aku hargai...

13 February 2015

:: suamiku Encik perfect 10 ::

Assalamualaikum..

ayat2 berbahasa pembuka kata memang takde.. cuma baru teringat pasal blog.. 3 minggu lepas kot dah pi tengok dah movie perfect 10 ni.. kami beramai2 1 family tengok wayang... tapi memang untung aku tak bawak soletap dalam wayang.. kot tak memang ade mulut budak kene soletap dalam wayang tu.. -_-''

orang tu tak lain adik aku sekor yang acah acah tak romantika... padahal dengan makwe siap ayang2..kang aku tampo melayang.. memekak sungguh.. kalau aku belakang dia, dah siap aku kakikan gamaknya.. 

aku memang dah ade buku ni taun lepas kot.. gigih kazen aku suruh carik.. dah la aku asik lupe tajuk...orang suruh carik perfect 10.. aku carik ben10..so good! pastu siap la aku bertanya dengan kalong.. sebab dia rajin online novel.. buku ni memang susah gile nak jumpa sebab takde klua dah time tu.. tup2 klua je movie ni.. bertebaran balik buku ni kat mph.. kong ajo! masa carik takde pulak kan.. 

jalan cerita kat wayang banyak rasa tak puashati berbanding dengan buku.. sebab aku dah tau jalan cerita buku macamana.. jadi bila kat wayang lain, aku rasa macam menyesal tengok.. nasib baik adik aku belanja.. so rasa ralat kurang sikit.. haha... tapi tetap ralat jugak.. wahahahaha..sebab gambo tak cantik.. movie banyak kerat2.. hahaha.. tengok rasa macam frust jugakla... gitu..

part mama aleeya suruh minum susu tu memang rasa tak bole blah.. sebab dalam buku, zarif cuma tak tau yang leeya tak bole minum susu sekali je.. lepas2 tu zarif tuka susu yg mama leeya bg dgn soya.. tp ni takde pulak.. pastu rasa part2 macamana kawan leeya bole kenal dengan kawan zarif tu pun xde.. agaknya kalau dorang masukkan part tu sekali.. mau la 4jam tak abis.. haha..
2 jam pun aku rasa dah tak senang duduk.. sebab cerita macam pusing2 kat situ je.. macam boring jugak.. cara kasih sayang tak sampai kot.. gambo pn x cantik.. haha.. banyak gile komplen.. 
tp aku lagi suka cerita dalam buku.. sebab rasa macam paham part mana yang kelakar.. 

dalam pada aku hentam2 ni.. 3 juta jugak haaaa sepanjang tayangan.. power2...