aku hargai...

29 October 2012

alkisah cuti hari raya semelih lembu


assalamualaikum.. hai kengkawan... ngeh ngeh.. aku xde cite hari raya cm korg.. sbb cuti hari raya aku dimanfaatkan dgn jayanya utk tido.. hoho.. bangun tdo, aku tido lg.. tu namanya anak yg sgt berkemah lg baik.. haha.. meh kite cite benda lain selain daripada lembu kena semelih.. sbb aku x jumpa lembu mahupun kepala lembu pada hari raya qurban lepas... haaaa... amacam.. pelik kan.. hoho.. sbb kan aku da ckp td aku tido je kt umah.. heaven sungguh kan.. bagusnya aku... 

meh kite cite alkisah member2 aku yg dok cek saman..
memulanya si faizullah.. dok attach gamba pasai cek saman.. alamak! aku pn tergerak gak nk cek.. tp aku x attach pn kt group.. hoho.. pastu k.ila plak cek.. aiyaaa.... k.ila ade 5 saman.. woow.. memasing da tekanan ni pi cek saman.. haha.. sejak2 ade aes kamera ni.. aku rse rmai drifter2 kt malaysia ni da mmg kemain hati2.. fuhh.. bila kak ila da attach.. aku attach la gak.. hohoho.. amek ko................ 6 SAMAN ok... 




mase ni aku da berderau ni.. da bilanya pulak kena saman ni.. xkn laaa balik keja jln jem kemain kena saman kot.. biar btul..?
hati da x sedap gak laaa.. cek kt Myeg.. xde pe lak.. ziro je.. aku da tambah pelik.. patplohpat kali aku cek kt myeg.. still x appear... 

aku pn text member aku.. pesal lak x appear.. 
member kata, adik dia still cuti.. nti dia info.. ooh, ok.. xde hal.. aku try solution lain... hoho.. tetibe k.ila panggil.. dia cek saman dia.. dorg anta detail by email.. haaaa.. amek ko.. kan appear smua..

Alhamdulillah... owner lama rupenya.. berderau darah aku ok! 
aku da nmpak duit nak bayar saman terbang...
aku da nmpak muka abah jadi singa.. perhhh...
bole tercampak aku.. haha.. 

da x memasal gara2 ko.. aku x senang hati ok.. kambing gurun btul!

25 October 2012

selamat semelih lembu.. hoho

saat yg aku tunggu2.. haha
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA..
selamat balik kampung pada yg ade kampung.. org xde kampung cm aku.. sila duduk uma diam2.. 
haha..

yesss! yess! sok nk tgk lombu kono semelih sesambil tutup mato..
ahakssss.... ingat aku brani? hoho... 




nk kemas barang.. nk balik.. haha.. walau baru kul 10.45pg...
hoho... k bai..

24 October 2012

ni je nk bgtau! k.bai

23 October 2012

debotnya dia.. hahaha


blogwalk kt bahagian rekaan.. aku jumpe nih kt direktori pegawai.. ahakksssss....
ni pic i setaun yg lepas nyahhh.. dgn gebussss... tembammm.. debab... full pakej... haha.. 
berat mse ni? haha.. biarlah rahsia.. 

 kiri : setaun yg lepas.. mase memula masuk keje... 2011

kanan: gambar mase 1st day ramadhan.. 2012

ko mampu, org lain puase dok uma lemau.. aku pi potoshoot.. larikkkkkk



tahap mengembang aku mmg x trkawal langsung start 2010.. mase ni aku keje perodua.. 
mmg dari pagi membawak ke ptg.. aku akan makan,makan dan makan lagi.. dalam laci aku tu ade memacam makanan.. ckp je ape.. twisties, sgala mcm tok nenek kopok, roti, tu blum lagi megi cup.. smpai mamat blkg aku tu.. asal nk makanan dtg tmpat aku.. tp dia kuwusssss sgt.. aku yg macam hyppo.. haaaa.. cmno tu.. haha.. meja aku ni sblah bilik manager.. bos msuk, aku makan.. dia klua aku mkn lg.. smpai last2 dia berdiri depan aku.. 

