aku hargai...

31 January 2012

bila dorg yg jadi pilot n co.pilot.. ntah kemana2 sesatnya...

ni abg...






ni adik

meka 2 org ni mmg slalu buat aku pening... aku suh pusing tempat lain,lain yg dia pegi...
mlm aritu, si abg nk pegi kL sentral... tp yg aku pelik,mcmana dia bole call aku... kata ade kt kawasan opis aku.. eh! bkn ke kL sentral tu da jauh dari opis.. seee! aku pn da naik pening... kte ajar lain.. lain yg dia ikut... yg aku heran.. time dating bole lak tau jalan.. pelik nih...
tu kisah abg...

si adik lak.. ingat lagi time kami 1 family klua.. abg tnya dia.. ko tau jalan x nk g sogo ni... masa tu kt ulu klang.. aku mmg da diam la.. sbb jarang lalu situ.. so, pandai2 korg la.. pastu si adik kata.. "aku tau ni,biasa aku lalu sini" ok, jalan..

selepas 1/2 jam...

kteorg x sampai sogo...
tp ade kt damansara damai...
aneh bukan..
sudahnya.... balik je la.... ntah bila la dorg2 ni nk blaja jalan xpayah tnya aku patploh kali..
sedihhh.... bila suh dtg opis.. bole lak tetibe ade kt sogo... ni la dua bradik pnye keja..

aci punch kad... yeaaa!!! tuka kaler....

gagal jugak la nampaknya nk buat hrmis ni.. alaaaa......
sbb adek bradek cuti x de apdate lg.. kena klip balik menda segale borg ni bagai.. harap2 setel la cpt.. bosan aku tgk da benda segale borg ni sepah2 bagai..
pastu td aku jadik aci punch kad.. * sis aida yg panggil aku cmtu* T__________T
cek sape paling banyak bunga.. cantik bebunga dorg ni.. hahahahhah....
memacam kaler kn ade...
ape ade hal.. tuka jer la.. keja aku lagik ni... hep!! x baik ngeluh.. dosa..

aci punch kad tgh bz main dgn kad yg kaler2 trapik lite... xmo dgr bunyi2 an pelik masa buat menda ni.. tutup la telinga dgn headfon pink... heheheh.. *beli dgn cik ai*


rindu lak kt cik ai.. alaaa... lama lg lak tu dia kt sana.. xde kawan gduh..
tghari kang nk mkn ape ye.. lapa T_______T
perut da nyanyi2..
mkn la roti gardenia tu je..
tu je pn yg bole mkn.. kt luar ni takut nk mkn bkn2..
smlm pn da muntah2.... lg mau mkn memacam..
lupakan laaa..

30 January 2012

meniti perjalanan...


29 January 2012

berpisah jua...


27 January 2012

mendayu2 dgr lagu ni


day 1st..

harini hari pertama tempoh berpantang mula.. agak janggal bila ape yg biase aku mkn, smua x bole mkn.. agk scary sebenarnya.. mau x.. udang, segala adek bradik seafood smua x bole usik.. segala jenis kekacang.. *kacang atas meja kt opis tu mmg alamatnya kena sedekah laa* maknanya secara rasminya, semua jenis fastfood xbole mkn.. big apple,pizza,tako lg.. coolblog lg.. abes laaa..

rasa janggal bila mak aku lak cm penjaga peti ais.. sbb x bole minum ais lgsg.. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
aku nmpak udang yg sebenarnya mmg feveret aku.. mak aku da jeling2 kata jangan.. tp.. uwaaaa!! x bole usik jgk.. jd ape yg aku nk mkn sebenarnya.. mak aku da kawal smua mknan.. ni terbaring atas katil, dok pk ape aku nk mkn.. walaupn hakikatnya aku da xde selera.. ntahla...

nk tdo jap la.. pening kepala

26 January 2012

tanda lelaki jatuh cinta..


1. Lelaki akan bersungguh-sungguh melakukan sesuatu perkara ntuk kekasihnya dengan rela hati bukan kerana terpaksa atau dipaksa.

