aku hargai...

30 April 2013

assembly 2013





29 April 2013

IRONMAN 3 punye pasal..

 semua gara2 lelaki seterika ni jer..
smua fully booked ok.. memula aku ingat mcm minggu depan je la kot nk tgk.. yela, sbb aku tgk update ironman 3 ni da mengalahkan update pru13... smua org pi tgk..

tp plan bertukar.. nk tgk kemarin.. makanya laju2 aku pi check tiket.. aku da tau harapan dapat seat paling dekat dgn skrin tu tinggi sgt... tp gigih gak g walk in sendiri kt setia alam.. konon2 bayangkan laa dapat seat atas.. rupenya.. tekaan aku mmg tepat laa.. walaupun nk book tiket jer.. seat cuma tinggal baris paling bawah.. smua tayangan utk 1 hari ok.. aku da rase frust gak ni.. kot nk g cek kt jj bukit raja mmg sah2 result sama..

last2 balik uma.. cek online je.. tp tgkla ape yg jadi.. 
see, brape byk tab aku bukak..
TGV dari awal aku on smpai da 45minit still load smpai ke sudah....
MBO pn sama.. mmg hati da panas je rasanya...
harapan terkahir.. GSC tu pn slow gak.. tp mmg sengsara nk tggu abis load...last2 GSC yg dpt lepas.. rasa nk lompat bintang kekdahnya.. haha..
tp aku mmg tau TGV problem.. sbb sepupu aku ade update nk pi jgk..last2 dia walk in je.. tp aku xtau la seat mana dptnya... seat bawah mmg aku surender laaa.. xkuasa nk dongak2... 

sempat capture sambil tggu load ni..
serius menangis..



smua gara2 ironman je okeh.. 





last2... selepas sejam.. haha..
ni dapatnya.. kt times square....
ho yeaaaa... dpt seat atas... hihi... =)
bila sampai je kesana... mmg ramai ya rabbi...
smpai seat bawah penuh.. fuhhh...




pagi td dgr kt HOTfm... ironman 3 kumpul 195billion tayangan seluruh dunia..
perghhhh.. baru minggu 1st nih.. dasat sgt nih..

secara simpulnya... mmg ni movie wajib tgk...
best sgt2.. haha.. 
aku xde cite pasal sinopsis... so, pi la tgk sendiri.. hihi

19 April 2013

update berterabur



entry bersepah yek kengkawan.. 
haha... ok dimulakan dgn gamba 1st... ni td, kat coolblog ampang park..
sebenarnya kak alin nk amek gamba kasut ja.. tp aku yg pose lebih.. haha..
ok2.... gamba kasut aku da kerat.. sbb ni gamba kt ig.. mana lagi nk amek gamba cantik kan.. klau bkn edit kt ig.. tu blum guna lg cam360.. sure glow gile.. haha.. pi la cuba klau x caye.. haha..
rahsia cantik? xyah laa pkai collagen setengah kilo.. 
pi donlod app cantik tu.. sure cantik laaa.. larikkkk...


haaaa... yg ni lokasi mengundi.. ehem2... iolsss org meru... 
so, meru ler kite... undi sape? undi adalah rahsia ... katanya...




ni pasai apa eh?
haha.. pavlova yek.... yg bestnya...
dok berperang2 dgn kakngah.. nk sgt aku jadik akak ipar ko ye... 
hihi



bila aku suh kak ieman amekkan pic ni..
skali tgk.. eh,apesal gaya2 ni cm kak lylie...haha.. 
laju2 tag kt kak lylie.. mungkin gaya senyum yg nmpak ala2 sama



last.. cik ted.. besaunya.. 
nk seprise time befday nti bole x? 
T_T

sape je laa yg nk bg kt ko..
pangggg sedas


18 April 2013

khamis2... huhuu

haiiii... 
hehe.. tetibe jadik cm sengal sikit..
ahaaaaaa..aku rasa aku penah cite pasal "once ko brani bukak aib org.. Allah akan bukakan 1000kali ganda maha haibatnya aib ko"

nk terus taip ke ape ni eh.. haha..
rasa cm serba salah plak.. tp aku x puas hati selagi aku x ckp..
mmg da lama aku perhatikan dia ni...knp semacam pelik..
asal org ade cmni.. dia seolah mcm x puashati..
ade je salah org yg x kena kt mata dia.. smua serba x btul.. 

