baru naik,malas nk turun byk kali... hari2 mnum milo kosong.. da terbiasa lak.. kepala jgn swing2,perut aku x stabil ni.. sakit je.. apehal ntah... 
emmm.. ape nk citer? penah x berhadapan dgn org selfish? x penah? aku da nmpak da...

x fhm btul aku dgn org yg pentingkan diri sndiri sgt ni.. nk ckp terang2 kang terasa lak.. tp, ntahlah.. mmg da diri tu mcmtu.. x bole nk ubah kot.. buat bodo je la.. malas layan

13 February 2012

hari sakit hati.. T_T

aku da mula hangin je ni.. ntahla, harini pg2 da ade hamba Allah buat aku bengang... sumpah! aku x fhm ape mslah ko sebenarnya.. yg ko dengki sgt dgn aku ni ape mslh pn aku da xtau.. ape dalam hati ko sebenarnya pn aku lg la x fhm.. x bole ke tgk org tu dgn perasaan yg suci murni? 

elok2 aku semangat nk buat keja.. tgk perangai ko yg mcm haram ni, aku da buat hilang smua mood aku.. rasa nk bg penyepak barang sedass dua pn ade da.. punyela aku ni bertatasusila nk bertanya, skali bole lak bg aku jawapan mcm haram.. kang nk aku sound, da tua.. da berakal.. umur tu da meningkat xknla x bole nk fikir? patutnya ko tu jadik contoh, bkn buat pragai mcm baby pramatang... siyes aku da berangin giler.. ntah apehal smua org asyik sakitkan hati aku je.. 

lg aku taip,lg banyak aku maki org lak kang ni.. baik diam.. huhhh!

musim kenduri kawen kawan2...

terasa gak bila datang kenduri kawan2.. soklan2 yg aku x suka dgr akan ditnya.. smpai je uma Mai semalam.. mmg aku da jangka yg akan disoal soklan "kenapa dtg sorg?" aku da buat muka gak la.. tp senyum jela.. da org tanya kan.. "xde jodoh lagi... nk buat cmne" ntahla...

ni gambar yg sempat aku donload dari farah...































































07 February 2012

kenangan hidupku


vanila coklat

agak ramai yg apdate kt fb pasal vanila coklat... emmm... aku bkn org yg agk tegar tgk cite ni... td x sengaja tertgk... alahaiii... so sweet couple ni.. tetibe terbayang klau la aku di situ.. op kos bahagia.. punyai insan yg sgt2 care,sgt2 menyayangi,sgt2 memberi sepenuh kasih syg.. of kos sweet giler kan.. tp, tu story je.. dan aku penah nmpak ada yg post pasal buku vanila coklat.. act, aku x penah ternampak lg buku tu.. mungkin klau jalan2 lagi, nk kena carik gak.. yep, aku slalu adalah org yg paling lewat tau perkembangan sesuatu cerita.. *sbb x suka tgu* but, today... yes! aku tgu smpai abes cite vanila coklat tu.. 

kisah bicara hati tu pn aku x tgk sgt.. just, carik buku je... malas nk tgk.. mungkin, sbb kurg minat drama.. sama jugak dgn cite tentang dhia.. hahha, org dok terpacak mgrib2 tgu cite tentang dhia tu, tp aku? nan ado.. malas la.. sbb aku lg suka duk dlm bilik,n buat hal aku sendiri.. yes, kebelakangan ni, aku selesa sendiri.. smua aku buat sendiri.. beli brg sendiri,jalan sendiri... tu buat aku lg selesa kot.. walau c.ai ade slalu tegur.. kata dia, bawakla kawan... aku? mcmtu jgk.. 

ok, turn back cite vanila coklat.. aku rase ramai gak kot yg tgk cite tu.. tp,honestly mmg best.. mungkin aku akan tgk jugak utk episod seterusnya... hahha.. tu pn kot aku rajin... kot x, malas jgk..

klau la aku ada peluang utk hadap kisah cinta semesra dan secinta amir pd zara.. *semua tu mungkin je* aku x layak.. 

luahan hati ...