hang ni bila nk stop menguyah.. hang nk gemok kaa?
aji masuk bilik hang makan, 
aji klua hang makan jgk..
time bila hang stop makan??

aku?? errr... ape aku kisah.. aku mkn gak... haha..
sbb dlu aku x kesah, aku gemuk ke, aku kurus ke.. xde makna pn pada aku.. 
life aku sama je.. xde beza.. berat aku mase ni? ok laaa.. aku ckp.. 62kg.. mcm haramm je rse bila timbang diri sendiri.. aku rse penimbang tu pun ngeri tgk aku.. haha.. tp nafsu makan aku mmg gile mase ni.. makan roti canai, 2 keping.. klau kt uma aku mkn nasi mcm 2 org makan.. mana xmcm hyppo.. tu belum tiap2 pagi milo ais sebotol besau.. ermmm.. milo ais made by kedai kak yan mse keje kt perodua dlu.. before masuk opis je aku da suh kak yan buat siap2.. mak aku x bising ke? haha.. bukan mak aku je, nenek aku pn join skali kata aku gemok.. ermm.. msuk telinga kanan, klua telinga kiri.. hahaha.. tu aku.. aku malas nk pk da.. x lalu nk layan.. asiklaaa.. org pnggil aku demok.. smpai housemate si kenangan dulu pn follow gak ckp aku demok.. padahaaallll... jumpe aku sekali je okeh... derr... haha.. 


haku mse raya aritu.. ehemmm2.. less 8kg.. haha.. mungkin xdpt kejar sasaran less 10kg mcm yg aku nak.. tp so far ok laaaa... dari x trun langsung.. gigih wooo diet bebagai.. mmg aku xnafikan laa.. nafsu makan aku tolak sesiap.. haha.. xmau da mkn memacam lagi.. alkisah 62kg tu da jadi sejarah.. now.. aku rse walau x mengembang sgt laa mcm dlu.. aku hepy dgn weight skrg.. *sambil lompat bintang* haha.. sbb ramai kta aku da kuwussssss..... ngeh ngeh ngeh



aku nk cabar diri aku skng turunkan lagi 8kg... fuhhh! susah gile..
tp haruss try.. JGN MINUM COOLBLOG LG... haha
musuh utama aku skang... hahaha... AIS smua tolak tepi... 
hepy less weight for me.. ahakssss

susah nk puaskan hati semua org.. termasuk laa hati aku sendiri


perlu ke aku kata aku trasa hati dgn banyak benda skrg ni?
aku sebenarnya da letih.. teramat laa letih.. aku bukanla malaikat.. baik sepanjang masa.. tp aku cuba transform jadi baik dan lebih baik.. saat aku disalahkan dari semua segi.. aku buat tindakan aku sendiri.. tp aku masih lagi dikejarkan dgn kesalahan.. ='(  aku masih cuba senyum.. 

saat aku cuba ubah diri aku.. aku diserang dgn pelbagai tindakan.. 
sungguh aku penat.. teramat penat.. aku cuba biarkan bagaikan angin lalu.. tp sungguh aku terluka.. 
xde sape pn yg faham... 

saat org lain kesedihan.. aku masih ada.. 
saat org lain memerlukan... aku masih ada.. 
saat aku lalui smua tu.. aku pendamkan.. ermmm...
ntahlaaa... moga satu saat aku pasti rasa OK.. 