2. Lelaki akan sentiasa ingin menghiburkan kekasih hatinya dan berubah menjadi orang yang suka berbual.

3. Lelaki akan kerap menasihati dan memberi pandangan kepada kekasihnya sebagai tanda dia menyayangi kekasihnya itu.


4. Kadangkala lelaki cuba menyekat kebebasan kekasihnya kerana wujudnya perasaan cemburu dan curiga.

5. Lelaki sentiasa berasa takut akan kehilangan kekasihnya.

6. Lelaki tidak menyukai sekiranya kekasih hatinya rapat atau berkawan dengan lelaki lain.

7. Apabila kekasihnya tidak memberi tumpuan sepenuhnya, lelaki akan mudah berasa cemburu dan sensitif.

8. Adakalanya lelaki bersikap seperti keanak-anakan kerana mahukan perhatian dan layanan daripada kekasihnya.

9. Lelaki akan berubah menjadi seorang yang rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa sahaja.

10. Lelaki mula pandai merajuk kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.

11. Lelaki akan mula berasa risau dan curiga apabila kekasihnya berjauhan darinya dalam tempoh yang lama.

12. Lelaki akan sentiasa memastikan keselamatan kekasihnya kerana dia lebih mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

13. Lelaki akan kerap bertanyakan sedalam mana cinta kekasihnya terhadap dirinya.

14. Lelaki tidak akan melayan perempuan lain jika tiada urusan penting.

15. Lelaki akan cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu.

16. Lelaki akan cuba membanggakan kekasihnya di depan kawan-kawan atau orang lain.

17. Apabila putus cinta, lelaki mudah berasa serik dan wujudnya rasa tidak percaya dengan cinta perempuan lain. Pada masa yang sama, dia mengharapkan kekasihnya kembali.

18. Lelaki menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup berkorban apa sahaja termasuk harta mahupun nyawa.

9. Lelaki tidak akan berlaku curang terhadap kekasihnya. Tetapi apabila mereka curang ini bermakna kasih sayang terhadap kekasihnya itu belum sepenuhnya.

20. Tidak semua lelaki sanggup menitiskan air mata hanya kerana seoran perempuan.

:> yeke?? cm x bole percaya jer.. hmmm yola sgttttt....





25 January 2012

kata hati

bukan meminta simpati..
jauh disudut hati..
pengalaman demi pengalaman..
sama ada yg realiti atau x..
sakit atau x..
perubahan berbeza atau x..
kasih yg kekal atau x..

mencari dan terus mencari..
walau ade masanya seolah tiada yg mengerti..
x smua kasih dinilai dgn penuh beerti..
cinta.. 
walau x mudah memberi dan menerima..
kehadirannya sentiasa dinanti,
tp bukan untuk dipersenda dan bkn juga utk bahan permainan.. itu bkn cinta..
cinta itu ikhlas.. 
harusnya ikhlas..


scary story okeh..


last monday.. makcik haku kena samun.. giler ngeri.. depan uma okeh.. yg waktu tu xde org.. anak2 xde..
jiran sebelah menyebelah xde.. 
alkisahnya, hari tu my cepupu ni ajakla mkcik ni pi jenjalan.. tp mkcik xmau.. katanya da penat, nk pi urut.. pastu ntah cemana.. balik je mengurut.. tau2 ade mamat mangkuk ayun da duduk dpn pintu keta dgn parang.. 
wowowowo,parang okeh.. bkn pisau menan tu.. 

kasi hentak makcik aku,pastu rampas hanbeg mkcik aku tu.. the best part.. perompak bongok tu siap raba2 leher mkcik aku, utk sentap rantai skali.. sumpah! mmg bangang.. pastu dia lari laju2.. *naik lc kaler merah* 
terduduk mkcik aku kt situ... depan uma yg aku x bole trima tu... super bangang... tambah lg bangang... 

haishhh... so,sesape yg kuar2 uma memalam... xkira mana pn korg pegi.. harus make sure xde sape follow korg.. dlm kes mkcik aku ni.. aku trasa mmg dia da perhati.. sbb mkcik aku ni meniaga.. mmg always bawak cash je.. 

mudah2an kaum keluarga,sahabat2 aku sentiasa dilindungi Allah swt.. 