asal malam je muncul... stress... sbb?? ntahlah.. aku xpndai nk sembunyikan prasaan aku.... ape aku rasa, bengang,sakit hati, marah... smua ada... rupanya penilaian selama ni x tepat.. xtau mcmana nk ubah.. mmg aku trasa.. sgt trasa.. kot nk dikata jangan.. da hampir separuh jalan aku berlari.. utk patah balik semula pd kedudukan asal.. ape yg patut aku buat? keputusan semua kt tgn aku.. hanya aku yg bole perbetulkan keadaan yg aku buat.. 

skang ni sedang bingung.. bingung lg... huhh... semenjak 2 menjak ni, makin aku rsa dibodohkan.. klau la apa aku rasa ni,turut dirasa sama... mungkin kt situ baru tau ape yg aku maksudkan.. penat mcmni..hmm, bila ntah nk stop smua ni pn aku xtau.. 

petang td ade org tegur aku nmpak pucat.. hmm, aku sedar tu.. aku xtau kenapa sbnanya dgn aku.. makin nmpak x sihat.. cepat penat, mengah, letih... tenaga langsung xde.. ni pn ade trasa nk tdo... aku nk tdo la.. penat sgt2 ni... ntah la, xtau knp... trasa letih...

06 February 2012

program sempena cuti UMUM...

assalamualaikum dan salam 1 malaysia... muaahahahhaha...ok! gedik...

pagi td, awal2 giler da kena kejut dgn mak.. suh anta pi uma mak ija.. *anak dia bertunang harini*.. aku dgn x mandi, x wash muka.. pegi la anta... mamai2 drive anta mak.. korg brani,mata pejam driving? hahahaha... anta je,pastu aku blah... 

smpai uma ingat nk tdo balik.. tp fikir2, kang x sedap lak kang.. mana lak bdk ni x smpai2... huhuhu.. jadi, acara tdo balik dibatalkan.. makanya, kemas2 tempat tdo, kemas cik momo yg da tertonggeng2.. *cik momo tu je yg ade klau trasa rindu kt MIB.. sbb dulu beli pn, aku main amek je.. MIB yg tercengang nk x nk kena bayar gak... sepanjang jalan ke keta,senyum lebarrr... tq MIB.. * 
kejut bdk2 ni paksa bangun gak... kot x aku tinggal... patplohkali gak la jerit... bangunnnnnnnnnnnn!!!!

tung tang2, pkul 10 gak bru g sana.. smpai sana.. hampaaa... jenjln dlu la carik kueh.. sejak kena berpantang ni, ape aku pegang smua mak aku tgk jeee... tekanan btul... lapa ni tau... sudahnya, kak eka merangkap org yg nk bertunang tu suh aku klua pi amek kek.. ok2... aku g amek.. g sana dgn kak chik.. aku da sound2 kak chik... "cik,aku lapa ni.. mkn dlu la.. " kak chik ok je... tp fikir2 balik... emmm, xyahla.. kang kek cair.. baik balik je.. pastu snggah petronas jap.. beli kuih 2 ketul je.. buat alas perut.. smpai je kt uma, tgk dorg da masak mcm2 ... tp mak aku da sound lg.. x bole mkn... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... tekanan ok... siyes! giler tekanan... berangin gak la kn.. sudahnya lepas da siap2 smua.. aku balik, tdo.. x mau dtg lg.. buat ape dtg, bkn bole mkn pn.. janji aku da tlg sket... 

mak aku g sana, aku tdo.. mak balik, cite ngan aku memacam... hmmm.... xde mood nk dgr... sbb aku lapa... skang ni pn kepala aku still bengong2 lg.. lapa ni.. siyes lapa... 