last2.. aku faham.. 
bila sorg lagi mangsa da kena..
rupenya dia pn da kena warning gak katanya..
cuma seakan x pecaya wujudnya backstabber antara kami..
fuhhh... cmne nk buat ni ek..
rasanya aku da xde prasaan marah kot kt makhluk ni.. 
cuma malas nk layan da.. xkuasa..

xpelaa... 
ang tggu la sok2 Allah kasi cash kt ang.. 
masa tu ang toksah dok ckp laa yg org ni aniaya ang.. 
org tu buat ang gini..
org tu dok potong line ang...
ang pk laaa sendiri ape yg ang da buat kt org.. 

xpa2.. dosa pahala ang xdak masuk dlm acc akhirat aku pn..
aku pn malas nk pikirkan pasai ang ni lg.. buat semak otak aku ja.. 
tp tenkiu laa.. sbb ang baikhati gile bg aku pahala ang slama ni.. hihi...
k bye.. 

16 April 2013

cara2 paling pantas nk ilangkan stress.. amek la gamba bebanyak tanpa kira posisi comel ke x.. sekian.. haha
















































cik pinky hunny bunny


this is my only 1 si jantung hati =)

pink yawww.... hikhik... 
rasa cik pinky sgt kekdahnya.. 
sweet sgt nih.. haha

musim org sekeliling naik pelamin..

ni kenduri kawen last week kot.. ke 2last week... muahahha...
xingat la haihh... sepupu aku kt cheras kawen..
sempat la tgk hantaran dorg.. buat ilham.... haha.. 


hantaran utk pengantin perempuan.



yg ni utk belah lelaki..
siap ade ikan tu..
pergh


ok2... main kasar ye, nk suruh mkn ini sirih..
kirim salam.. mmg tidaklaaa... xsedap.. pizza aku nk.. haha..




 this is my sepupu..
selamat pengantin baru adik.. hihi
jgn main tiup2 ahkak ye.. sabau2.. 




pelamin of the day..
sweet sgt nih..





selamat pengantin baru mimi & suami..
semoga kekal bahagia ke akhir hayat..




ni kenduri kemarin..
jenuh gak berpusing2 kt setia alam dok mencari uma..
haha.. padahal setia alam tu tempat merayau aku..bole plak carik uma x jumpa.. 
haha..konon2 konfiden kan.. tinggal kad dlm keta..
last2 masing2 pening mana nk carik uma..

btw...
selamat pengantin baru Jinggo & awin..
semoga kekal bahagia hingga hujung nyawa..

awin siap bg bunga ros tiup2.. aiyaaa....
tp bunga tertinggal dlm keta hunny bunny plak.. haha...
hadoiyaiii.. 


11 April 2013

tolong2.... pc ke kabel aku yg problemo ni.. aigooooooo

ok2.. aku tau aku da lama x update.. ngeh ngeh.. sbb aku rasa pc aku ni ade masalah pernafasan kot.. xpun aku dpt virus dari pc kawasan jajahan takluk aie... xleh langsung nk transfer ape2 pn.. aku sambung ke lain.. lain lak yg jd.. so, bertabahla kot aku menaip kemain panjang ni eh.. haha..

aku xde menda nk cite sbnanya... sbb atas alasan2 yg power lg bernas.. haha..
jari jemari sedang dikawal dari aku bercerita smua.. haha.. walaupun aku sbnanya hepi jer nk cite2 smua ni.. tp takut org annoying plak kang.. kihkihkih... 

skrg aku byk sharing2 kt ig jer.. fb? jenguk gak.. tp kadang2.. malas da kot nk hapdate2.. 
sbb klau dtg angin aku hapdate mmg asiklaaa nk mengamuk je.. haha.. ok2.. tu dulu, pantauan keras dari mr.captain.. perghhh.. sila jaga tatasusila ye.. baik2.... 
hehe.. mr.captain xde la ckp cmtu.. cuma kadang2 faham sndiri kot.. hoi2.. ape cite cinta plak nih..

