aku hargai...

26 March 2013

day with group & zara

smlm.. bahagian kteorg jadi nursery...
hekhek.. gara2 bos unit bawak zara dtg opis.. 
mmg smua berkerumun kt zara je laaa..
haha.. ni pepagi lg.. so gegerl msih lg pening nk layan uncle & auntie yg memacam nih..



mcm paksa rela je zara buat Peace..
haha








lunch sesame dgn gegerl..
^_^





bila aku post gamba ni kt ig..
ade yg kata aku mcm doctor kanak2..
nurse pn ade... haha...
propa je nih.. ala2 comel je kononnya nih.. 
padahal yg shomel zara je.. tp auntie nad pn nak gak homei2..





lastly masuk je dlm keta.. baby zara pn sleep...
sbb dia mmg da mengantuk sgt nih.. tp masa pi ajak duk depan, mmg dia xmo..
sbb nk hadap aircond punye pasal.. snggup tu lompat ke depan..



penutup? ntahnya.. haha... aku xtau ape nk tulis..
babai

25 March 2013

trust each other or u'll lost it forever

mcm garang sgt kn..
tp sbnanya mmg aku da xdpt nk sorok lg smua ni..
makin disorok makin aku yg sakit mental..
yela, kadang2.. aku rasa aku bukanla sempurna ape adenya aku..
kecewa for sure ade.. sgt kecewa sebenarnya...

mgkin aku mmg kena let be je a few thing.. 
tp yg 1 ni... ntah mcmana aku nk handle agknya.. sbb aku rasa aku da makin lost control..
aku nk buat 1 keputusan.. tp honestly keputusan tu sbnanya berat sgt2...
selepas beberapa pendapat dan pandangan.. 
peratus yg tinggi apabila ade yg takut aku akan menyesal...

tp bila begini.. aku sbnanya lg menyesal..
aku kesal dgn tindakan pantas aku.. 
aku kesal dgn keputusan aku yg terburu2...

secara teorinya.. aku sbnanya da menangis berkali2.. 
aah... keliru kan..
aku? masih fikirkan ape feedback..
masih memikirkan ape rasionalnya..
masih lagi terawang2...
aduhai.. 

xde kesan ape2 ke yg berlaku selama ni?
Ya Allah, kuatkan hatiku...
kuatkan semangatku..
kuatkan rasa perikemanusiaan aku...
kuatkan rasa kasih sayang aku supaya aku tidak tergolong dalam insan yg menyakiti insan yg aku sayangi.. berikan aku cukup sabar Ya Allah.. 


22 March 2013

Al-Fatihah

takziah buat sahabat baik aku, haris yang telah kehilangan ibu tercinta lewat mlm kemarin..
Al fatihah

aku pun bru tau mlm tadi.. mungkin haris baru sempat nk msj aku..
aku cuma harap dia kuat semangat.. 
malah lebih kuat daripada biasa.. 

buat sahabat, 
saya tau awk sgt cekal.. awk anak yg baik.. 
mak awak mesti bangga dgn ape yg awk buat untuk dia.. 
saya doakan kesejahteraan mak awk kt sana.. 
saya sentiasa ada klau awk nk crita ape2...
salam takziah dari saya dan keluarga..


20 March 2013

jiomm kenal bendera kt malaysia

hukhukhuk...sape yg xtau pasal bendera kt malaysia?
meh meh cikgu nk ajar ni meh..
muahahahhahaha.. pangggg! padahal diri sendiri pun kena google bendera2 nih..
haha..sbb aku tau bendera selangor je.. bendera negeri lain mmg failed kekdahnya.. 
nasib baik bendera malaysia aku tau kan...




ni bendera malaysia yek.. 



BENDERA WILAYAH PERSEKUTUAN LABUAN



BENDERA WILAYAH PERSEKUTUAN PUTRAJAYA



BENDERA WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR




BENDERA NEGERI SABAH



BENDERA NEGERI SARAWAK



BENDERA NEGERI KEDAH



BENDERA NEGERI KELANTAN




BENDERA NEGERI JOHOR



BENDERA NEGERI SEMBILAN




BENDERA NEGERI PERAK




BENDERA NEGERI PAHANG




BENDERA NEGERI PERLIS




BENDERA NEGERI PULAU PINANG




BENDERA NEGERI TERENGGANU





jgnla tnya da knp aku update psl bendera ni..
haha.. cepat hafalkan.. 
cemane ni bendera pn x kenal negeri mana punye.. 
ahaksss






work! work! & work


kadang2 btul.. bila kita da xtau pada siapa kita nk tuju utk luahkan sesuatu.. medan sosial juga yg kita akan carik... fb? aku rasa xde menda yg penting aku nk update kt fb skrg.. asal ade je atau cuba biarkan jadi sawang...bila aku beralih pada blog yg bagaikan diary... rupenya ade jgk yg memerhati.. hihi... klakar plak rasanya..