04 February 2012

wat u give, u will get it back... mudah bukan?

harini, baru aku ternampak kenyataan sebenar dari cerita2 yg sebelum ni aku cuma melihat je.. dan x sure itu betul2 terjadi atau x... berkenaan rukun tetangga yg sepatutnya mmg wajib ada utk memastikan kte x sombong, dan sentiasa menjadi jiran yg baik utk jiran2 kita... 

ape rasanya bila kte buat sesuatu majlis dan majlis kita x dibantu kawasan kejiranan? mesti agak kelam kabut kn..dan apa pula prasaannya bila kita adakan sesuatu majlis, tp jemputan yg hadir x seperti yg kita jemput? dlm erti kata lain.."xdk org nk datang la" msti kte tertanya2 kn... tu la pentingnya gotong royong... harini, aku pegi ke majlis pernikahan seseorg yg dikenali... tp x bape rapat laa.. *mungkin sbb aku rasakan dia sgt sombong,so buat2 xnmpak je slalu*.. kt sana, aku jmpe ramai kenalan lain.. *dlm2 jumpe tu,sempat tembak aku ye... sory,majlis aku x dpt dikenal pasti bila tarikhnya... tggu je la yek...* ntah kenapa,aku bila pi kenduri org ni, for sure aku akan carik dimana kaum kerabat aku... sbb slalunya time2 cmni je baru jumpa.. kot x smua bz dgn urusan seharian... 

x lama la kt majlis tu pn... cuma yg aku perhatikan.. xde seorg pn antara mereka2 (kalangan ahli kluarga) yg dtg dekat pd org tua, specially pangkat atuk dan nenek .. walaupn cuma nenek dan atuk sedare.. semuanya sbuk dok kumpul depan pelamin.. mcm takut pelamin tu roboh pn ade.. dulu makcik aku kawen, xde plak la anak2 buah ni smua terpacak depan pelamin.. pandai dorg carik keja..ankat cawan,pinggan ..dll*  sbb tu la aku x heran klau antara dorg2 ni mmg suka duk tempat2 glamer.. 

ntahlah, mungkin sbb terdetik dlm hati kot... ohhh, aku da lawa2 cmni.. xkn la nk angkt pinggan bagai.. mungkin la.. sape tau ye x. tp, bila aku nk balik... terdengar tuan rumah kata. *mana laaa anak2 buah smua ni, x bole la langsung nk menolong*  aku senyum sendiri.. harus ditanya pd diri sndiri tu... apa yg berlaku ketika majlis org lain.. jauh dlm hati.. kesian.. majlis yg aku rasakan deco setara garden weeding.. tp tiada ahli kluarga yg membantu... tiada sesiapa yg peduli... hanya membzkan diri dgn handphone dan kamera..
mung.kin selepas2 ni sedar sendiri... *kot sedar laa*

pendek kata.. walau dimana pn.. bantu membantu tu perlu.. jangan da terhantuk baru rasa sakitnya... nti susah..kn.. =)

03 February 2012

cuti 4 hari...arah tuju?

esok start cuti da.. mana arah tuju? xde... miahhahaha... sbb cik arowana kena masuk bengkel... kritikal sgt da cik arowana tu... semenjak 2 menjak kena full check minyak itam jer.. skali ari tu kasi cuci enjin... wowowowow... byk sawang2, kotor giler.. trun smua kekotoran.. siap gosok2 bagai... jadinya, beberapa harini xde la kenderaan.. berpatah kaki laaaa... hahhahah... tp x kisah kot... dapat la rehat.. mana x nyer.. pent sgt2 da kot ni... letih jgn ckp la.. cm nk pitam tumbang smua ade..x larat..

yg aku tau, aku nk tdo jer... benda lain aku x mo amek kisah... maklum la, kutu rayau.. harusla kena merayau jer.. mana ada kutu rayau x merayau... kn... tgh2 menaip ni pn aku penat.. da 3 riban kali da menguap ni... sebenanrnya ade gmba nk share.. tp aku malas nk amek upload... 
penyakit M da dtg... 

mengantuk da sukar dikawal lg ni... nk tdo je la.. penat sgt2....

aku bersahaja.. kamu yg luar biasa...


cerita tentang si Ieman Putra...

klau sape yg ade link dgn Fb aku.. for sure kenal sape pemilik nama Ieman putra... org kata dia ni cm penglipur lara gak la kot bg kwn2 rapat antara kteorg ni.. dia ni ngam giler ngan Ungu Velvet.. sape nk carik pasal dgn dia, sila add fb dia.. hahahaha... promosi2... 