Ya Allah, 
lindungilah kami dgn payung kerahmatanMu, 
lindungilah kami dgn payung keselamatanMu..
amin..

19 January 2012

biarlah kurela melepaskan


jika kau pergi- imran ajmain

Bermulanya semua hanya dengan rasa
Ada saja yang tak kena
Rupanya kau berkasih
Menyingkir setia
Sandiwara penuh dusta

Kini ku beri satu amaran
Jangan nanti jadi cabaran
Aku ingin kau memadam kenangan
Menjadi mimpi berterbangan.



jika engkau pergi, bulan dan bintang tetap masih di langit
Jika engkau pergi, air mengalir takkan berhenti
Jangan khuatir tentang diri ku
Ku janji takkan merindui mu


Bermusim resah hadir membelai
Menyentuh hati kecewa
Janji sehidup semati
Tinggal tiada lagi
Impian hancur depan mata


Semakin terungkap kepastian
Biarlah ku rela melepaskan
Pada mu cinta cuma lah mainan
Sekadar untuk senda bersama


Puas sudah ku berikan engkau segalanya
Jalan cerita pun nyata akan berubah

17 January 2012

bila bertindak mudah dlm setiap bait kata2...

mudah sgt melepas setiap kata2... ntah bila nk berubah.. ahaa! tu ayat yg acap kali akan didgr bila stiap perkara yg dibuat sebenarnya adalah amat mudah utk dilafazkan..walau kadangkala ade unsur yg menyakitkan hati.. tp..itulah realiti.. yg adakalanya nampak sgt manis ketara ucapannya.. namun,siapa sedar.. bila perkara sama sentiasa berulang... memaafkan dan terus memaafkan.. nampak indah kn... knp xde unsur2 baik yg memudahkan dalam bait kata? yg adakalanya sgt mencabar perasaan..

tanpa sedar,.... hati baru nk selembut kapas... tp x terjangka.. itu yg realiti... andai perkara sama... adakah akan bertindak serupa? haha.. mengamuk mgkin la.. tp, itu adalah yg mematangkan.. kesempurnaan.. melengkapi.. ya.. itu adalah karma.. juga norma kehidupan.. x lari dari silap.. ape yg akan difikir andai masa itu semakin tipis.. andai masa untuk berbuat dan bertindak utk kesempurnaan tu ada? nampak kelakar kn.. janji yg Esa tu tetap janji.. masa akan tiba untuk smua..

disaat merasa di atas.. di saat merasa di puja.. disaat merasa di kelilingi.. dan akan sampai masanya... bebola itu akan berada dibawah.. oh salah.. bukan bebola.. tp roda2.. roda? roda putaran alam.. pernah terfikir?? x mgkin.. setiap kali meninggikan suara... setiap kali melepas rasa marah sesuka hati.. setiap kali menyebabkan pertelingkahan.. Ya Allah.. berdosanya aku...
masa ni.. niat dalam hati nk memperbetulkan smuanya.. kesemua keadaan.. nk merubah smua perbuatan.. namun.. ada masanya trasa terlambat..

setiap ape yg aku adaptasikan dari ruang hati.. seluruh jiwa ni nk kuputihkan semula.. hendak ku ukir semula menjadi seperti bayi.. hendak ku jauhkan pergaduhan.. persengketaan.. ntah knp.. harini aku ternampak 1 status yg bertarikh 10 januari.. dan harini 17 januari..7 hari selepas status itu diupdate.. insan yg menulis,menghembuskan nafas terakhir selepas terlibat dgn kemalangan.. secara jujurnya aku tidak mengenali siapa empunya diri.. tp ntah knp.. hati aku terasa bergetar... ape maksudnya? aku perlukan jawapan.. mudah2an itu dipermudahkan.. amin

bila sekali membuka aib org..maka x mustahil Allah akan membuka aibmu

ntah knp aku teringat tentang ni... kalau nk difikirkan logik.. ye,pernah terjadi.. kejadian tu walau sudah terlepas.. tp masih kekal dlm ingatan aku...
x mungkin aku lupa... ya, itu sejarah.. namun,dari sejarah mematangkan setiap tutur kata supaya tidak tersalah melepas kata2..