aku plak mmg jenis selamber aci redah je ape aku nk tulis kan..
mmg laa da blog haku... haku la taip..xkn korg plak nk tlg manage.. no no no..
tp tu laaa.. kang hapdate cite sedih, ade plak yg ckp camni...
kang hapdate gembira.. wahhhh ade plak gosip lain yg klua...
lawak sgt la haihhh....

skrg ni.. nk memerhatikan saje..
rasa mengeletis sgt lak aih..
ade story nk cite psl ehem2.. tp ntilaaa.....tgu emosi da stabil..
miahahahhahahha.....


k bye..
work! work! work!

18 March 2013

1million women purple walk 2013

haaaa.... ni program pepagi ahad ladies kraf yek..
haha..
oleh krana nama iolss adalah tersenarai dlm memo ke dataran putrajaya ni utk 
1million women purple walk katanya...
makanya marilah kte pi yek...

sampai dataran je.. mmg makan dulu laa jawabnya..
mula2 bukak bekas je da bantai gelak dulu...
ahaihhhh... mmg nk sgt la berjalan katanya.. smpai telur ni pn dorg x sempat nk kupas...
kena la kupas sendiri.. haha...
adoiyaiiii





before walk...
dgn ladies2 warga kraf




ladies of kraftangan malaysia



mase ni time2 kena aerobik.
panas oiii panassss


with maifara
penat haku nk jalan.. 




masing2 yg da malas tahap gaban sebenarnya nk truskan..
so kteorg bergamba je laaa kekdahnya


wakil bahagian rekaan
laili, aku, kak ieza & cik ai





haaaa... kaklong datang sendiri dgn abg..
trjumpa kt karnival blkg tmpat kteorg lepak..
cer tgk gamba blkg tu..
ultraman taro tul..
hahahhaha




dorg punyela bersusah payah susun diri sendiri kat bawah
aku selitkan diri dari dalam bas je..
hahahaha.. peace! 

^_^







16 March 2013

the day of 16-03-2013

omg.... tolong tampa aku skrg.. ahaksssss... 
sebab aku rasa aku tgh senyum smpai ke telinga lebaunya nih.. muhahahahahaha...
ok2... kadang2 bila kte da usahakan sesuatu tu smpai ke tahap yg paling mencabar diri kita sendiri.. 
dan akhirnya smuannya done sekelip mata... trus rasa cm wooowww!!! 
 
aku da berjaya oiiii.. aku da berjaya...
Alhamdulillah.. sekurang2nya aku rasa walau sikit.. 
aku nmpak kesannya.. mungkin sbb aku mmg terlalu berharap ade keajaiban dan mmg ternyata ajaib tu ade.. 
syukur Ya Allah.. 

sebenarnya aku pn masih dlm trkejut kot.. 
gile x trkejut.. sbb aku rasa aku cm mimpi.. betul ke ni? 
haha.. tp jgn epi sgt yek... 
sbb baru permulaan je ni.. byk lg benda nk kena lalui...
bukan mudah nk gapai ape yg kita impikan.. sekurangnya aku rasa sgt2 bersyukur.. 
ape yg aku cuba dan ape yg aku nantikan selama ni.. 
hasilnya ade dan kelihatan...

hekhekhek...apekah yg aku merepekkn ni?
wait n see.. sbb x brani nk ckp lebih2.. baru je permulaan nk ckp lebih2 pun...
cukup aku katakan.. 

Alhamdulillah Ya Allah..
dikau permudahkan segalanya...
semoga ini yg terbaik dunia dan akhirat..

amin..


^_^




jiommmm... nak sambung lompat2 sbb epi gile..
hahahahhahaha.... serius heppy giler!!!


15 March 2013

MATTA FAIR 2013

aku ni tukang follow je..
ntah benda yg ade kt Matta fair ni pun aku xtau..
kalau bookfair xpun pesta kasut.. mmg aku dulu la ke depan.. haha
xpenah pi kan.. jiommm pi tgk..




ni je yg aku minat.. theme park.. 
hahaha... legoland!

hoyeaaaaa



makcik 2 org ni yg bawak aku..
aku follow je.. 
dah2..bosan2.. hahaha...

jom balik2..