mcm org lain jgk.. dia ada mata, ade hidung kemek,ade senyuman mengoda *hak tuih*.. ade perasaan cm manusia lain gak la.. cuma yg membezakan.. dia adalah dia.. setakat ni, Alhamdulilah.. dia adalah kawan yg baik.. pendengar yg *kadang2 baik*  

tp siapa tau disebalik Ieman Putra.. xde sape pn tau, kecuali dia sendiri.. bijak dalam memnyimpan semua yg terjadi dlm hidup dia.. walau kdg2 kami kwn2 sentiasa bertanya, cuba nk amek perhatian kawan kami sorg ni... tp, dia lebih selesa mungkin dgn bertindak menguruskan semua persoalan dlm hidup dia.. hahahha.... *for sure ade org senyum kambing skang ni* 

tergerak nk menulis pn sbb selama ni tanpa sedar, dlm seramai2 kawan.. dia berindak sbg abang dgn langkah yg bijak... thanks abg IP.. hahhaha.. abg... bluekkk.... mungkin perbezaan umur yg sgt ketara membuatkan ramai yg pggil dia abang..  tp sory la yek IP... aku bkn x respect ko.. tp aku selesa mcmni... asalkan aku xpenah biadap lebih dari batas aku sbg adik... 

aku x nafikan selama aku susah hati, selama aku memerlukan sikit senyuman.. tgk jer FB ko tu.. sure dpn pc aku bole sengih sorg2 sbb layan kerenah ko yg suka sgt perang dgn Uv,Ana n of coz sahabat baik ko tu.. Wan jul jr.. 


 

aku doakan mudah2an ko dilimpah ruahkan rezeki, kemudahan , senang dunia dan Akhirat..
mekasih belanje aku mkn.. hahahahhahaha... peace yawww...

02 February 2012

setahun disini... part 2



ni la aku skrg... wowoowowow....
 

setahun disini... part 1

hari ni genap setahun aku ada kt tempat keje aku skang..  bkn mudah nk berada di tahap sekarang.. mgkin baru naik satu anak tangga.. dan ada berpuluh anak tangga lg aku akan jejak.. tp disini aku kenal pengalaman mencari rezeki jauh dari pandangan mata mak ngan abah... *anak mak mmg cmni,dulu keja dekat dgn uma.. asal tghari balik mkn kt uma... skang mkn la sndiri..*

aku start keje pn 2007...ngam2 lepas Spm... tp masa tu keja main2 la.. abah ajar jual keta.. tp masa tu xpnah heran pn duit2 ni... aku jual keta, *kadang2 jual minyak gak*  hahahahaha.. maklum ler, lepas spm.. gatai.... hahahaha... ikut la abg2 proton ni g smua tapak roadshow...dalam bg2 flyers tu, ade gak la org yg mengacau2.. ade gak la yg aku terklua date.. hahahahah.... *setakat mkn kt foodcourt je le*  pastu pengalaman masuk dlm kem tentera.. masuk dlm markas TLDM.. dlm kem tu lak... hewhewhew.... hensem2 yawww... tp suka pn sbb dorg smart2.. hhaha.. ok,cukup.. dlm tu pn, seminggu kt sana.. seminggu la fon aku cant stop bising.. tgh2 mlm masih sms je.. tp aku kt proton x lama.. maybe sbb aku x minat.. sudahnya dok uma tanam jagung.. setahun lebih kot.. start keja blk, tahun januari 2010...mgkin sbb da trasa cm bodo kot dok uma xde buat ape2..

keja la jadi krani cabuk sekejap... x smpai 4 bulan keja.. aku dok sbuk carik keja lain.. x kena dgn cara aku kot.. so x bole truskan.. maklum la, i cpt sentap.. ko sound aku sket je, trus berangin la haku kn... jalan mudah, brenti... sebelum tu gigih la aku round 1 bandar klang.. dulu kak ngah la teman aku.. pegi sana sni... semata2 carik  keja.. lastly dapat kt PM SECURITIES... dkt je pn dgn ofis proton dlu.. dulu aku ingat  tu tmpat org amek security guard.. skali salah daaa.. tmpat bursa saham.. rasa gak la kena stay kt situ selagi akaun x balance untuk 1 hari tu.. giler.. pening aku tgk number2 bagai ni.... xlama pn kt situ.... sebulan..  muahahahahah...lg giler... sbb abah suh aku keja gak kt perodua..