kadang2 sungguh mereka x sedar.. ape yg dikatakan adalah yg akan menjadi effect akan datang... namun siapalah yg akan mengenang itu kn.. sudah dasarnya melepas baru berfikir.. diketika tu agak terlewat untuk menilai.. aku jgk x lari dan x usai membuat kesilapan... namun, ada masanya kesilapan itu kadangkala x aku sedar.. realitinya sungguh aneh.. namun itu kenyataan.. malah dikala aku meluah ape rasa dalam hati.. itu yg membawa setiap bait kata2... agak formal disitu.. setiap detik perubahan demi perubahan aku cuba laksanakan.. namun ntah knp kadangkala peluang seolah2 dipermainkan.. egonya aku...

x ramai mudah sadari setiap salah sendiri.. tp aku mencuba hargai setiap itu.. kerana setiap itu membawa impak pd seribu perkara akan dtg.. ye... aku sedang yakin.. malah sgt yakin akan tetap setiap kesilapan yg aku lakukan masih berlegar2 di mana sahaja aku berada.. sygnya aku lambat memperbetulkan setiap bait itu..

alangkah indahnya andai aku diberi peluang mencari kedudukan sebenar aku di bumi Allah ni... tatkala aku seringkali lambat sedari bahawa yg mana satu murni...dan mana satu yg tidak harus aku jejaki... perbezaan jalan skrg yg semakin serabut.. x mungkin memudahkan aku mencipta haluan aku.. dan alangkah indahnya andai aku dapat kecapi semuanya dgn pelbagai kebahagiaan yg selama ni aku sukar gapai..

mudah2an Aku diberi kesempatan utk memperbetulkan keadaan sebelum terlewat.. =)

mentekedarah je laju.. sudanya hampeh!

akhirnya ape aku mkn pn abesssss... abes kemana? ke toilet bowl... bagus kn... huhhh!! rugi2... mkn mentekedarah pastu sudahnya.. ke toilet gak akhirnya..

perut aku ni da x bole nk isi bebanyak lg kot.. asal aku paksa je, mule la jadi cm hape.. muka suda tuka kaler.. pastu dgn gaya2 ala2 org morningsicknes tu... jadi jaga tandas la haku..

x best...cmne nk kurus tp x seksa diri cmni.. hehehehehhe....

untuk aku yg selalu stress.. =)

1- berdiri dengan menjarakkan kaki dan longlaikan tangan disisi...

2- pejamkan mata dan biarkan kepala tunduk kebawah..

3- tarik nafas dlm2 melaui hidung sedalam2nya dgn kiraan 10... okeh.. relaksss...

saya tangani stress secara Positif

JIKA FIKIRAN SAYA POSITIF,SAYA AKAN RASA POSITIF..
KEHIDUPAN KITA JADI POSITIF,
TINDAKAN SAYA JUGA AKAN JADI POSITIF.. =)

alkisah pg nk pi opis.. T_________T

pg semalam.. da janji siap2 dgn cik ai.. nk pi ofis sesama... then, cik ai msj.. nad...nk manje2 dgn awk ni..awk drive eh... aku pn... okeh... xde hal laa.. untuk mengelakkan aku lemau gak morning2 ni kan.. kelasss...pg2 drive cm ferrari... hahahhaaha...