ye2.. faham2.. alaaaaaa... aku susah la nk cite sbb gamba xbole transfer.. 
korg2.. sbb skrg ni tgh pemes dgn wechat.. aku pn racun org sekeliling aku.. suh download gak.. stakat ni yg da berjangkit.. bole katakan 1 group.. haha.. biaselaaaa... org yg trlebih masa lapang ni mmg mcm gini.. hikhik.. eh2.. 

tp wechat bessssttttt... sbb bole rakam2 suara.. bole sengih2 tgk icon.. bole ckp lebiu2 kt mr.captain.. muahahahah.. panggggg!! ok2.. aku gurau je laaa... aku klau da start menaip mmg cm gini la kekdahnya.. hakhakhak.. 
tp mcm da merepek2 je ni.. nk sambung adjust pc aku yg kena penyakit berjangkit ni.. adoiyai.. 

03 April 2013

ape benda best yg mmg aku rasa best tp org kata x best? haha


ehem2... morning...
hekhek.. baru nk hapdate.. sbb aku kejung ape nk taip..
muahahahaha.. so, marilah kte merepek2 yek kengkawan.. haha...
sebelum aku sambung buat keje2 yg ya rabbi.. 
bole putus wayar2 kepala aku cm gini.. muahahaha

so mari kte tgk ape screenshoot aku smlm..
rasa cm nk panggg je dia ni.. haha.. nama dan gamba kena kaburkan.. 
sat g aku kena ketuk lak kang...
muahahahahahaha.....
kdg2 soklan dia ni mmg mintak penampar aku je....
nasib baik ko kawan aku... kot x, aku fire ko..



alih2 pagi td mr,captain plak? 
haha... oooo, stalker ig org eh...
muahahahahaha.... larikkkkkkkk...
nasiblaaaa ade adinda peel sengal cmni..
muahahahahahahah
tp syg kata bole update kt ig... so, laju2 screenshoot... haha..
dgn syarat jgn tag.. haha.. malu le tew.... hikss...
ok2.. pangggg sedas.. 





habis cite pasal ig...
ni aktiviti aku memalam..
skrg mmg hari2 aku ade je kt gym...
nk kurus punye pasal.. redha je laaa dtg hari2.. haha..

ni salah sorg muka yg da pancit awal..
dia ckp nk bdn badang cm adik dia..
tp baru sikit da pengsan tgh2 gym tu..
hahadoiii



encik trainer puas hati lepas buli 2 org..
haha...kot aku yg trainer dgn budak kecik ni.. mmg aku skali pengsan tgh2 tu..
makanya aku setel sendiri..
ko setelkanla abg ko tu ha dik oi...



after training... sepupu2 aku smua ade..
ok, jgn pelik.. mmg aku sorg je pempuan kt gym tu.. 
yg lain smua laki.. xpe, aku ok je.. sbb smua aku kenal.. lagipun adik2 aku ade.. abah aku pn ade.. so, aku selamat.. haha... stakat ni fun je la.. sbb smua pun kengkawan aku gak...
apesal mcm besau na aku dlm gamba ni? haha.. ok2.. mmg besau pn.. sbb tu kena kurus.. hakhakhak




ok bai.. keje2.... keje woiii

01 April 2013

lucky day... =)

last day berjiran dgn papa hani..
xdo jiran la aku pasni.. haha..
june da suh aku letak board "for rent" kt meja dean.. haha..
xpela, at least hani with mama & papa

selamat keje kt tempat baru beb..




haaa... yg ni mmg aku teruja gile.. hahaha..
tanpa disangka2 aku terserempak dgn feveret blogger..
perghhh.. pergh...
dan mcm biasa... aku akan jadi bertindak spontan bila jumpa sesuatu yg aku admire abis...
hiksss... (sama mcm jumpa sayang laa..haha..)
thanks kak neena...
serius x sombong... best sgt dpt jumpa in person...
last year cuma dpt jumpa husband kak neena je.. itupun sbb ade event kt opis.. 

permulaan lucky day ni.. hahaha.. sbb aku mmg nk sgt terjumpa kak neena kt memana.. 
xtau nape.. lg2 muka kak neena yg sweet ala2 kajol ni.. 
^_^





hekhek.... laju2 update gamba kt iG.. perghhh..
ni mmg teruja abis ni... hikhik =)