selama aku kt perodua duk dgn bos yg Ya Ampun.. dia ni israel ke rejim zionis? siyes, aku x hepy langsung.. enviroment yg sgt2 mengarut.. mgkin sbb "mmg aku xminat tau pasal keta ke adek bradik keta ni" tp aku kt situ pn admin jerk.. bape lama eh aku kt sana.. x ingat da.. sbb giler mengarut btul keadaan kt sana.. ntah hape2.. tu yg aku gigih carik keja lain.. member aku kt Jabatan Tenaga Kerja yg byk tlg aku search2.. mekasih Nazri... *walau aku xpenah jumpe ko.. tp aku berterima kasih sgt2 sbb nk dgr aku mengeluh mintak bantuan ko hari2... thanks again nazri.. * lepas cite x best kt perodua tu.. tu yg aku keja kt tmpat sekarang...

feb 2011.. 8pagi..
kelam kabut aku smpai ke kraft KL.. *yg mulanya aku ingat nk lg dekat, skali kena soal.. mana nk, KL ke MELAKA... wowowow, x brani la nk idup jauh2... kurus aku kang cmne.. thanks akak yg call.. walau smpai skang aku x tnya sape yg bg aku kabar berita dpt keja dibawah lindungan KPKK ni.. *
agak janggal... tau pg tu aku bgun pkul 5pagi untuk g keja.. giler.. azan subuh pn x bunyi lagik.. dtg opis naik train.. pkul 6 da terpacak kt train... pastu dlm train tdo.. muahahah... mujur kepala set, KL SENTRAL.. klau x?? hanyuttt... pastu naik monorel.. giler susah.. nk lari2.. da tkut lambat jerk.. *skang naik bas,pastu tuka lrt.. laju sket.. pastu aku bole lelap stagh jam.. slalunya drebar tu announce.. pasar seni2.. * smpai la kt opis tu lmbat 5 minit.. tp x punch kad pn.. sbb 1st day.. lepas segale taklimat bagai.. baru dihantar ke unit masing2.. org 1 aku kenal kt situ.. Aini la.. kwn gduh je la aku ngan dia.. pastu duk bengong2 kejung kt meja aku... selama aku kt sini, memacam kisah demi kisah yg jadik.. smpai 1 tahap aku x kuat da rasanya.. dulu, aku agak kasar.. *skang pn,cuma kurg sket..sbb slalu kena sound dgn cik ai*  cik ai ni bole kata cm kakak, mak pn ade gak kdg2.. tp aku trima je ape org tegur.. cuma mind aku slalu lmbat proses effect bila aku buat salah.. hahahah.. *sbb tu dorg panggil aku minah sentap* tp aku x kisah pn.. katalah apa pn...  aku x kebal.. cuma kang aku makin menjadi2 sentapnya bila marah sgt..

tp sejak aku duduk sini.. aku tau sape diri aku.. *walau dorg slalu kata aku bdk2.. thats y i'm very preety, bluekkkk....* sbb aku yg paling muda kt sini.. dikelilingi abg2 dan kakak2.. aku menjadi lebih manja.. dulu kt proton pn aku cmni gak.. *tp xde sentap2 laa.. sbb dorg sgt2 x kisah ape ko nk ckp.. anggapan dorg cuma bergurau* mungkin sbb kdg2 aku da sensitive sgt.. so jd cmtu la.. *lg2 dgn kisah2 lama yg very the mengarut* skang.. beginila aku setelah setahun..
dikelilingi kawan2.. yg sgt2 gojes, yg sgt2 baik... *walau aku x la baik mana*

untuk kamu2 yg masih bersama aku dulu dan sekarang.. terima kasih..
~ family yg aku sgt2 sayangi.. tenkiu mak abah bg pelepasan utk kakak keja sejauh 1 jam drive ni.. love both of u..