tp sebelum cik ai smpai.. ade kejadian sket.. eeii,ingat balik..atutnyaaaa... aku smpai pkul 6 sharp kt klang...cik ai suh tgu depan public bank.. tp wa tgu depan ambank.. (sebelah2 je) pastu tgh dok belek2 tpon.. ade nmpak sorg ni.. adoii.. hati da x sedap ni... apehal la plak dia ni kn...

tp buat2 x nmpak gak lg.. pastu,tetibe dia dtg dekat.. "ade nmpak ic x?? ic xde ni" aku..."pi carik sana" dia... "ape??" siap dtg dekat lg.. kebetulan plak ade keta brenti depan bank.. aku trus buat2 bangun g kt keta tu.. fuhhh...

jantung jgn ckp la.. da mcm nk tercabut pn ade.. terkejut kot..
pas 5 mint cik ai smpai.. deras2 aku masuk dlm keta.. seram x abes lg.. mana xnya,.. dia siap sepak sampah depan aku sbb konon nk carik ic.. ape daaaa...

dugaan nk pegi keja.. tp klau ingat bab dugaan.. kes dlm bas tu aku x bole lupa smpai skang... kambing btul dia tu..

mimpi buruk

mimpi perkara yg membuatkan susah hati... knp yek.. cuma xtau aku nk bertanya pd sape.. mmg ye,mimpi mainan tdo..tp,knp aku trasa mmg ade yg x kena.. perkara tu berlegar2 kot kt kepala aku..

ye, da hampir seminggu kot bnda tu.. tp still around me... mcm ade yg x kena.. seolah2 ada yg akan dtg tiba2... Ya Allah.. jauhkan hambamu dari segala yg x elok...
amin..

16 January 2012

ade cerita best arini..

cerita tanpa gamba..sbb aku lupe nk amek gmba... fuhhh...!!

pg2,masuk opis je.. 
agenda nk memanaskan ngaku...

masuk dlm microwave..set time 10mint..
dan aku tinggalkan pegi tmpat lain...

aku masuk opis balik...

lalalalalalalalalalalalalalala









kebakaran!!!!!!!!!

wowowowow,apesal lak berkepul2 asap nie.. 
mcm pelik nie..
ape da jadi ni..
masing2 bdk2 opis ni tgk aku..

ade yg x kena ke??

kak tia: cik pelangi,masak ape ni.....~~~~
fared atras: aku tau niat ko, aku tgk dlm BBm.. ko nk bakar Rnd kn...
kak yun: msti panas sgt tu,ade minyak2 tu yg terbakar.. (pandai aku)
cik ai: hahahahhahahahha....dgr bisik2... 
pok no:ape bau hangit ni?????
sist aida: ape ang buat nad??

haaaaaaa....
ok2 faham...
sekali tgk...
hangitttttttttttttttttttt~~

rentung da... 
ni bkn hangit tau...
ni terbakar namanya..

T____________T

jalan slow2...
larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....

13 January 2012

nk nangis ke nk lompat2 hepy? aiyakkkkk


dalam dorg bz2 dgn result exam tu... aku lupa yg aku pn ade amek exam gak...hahahah ciannnnnnnnnnn....
bila pg td tetibe farid tnya pasal exam...ahaaaaaaaa... aku bkn ade amek exam gak ke??

okeh! laju2 pegi pc masing2 cek result...
sekali...
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?????
nmpak gaya kena amek lg skali gak la ni...
alaaaaaaaaaaaaaaa

10 January 2012

sape pening kepala pasal hrmis angkat tgn?? hahahahahahah....

semalam, pepagi lagik aku da kerjakan Hrmis.. berkat bantuan gegerl Hrmis kt design centre ni... akhirnya setle sudahhh... walaupan aku sendiri heran bin pelik..ntah bila masa aku buat SKT aku taun ni... sape plak yg anta untuk sahkan?? aku ke?? tp aku bkn pndai sgt pnn... main aci redah je ade laaaa.. ni pn Nadiah Hrmis yg tlg aku..kot x,mmg x berusik laaa Hrmis aku tu... berkejar buat pn pasai kak yati inform suh anta arini... sbb due date arini?? eh! ye ke?? maknanya mmg aku x penah amek port la bnda2 ni smua... (pemalas)

kadang2 bkn sbb malas sgt pn...tp sbb sistem tu slow gila babeng pnye... ni kot x sbb mmg WAJIB anta... xdenya aku dok jadik tukun kt design cntre ni.. hewhewhew... dan berkat tahap bosan gile babeng kt bawah ni mngerjakan Hrmis.. aku pn open sesame... muahahahaha... open new tab, kasik hapdate ni blog yg sudah mcm tukun... kahakhkahkh.. adakah??