^_^

bila aku resah.. aku pasti kesini.. 
mungkin langkah si arowana hanya akan kesana setiap kali tertekan dgn situasi.. 
=') 



Ya Allah, cekalkan hatiku moga aku hadapi situasi ni smua dgn segala rasa redha..
Ya Allah, berikan aku ketabahan yg sewajarnya tatkala aku dihujani pelbagai perkara yg ada masanya aku gagal mengawal rasa amarahku...
Ya Allah, peliharalah aku dari melontarkan kata2 yg menyakiti insan2 disekelilingku..
Ya Allah, andainya aku bukan insan terbaik dikalangan mereka.. lenyapkanlah aku dari pandangan mata mereka.. semoga mereka menghadapi hari2 akan datang tanpa aku menyakiti mereka lagi.. =)
Ya Allah, aku cuba menjadikan perjalanan seindah pelangi milikku... namun aku sedar, itu bukan milikku.. aku bukanlah insan sempurna jauh sekali terbaik dikalangan mereka.. izinkanlah aku mengundurkan diri andai takdirku bukan disisi mereka Ya Allah.. sungguh aku xsggup sakiti mereka lagi dgn kata2 yg aku lontarkan.. Ya Allah, andai yang tercatat itulah perjalananku.. aku redha ... semoga aku mampu dan kuat.. semoga aku cukup cekal.. mungkin bukan disini tempatku berdiri.. =)
amin, amin, amin...



22 October 2012

untuk 3 hari.......

aku da tgk cite nih.. errr... pada pendapat aku laa... klau org jenis kelam kabut mcm aku.. mmg x sesuai langsung laaaa tgk cite ni haaa... haha.. sebab aku x suka cite kemain slow ni.. tp aku tgk gak la sbb ade yg info aku pasai cite ni..  dari 5 aku terpaksa bg 3 je kot.. sebab sgt laaaaaa slow cite ni.. pening aku nk tggu.. haha.. tp suke gak.. sbb hahaihhhh laaaa cantiknya vee... 

mmg aku adalah org yg lambat review sebab aku xde mase nk tgk.. hakhak.. dpt tgk pn sbb adik aku yg dptkan story nih.. klau x, mmg xlaaa dpt kn.. 

ok tu je nk ckp.. aku xtau mne kekuatan cite ni.. haha.. 
utk org buta filem mcm aku laaa.. haha.. 


ade nampak gak buku nih.. tp nk membeli.. aku takut jadi pekasam gak sama mcm novel lain..
sebab bila da pegang mmg harapan aku nk usik benda lain.. hahaihhh




pssttt.... ni mmg suke.. pelakon untuk 3 hari..
kak vee.. heheh.. dia datang opis td, amek baju dia nk function.. huhu...
mmg cantik.. cinfirm!



tu je nk ckp.. k bai


Sinopsis Untuk 3 Hari

Filem Untuk Tiga Hari mengisahkan sebuah kisah cinta luar biasa dan agak pelik. Filem ini berkisar tentang dua pasangan kekasih yang terpaksa berkahwin atas desakan dan pilihan orang tua mereka sendiri.

Untuk itu, pasangan kekasih ini telah memutuskan untuk bercerai selepas tiga hari mereka mendirikan rumah tangga.
Dalam tempoh tiga hari mereka telah meluangkan masa bersama, mereka mulai sedar bahawa itulah jodoh yang terbaik buat mereka seperti mana yang telah ditentukan oleh Allah SWT.
Jadi, meneruskan perhubungan bukanlah sesuatu yang buruk dan ianya mungkin sebenarnya antara perkara terbaik yang pernah berlaku dalam hidup mereka.
Bahagiakah kita untuk meneruskan cinta selepas melukakan hati pasangan yang diceraikan selepas 3 Hari perkahwinan?
Filem Untuk Tiga Hari ini adalah filem yang diadaptasi daripada sebuah novel popular terbitan Ahadiat Akashah.
Pelakon filem Untuk Tiga Hari: Afdlin Shauki, Rashidi Ishak, Vanidah Imran, Ayu Raudhah, Dira Abu Zahar, Zizan Nin, Ainul Aishah, Nabil Ahmad, Zizan Raja Lawak, Fauziah Ahmad Daud, Zaibo, Khatijah Tan dan Atilia