~ adik aku.. Nowan.. yg tlg anta aku interview jauh giler ni..walau ko asyik sesat je..


~ siti fairuz a.k.a kak ngah... tenkiu beb, ko nk ikut aku kehulu kehilir dulu smpai skang..


~ pak cik n makcik aku yg sentiasa nk dgr aku mengadu dulu.. maman zam,cik yana, maman emy, bekna.. terima kasih sgt2...


~ utk cik Ai a.k.a Ungu velvet.. terima kasih sbb slalu sound adik yg xnk dgr ckp n giler degil ni... hahahahha...terima kasih jgk sbb nk melayan adik ni nk pi mkn ape je.. sbb tau x bole mkn kt cafe... 


~ ayie a.k.a Ieman putra.. thanks kt ko sbb nk dgr kadang2 aku citer.. walau ko kdg2 saja tunjuk sengal ko kn..


~ fareed atras.. walau ko kejap ade kejap xde... terima kasih gak brooo...


~ utk Bobo.. terima kasih yg x terhingga.. x terbalas smua jasa,kudrat untuk memastikan yaya senyum.. walau x sepenuhnya.. =) love u


~ untuk maifara... walau 3 bulan aku teman ko kt unit pentadbiran.. aku terima smua tunjuk ajar ko, nasihat ko.. tenkiu kakak.. kahkahkahkah...


~ untuk mohamad nazarul B. norezan.. saya mmg bukan insan terbaik, sy x cantik.. sy xde ape2.. saya jugak x bergaya, saya x kaya.. tp pelajaran demi pelajaran saban tahun mematangkan saya.. terima kasih atas segala jasa abg selama ni.. semoga jodoh abg bersama dia kekal ke akhir hayat...


~ untuk abg azmir,kak zura n speacially sis ogy.. walaupn x penah jmpe.. korg byk bg adik semangat.. terima kasih yg x terhingga.... love u oll so much!


~ untuk jie a.k.a terry... terima kasih pinjamkan telinga, setiap kali call nk bertanya berita... terima kasih jugak sbb byk sgt2 mendengar luahan hati,limpa dan hempedu kte... hahhahaha... tenkiu... jasamu ku kenang la... *psssttt, V6 tu x nk guna kn... bak sni bg den, muahhahhahaha*


~ untk semua kawan2 yg menerima aku apa adanya aku.. gemuk ke aku,berisi ke aku, cantik atau aku ni, yg kamu2 terima aku seadanya.. terima kasih.. wiwi eriana,maizatul husna,azreen, natasha.. Ya Allah..lindungilah kebahagiaan kawan2 ku ni.. ...


~ untuk mereka yg aku terlepas pandang.. terima kasih atas jasa baik kamu smua.. tenkiu sgt2... =) ngeeeeee...aku xmampu jadik terbaik.. tp aku sentiasa cuba tambahkan kuasa vito aku utk menjadi yg paling baik.. 

01 February 2012

hidup kena JUJUR! klau x jujur, xusah jadi org... jadi BERUANG!

ok, mmg aku tgh sgt2 mrh... dont know y.. tp sumpah hati aku mengelegak... ade je saje carik pasal.. *tgh menaip ni,adik aku sbuk dok menampal muka aku dgn pelekat katon2 dia tu.. nk aku lempang ke x ni...*
aku bangsa ckp skali je.. kot aku kena ulang smpai patplohpat kali.. mmg ko tadah angin aku je kang.. kdg aku btul2 x fhm.. apesal yg jd manusia payah sgt nk fhm bahasa.. bkn ckp bahasa tamil.. yg susah sgt nk masuk dlm kepala tu knp? nk aku ckp versi korea, x katam lg bahasa wonder girl tu.. kang x memasal.. i want nobody,nobody but u.. sape lak nk menjawab kang... tp mmg aku hangin gile... ape ntah yg payah sgt nk memahamkan ape aku ckp.... 