sambil buat Hrmis,sambil hapdate blog... sambil2 sambilan la kte yek... pena gak.. aku lak sambilan jgk mgacau si ayie ni.. rajin na ko layan adek ko yg cm mengong ni kn... lalalalalalala.... okeh! selepas 1 jam..siap!

yeaaaaaaaa!!!! hrmis aku da siap... yes2!!

09 January 2012

kisah selepas skola...

bdk2 skola da start seminggu...maknanya aku pn da start tggal keta dan start balik g keja dgn bas.. syok gak la..sbb dalam bas bole blasah tdo.. tp kdg2 risau gak kot terlajak tdo kn.. xpela, berkorban susah skrg xpe.. kang da ade bdget lebih baru la pk nk amek kenderaan lain.. skang ni biar dlu..aku nk kejar iphone 4s dlu...*yg tu iklan* hahahahha...

azab sbnanya da nk balik ptg2 kejarkan train.. aku da x snggup sbnanya..pg ok lg..ptg mmg aku da xlalu.. ntah knp trasa penat sgt2.. xlarat aku nk berasak2 dgn org ramai gile kt sana.. penat sgt2 bdn ni.. antibodi aku makin x kuat agknya... sabar jela.. adik aku lak makin sepah2 buku dia.. kt uma tu jgn ckp la.. pening gak aku tgk.. hahaihhhh

eh! ape daaa aku cite ni.. malas la mau taip lagik.. diam2 duduk sudahh

06 January 2012

alahai la nuffnang

aneh lak rase bila ade byk benda aku nk buat dgn nuffnang ni...tp xleh lepas.. punca stuck sbb trafik stop kt blog private aku tu.. thats y dia stop trus.. pastu status keahlian trus stop.. sedih tau...

nuffnang,tlg la on balik glitterati tu.. aku da bosan sbb akaun aku xleh bergerak klau glitterati tu xde.. pleaseeeeee!! tlgla on balik... uwaaaaaa..
rase cm nk nanges sbb xleh join ape2 kt nuffnang tu hanya pasal stop glitterati tu je..

cmne nk buat ni?? aku da anta ticket tu..tp x bole jgk berubah.. pleaseeeee....

T_______________________T

song of the day....


05 January 2012

nk faham bahasa atau nk aku tlg carik guru bahasa utk ko?????!!

ntah hape la kn.. aku sedang buat muka manis gula ni sbb ade org ajar aku.. ko kena buat muka manis je.. jgn melawan.. aku tgk buat la ni... ^___________^ nampak x betapa manisnya muka aku.. kalah gula prai yg berkilo2 tu.. hampeh btul.. apesal la aku kna ikut jer kata org yg bangsa prgai gila kuasa ni... hangin lak aku...

tp oleh krana aku malas nk gduh dan mood aku pn skang ni cm haram...baik aku diam..
lgpn,selagi aku bersuara.. selagi tu la aku sakitkan hati smua org... xpela...


^___^ senyum cm kambing...

berhari keluarga.....



oleh sebab haku tgh malas... tgk je la gambo2 yg ado ni haa...
susah sbnanya nk kumpulkan kami adik bradik..
yg sorg bz dgn masak memasak..
yg sorg bz dgn training..
yg haku plak jarang lekat kt uma..
time2 cmni byk moment indah antara kami...

tgk je la pic adik aku ni..
haihhh

v

v


bergaya bg kt dia.. terer la sgt...