14 March 2013

alkisah bencana alam

camne nk start?
serius part ni mmg aku masih dlm fobia lg..
sbb smua jadi sekejap gile...

aku baru lepas amek adik aku kt skola..
dalam pukul 4ptg camtulaaa
baru nk lelap..prasan angin mmg kuat sgt kt luar uma..
mmg xdela aku nk tdo.. sbb hati mmg xsedap btul bila aku tgk pokok kelapa kt luar smpai menyembah bumi.. adik aku bole bantai tdo lg.. 
(tp dia kata dia x tdo..dia tutup telinga je) 

caye sgt la aku dgn dia ni.. 

hati mmg makin x sedap bila nampak bumbung da masuk dlm uma..
mmg aku da menjerit panggil adik aku bangun..
dia laju2 peluk aku smpai gigil2..
dia mengigil, aku lagi la takut.. 
hadoiyai...

ni kesahnya after ribut..
fuhhh....banjir dlm uma.. 



kawasan atas dataran lepas ribut..
pokok besar kt atas bukit ni pun sembah bumi..
tp org kampung pantas.. smua gotong royong potong pokok tu cpt..
sbb block jalan klua da ni



depan uma nenek aku..
syukur Alhamdulillah uma nenek xdak ape..
tp uma ni semua bumbung ilang



keta sepupu aku..
aiyaaaaa.. mangsa ribut gak nih



so ni la jalan utama nk masuk uma aku..
mujur ade jalan lain bole klua.. kot x? mana aku nk angkat keta pi klua..

syukur Alhamdullilah Allah masih lindungi kami smua..
Alhamdulillah Ya Allah



13 March 2013

angin syurga

ku himpun waktu ucapan terindah
terbenam sudah asmara
mesranya siang dan malam
selalu kau tiup kan angin syurga padaku

ku himpun makna kata darimu
harum yang mekar di kebun hati
dan katamu sebuah kota bahagia dan berdiri

sehingga hujung masa
berbisik sendiri dan terbit suara kalbuku
kasihku.. tuluskah cintamu
sebuah jawapan ku damba dari bibirmu..

tidakkah kau tahu hidup punya waktu
kasih tersia bukan itu ku mahu
andai kau membisu tentu akhirnya
perpisahan itu akan tetap terjadi


cubalah tetap bertahan untukku..
cubalah bertahan menantiku...
habislahhh.. mood sengal da makin menjadi2 nih..
maafkan saya.. maafkan saya.. maafkan saya....

T_T















11 March 2013

little baby bam2 in the house ;)

assalamualaikum semua...
nama sy belum ade lg.. saya adik bongsu kakak & abang saya..
ehem...ehem.. saya baby boy okeh.. walaupun ade je yg ingat saya klua nanti tetibe jadik baby girl kan.. haha.. anyway, saya dilahirkan hari jumaat bersamaan 8 mac 2013...

selamat berkenalan korg..korg smua.. 
pasni kaklong saya ade la watak baru.. kot x, asiklaaa abg saya si muadz aliff tu je yg jadi bahan cerita kaklong... sekarang saya masih kt hospital ampang lg.. 

uolss smua doakan kesihatan saya ye.. saya nk cepat balik,
jumpa ibu,mak,abah,abg2 & kakak2 saya...
1st impress smua yg tgk gamba saya.. smua kata muka sy mcm abg muadz.. 
kaklong kata copy paste betul ni..
tp saya okeh je.. saya rasa saya lagi hensem dari abg muadz kot.. haha...

okeh korg... doakan yg terbaik utk saya ye..
selamat berkenalan..

^_^



wat happen last yesterday..

sabtu? xyah cite la.. sbb aku mmg penat gile sabtu lepas.. tah pebenda aku buat pn aku xtau...
tp yg penting, misi aku basuh ikan.. secara rasminya berjaya.. hekhek... 
mmg rasa nk pitam dok membasuh ikan tu.. kotor sesgt dah rasanya.. 

ahad.. 
aku keje.. hakhakhak.. best2... 
dasarnya nk bangun pukul 8.. tp meleser baik punyeeeeee... so pkul 9 bru bangun..
pas aku siap2.. so kena mandikan, siapkan budak cilik muadz aliff tu.. 
da la pagi2 keje membebel jer.. aku tgh siap2.. dia bantai main lampu.. 
bertuah punye budak.. pastu gelak2.. epi ko ye...

lepas siap2 mandikan muadz plus dgr dia membebel segala..
baru aku blah g keje.. aku nk hantar budak tu kt mak aku, dia xnk.. so 
duduk la kt uma dgn apak ko ye.. 

aku smpai opis tah pkul brape.. 11lebih kot...
pastu jalan sana.. jalan sini... sumpah bosan..
geng xde hoi.. aie je ade.. tu pun dia bizi kemain.. 

 ehem2... rasa mcm retis skejap.. 
muahahahhaha..... 

ni klau bkn mor yg bgtau... mmg sah2 aku xtau.. 
nk kena claim komisyen nih.. hakhakhak




yg ni baru artis btul..
muahahhahahah... larikkkkk






ciknotahati: senyum selebar yg mungkin untuk menutup rasa hati yg terkilan...
xpela.. ade hikmahnya ni.. 

when a girl gives up on u...