aku da bertukar jadi kanak2.. ahaksss

haha.. sesumpah aku xtau yg program ni mula awal pg.. 
haha.. aku pn lenggang cik timah laaa dgn cik ai.. masalahnyaaaaaaaaaaaa...
patplohkali aku call cik ai xangkt.. uwaaaaa!! stresssssss.... 
last2 aku text cik ai.. info aku g sendiri je.. sbb k.ila da dok seru2 aku kt mana.. ni ahkak aaa, klau aku ilang.. mcm hape menyerunya.. hahahaa... 
sesampai kt basement kraf.. anak2 k.ila =)

cik pinky sblah aku tu eka.. yg da lelap hanyut tu qalish.. pegang skejap je pn.. 
maybe dia da ngntuk la tu.. haha.. riba jer trus hanyut


waaa.... ni namanya boboiboy


kak ila.. =) 


benda ni haku suke.. cik ai beli, aku makan.. hahaha.. larikkkkk







we olsss yawwww



pentipu gamba ni.. 



akhirnya... ingat senang nk amek gamba dgn benda alah ni... kemain susah ok... 
asiklaaaaa bebudak kerumun



again.. yiehaaaa... 
belon yg aku pegang tu, danish siap main tarik2.. uwaaaaa...
budak kecik ni membuli haku tul.. 
haha.. pastu dtg si muin.. dia pi letupkan.. hampagas tul...




opssss... cik ai mau jugek ok.


k.ila & little cilikk.. qalishhh.. =)



clown yg ade... satu2nya laaa..














tu jer la gamba yg ade.. sempena ceria bersama kraf, sambutan hari kanak2..
maklumlaa.. xpnah sambut hari kanak2.. asal hari kanak2 kt skola je.. tu laa time haku ponteng skola.. hahahha... da tua2 baru nk sambut bebagai laaaa....

semuanya berlaku hari jumaat lepas.. hahahabessss

kisah 1st...
nk naikkan arca tangan kt depan dc..
hewhew.. gile berat agknya bnda ni.. kemain payah nk adjust.. wowww


bukan 7 kaki dalam yek.. haha



campak ini batu duduk dlm.. 




selepas naik.. yeaaa... da tegak.. berejam wei nk naikkan..


bos2 tgh tgk tapak kawasan.. 







alkisah 2nd.. kterorg pi makan kt wangsa walk..
kak iman bawak keta baru woooooo.. errr, lupe amek pic keta baru lak.. 
haha... 



makang.... sooo.,. ini kak yati yek..


kak alin..



kak iman.. tuan pnye alza baru yawww..



tuan tanah.. ahaksss


kak yati tgh penin2... dia xde mood huhu




makan dlm kuali?
kong ajo sungguh.. muahahahahaa...
kono kek uma ni? ado yg kono lempar ngan omak kang


bertaburan cawan...




haku pnye.. pangkah ayam.. makanya ikan je laa bole pun.. 


nasi goreng kak yati.. 



ni k. alin pnye.. 



selepas abis diblasah.. woow.. setel kejap je.. 
smua da lapaaaa..
lg best nk makan kena mengoreng dlu.. haaa..
cane tu



aku dgn k.iman.. pose pentingggg




sebelum makan.. 


setel makang2 kt luar.. mari kite balik opis.. kt opis pn sbnanya da lemau gile..
haha..

tepat je pkul 5, nk balik.. kak ngah msj... mintk tlg amek.. 
dia dari muadzam.. makanya saing la balik skali.. tp almaklumlaaa hari jumaat..
marilah kte bergangnam style dlm keta..
jemmmm al gilosssss....
2 jam ok dlm keta.. streesss jgn ckp laa.. xlalu daaaa..
makanya ni la jadinya..




da gelap... tanda magrib.. tambah2 hujan lg.. hahaihhhh











instagram pic.. 
padahal dlm ni.. ya ampun.. x bestnya laaa jem cmni.. 
gegantuk ok.. 



ok.. sekian entry dari org malas nk tulis.. 
hahaha... haku da pnat sbnanya...