jujurla wei... bkn mati pn ko jujur.. lain la aku letak parang kt leher ko,suh jujur..kot x aku penggal.. *ok,yg tu aku x brani... giler! kang ke kandang.. x memasal.. amal da la x byk mana..* ape la salahnya jujur.. klau payah sgt jujur... xyah jadik org... pi tuka jadik beruang... xde sape pn akan bangkitkan isu mcmni.. pengalaman masih belum mematangkan agknya... aku plak jenis, nk mntak aku jujur utk sesuatu yg aku buat dan tau salah.... mmg aku diam.. *tu salah, jangan ikut...kang jd x betul lak..aku xnk tanggung jwb..*  

sekali dulu aku pernah ckp kt sorg ni.. aku kata... "bole tipu aku, tp jgn sampai aku tau... once aku tau, u'll get it back!" ye, itu aku akui... aku adalah org yg sgt peka dgn salah org lain... hahhahaha... tp salah sndiri? no no no.. aku jarang nk mengaku... tp aku cuba perbaiki dlm diam.. not perfectionis.. tp wanna be the best.. ape da aku merepek ni.. eh! marah aku x hilang lg ni... kdg2 aku x fhm dgn org yg menipu ni.. wat u get when u liar? mgkin dpt diamond patpolh bijik kot.. tu yg kaya raya... 

*nk bertukar jadik beruang la... tekanan aku cmni.. annoying gile*

cuti hari WILAYAH yg x best!

aku x mampu jadi secantik bidadari....
x mampu menjadi secerdik para saintis..
aku x mampu menjanjikan perubahan setiap perkara yg aku harapkan tidak terjadi..
aku x mampu menjadi yg indah..
aku x mampu jadi kisah2 yg berbuah bahagia..

itu lah aku..

kadang2 aku kesal sebenarnya... 
mungkin kerana perjalanan yg sentiasa tidak memberikan aku pilihan yg bijak dan sewajarnya..
tp apa pilihan yg aku ada? 
kadang2.. org x memahami.. ye, aku bkn sesiapa nk meminta difahami..

pg td... terhapdate 1 status yg aku rasa... aku da terlampau mrh...
tp.. da terapdate pn kt Fb tu...
mana perginya nilai2 yg aku harapkan...
mungkin aku x berhak agknya.. 

xpela... kata hatiku...
aku izinkan itu berlaku andai mmg itu caranya kau sakiti aku...
mungkin itu caranya kau membalas setiap apa aku lakukan dulu...
=) pasrah..

tp, aku ni mmg bangsa x bole org kenakan aku...
once kena... aku rasa sakit hati tahap cant explain...
aku sedang belaja SABAR
kemungkinan.. Tabah dulu harus aku upgrade balik...

*benti jap, sakit dtg*

 *ok,sambung* 

walau cuti arini...
gagahkan bdn bangun utk uruskan smua hal..
sebenarnya ikutkan hati... aku nk tdo.. aku x cukup tdo.. 
terlampau letih.. tp apakan daya.. 
gagahkan kudrat ni berkejar... 

seawal pagi da terpacak kt pasar borong klang.... *da kenal org jual tu dgn muka aku*

pastu rush ke kampung baru... baru 5mint smpai kedai, nk memilih.. dpat call.. 
kena lari lak ke tmpat janji.. *janji pkul 2,ko smpai pkul 12lebih... pastu paksa aku suh cepat.. lempang kang*

selepas selesaikan masalah yg asyik ade mslh je tu.. 
lari semula ke kg baru.. selesaikan balik ape yg terganggu td...
sumpah! aku penat.... sgt2 penat... 

trus lari ke shah alam plak... pusing2 dpn plaza masalam...
carik celcom centre pnye pasal.. call celcom careline... sampai sudah aku xjmpe.. *baik benti je la klau xtau ape psl branch*.. da pusing2 tempat jem tu.. jumpe gak.. mujur jgk walau ramai,tp Q aku x lama.. 5minit je.. setel buat repot... ok...tgu je feedback after 1 or 2 week.. *xtau la kot amek masa sebulan gak,aku bom je celcom tu kang*

pastu trus balik...dan skang mengadap lappy... 
tp mata mengantuk... 
alahai...