10 March 2013

maafkan saya


maafkan saya...
sebab saya da berusaha segalanya untuk ape yg saya cuba pertahankan.. 
tp hati saya makin x kuat...saya tau..
 saya semakin jumpa jalan buntu..
saya jugak tau ape saya buat slama ni xpenah bawa erti apa2..

maafkan saya..
semakin saya mencari kekurangan saya..
semakin saya temui banyak rupanya silap saya yang timbul dan kelihatan..
dan semakin saya rasa berdosa dengan diri dan hati saya..
saya tau semakin saya memaksa untuk ada dan sentiasa ada..
saya semakin lukakan hati saya..
semakin saya mencuba..
semakin laju saya mengalirkan airmata.. 

maafkan saya..
saya cuba segalanya dgn rasa pasrah padaNya.. 
saya serahkan bulat2 segala rasa gembira dan kekecewaan saya padaNya..
saya berikan segala rasa isi hati saya terus melaluiNya supaya segala urusan dan ape yg saya korbankan terlihat dimata..

maafkan saya..
saya dah cuba habis baik..
saya menulis bukan kerana saya mengalah.. 
bukan kerana saya lemah..
bukan kerana saya mengaku kalah...
tp kerana saya xtau ruangan mana untuk saya paparkan segala rasa yang terpaksa saya padam dalam2 hati supaya saya tidak punya ruang untuk ingati semula..

maafkan saya...
saya sentiasa menanti dan terus menanti..
walau segalanya saya tidak pasti membawa erti atau tidak..
sungguh saya minta maaf...


maafkan saya kerana saya bukan insan sempurna dambaan sesiapa..
saya hanyalah insan seadanya saya...
saya tidak mampu menjadi yang lain selain dari diri saya..
maafkan saya.. 


08 March 2013

selamat hari wanita 2013

oohhh... harini hari wanita..so pagi tadi sempat la post kt fb buat wanita2 kesayangan hamba,... 
sempat gitu je laa.. xde plak aku sempat nk godek2 blog ni haa.. makanya kita taip memalam yek.. 
sambil2 tggu my mr.perfect timbul.. huhu.. 

selamat hari wanita buat wanita2 kesayangan hamba.... 
terutamanya buat wanita tercantik kesayangan hamba dunia dan akhirat..
Puan Haslin Binti Ismail
mak kesayangan hamba..mak paling sempurna dimata hamba dan adik2...
semoga Allah swt melindungimu dunia dan akhirat wahai mak kesayangan hamba..

selamat hari wanita buat makcik kesayangan hamba juga.. 
Puan Liza hj khafadi, Puan Niza, Puan Mala Kasmoin, Puan Zaila Hj Khafadi, Cik Zarina Hj Khafadi,
 Puan Norliza Shoib, Puan Haslina Ismail, Puan Haslinda Ismail, Puan Ernawati Ismail, Puan Azliyana & Puan Nulaila... ade ramai lagi.. tp jenuh hamba nk taip sorg2...semoga kalian dibawah lindunganNya sentiasa wahai wanita2 kesayangan hamba... 

selamat hari wanita juga buat kakak2 kesayangan hamba..
Puan zailah zaid, Cik Aida zulkaffli, Puan Intan suria Alias, Cik Elle ahmad tajuddin, Cik dayang Mordiana..
selamat hari wanita kalian...

selamat hari wanita buat teman sebumbung rumah kedua hamba...
Puan Maifarah, Puan Suzana, Puan Lylie, Puan Ida ruzila, Puan Amirah, Puan Linda, Puan Ija, Puan Ruziyati, Puan Azlina, Puan Noriman, Puan June junit, Cik Noor Iza, Puan Azlin Omar dan semua yg berada dibawah bumbung kraftangan malaysia.

semoga wanita2 disisi hamba ini sentiasa dibawah kasih dan sayangNya sentiasa...
aminnn... doa hamba buat kalian2 smua...

07 March 2013

UNTUK KAMU,KAMU DAN KAMU... SEKIAN

aku malas ckp banyak2 dah.. ni link mmg aku sengaja letak.. korg..korg.. dan korg yg suka jadikan benda ni hobi.. sila la alert ye..

link 1 



ni lagi bagus klau rajin follow...



aku xpenah sempurna.. tp aku belajar dari setiap pengalaman dan perjalanan aku..
x guna klau bagaikan mencari neraka org.. tp diri sendiri? 
untuk aku mengharapkan kamu,kamu dan kamu berhenti berkata2? tu bukan aku..
aku cuma bole katakan.. moga Allah sentiasa merahmati setiap perjalanan kalian tanpa hukum karma tu berpatah balik pada kalian.. sekian, terima kasih

06 March 2013

entry suka2 aku

terlajak perahu bole diundur...terlajak kata? pandai2 ko laaa nk buat camner...
makanya bila berkata2.. silalaaaaa perhatikan sekeliling.. jgn ckp ikut sedap tekak je.. x smua org bole dibawak bergurau.. mcm aku laaa... klau org x kenal aku, for sure akan pecaya je ape aku ckp.. aku auta pn pecaya gak.. padahal aku bergurau je.. susah wooo nk zip mulut... yelaaa aku kn suka ckp pakai lepas je.. kadang2 smpai malu rasanya....sbb ape aku ckp tu slalunya aku lambat pk ape feedback pd org yg dgr... mestilah klau yg buruk tu laju je jadi isu kan.. 
tp tu laaa.... mcm aku ckp.. terlajak kata pepandai laaa nk buat camner...


aku ni jenis plak mmg selamber badak je.. rasa aku nk ckp, aku ckp.. 
agk2 x puashati lantakkan.. ade aku kisah? tp makin meningkat usia, makin aku cuba faham.. mmg x sesuai da nk buat peel cmtu da.. susah nk berubah klau bukan dari diri kita sendiri... 
tp setiap masa aku cuba berfikir ape yg btul dan ape yg tidak.. mungkin ye kadang2 ade je yg kecik hati dgn kata2 aku.. tp minta maaf.. aku sedang perbaiki.. andainya kesilapan tu nmpak terang dan nyata.. aku x sengaja.. aku sedang belaja dari hari ke sehari...


*sedangbelajardiamdandiam*

05 March 2013

hkk...hkk..hkk 2013

bak kata kekda.. hkk...hkk...hkk...
haha.. okeh, ni la keadaannya depan uma bahagian rekaan & bahagian usahawan ni..
ni namanya tahanan perang... beberapa hari sblum ketibaan hari kraf..
aku klua pintu je nmpak da menatang ni.. perghh..
laily siap ckp.. seram2.. haha


keadaan dari pintu lif... omg! 
apekah ini.. muahahhahaha...



ni alkisah hari ke3 hkk...
ustaz don @ kraftangan malaysia...
siyess best... byk maklumat yg aku xtau dan xpenah tau...
ustaz bantu perbetulkan.. gamba dgn ustaz xde.. makanya amek la dari atas.. 
psst... siyes ustaz don ni hensem gile... haha



name tag sempena HKK 2013
haha... baru taun ni laaa depa bg name tag ikut nama panggilan.. kot x, mmg depa pi buh gak nama depan aku tuh.. so, adik2 aku smua bole tlg bertugas.. kahkahkah..
skang xdak.. ni nama iolsss saje.. huhu



 hari perasmian.... majlis disempurnakan oleh SERI PADUKA BAGINDA RAJA PERMAISURI AGONG TUANKU HAJAH AMINAH..


sekian.. tu je sekitar hkk kalini.. 
tgkla klau aku rajin nk hapdate lg..
pssst.... tgh tggu 7hb.. sbb irfan khairi bg talk kt DC... 
haha.. smua tggu tu je.. 

ape lg korg tggu..
jiommmm (bak kata mor)

jemput2 dtg hkk 2013 @jalan conlay, Kuala lumpur

the day of 4 march 2013

ehem2... smlm ye, bkn arini... hari perasmian HARI KRAF KEBANGSAAN 2013
ok.. maknanya ni kali ke 3 hkk aku kt kraf ni.. huhu.. 
tang tu nti2 je laaa aku cite..
aku nk sharing2 uniform kteorg arini..
homei2 x?? huhu...

sampai2 je trus naik atas jmpe mai
mai ape lagi.. laju2 ckp nk amek gamba same2.. 
jom2.. aku suka btul gamba2 ni.. haha...



kt beranda pun jadi laaaa.. asalkan ade gamba..
huhu






pastu da siang sket..
bergerak terus g khemah A..
jiom laa kte posing2 kt sana.. haha.. 





gegerls of RND


time ni da campur.. haha.. panggil je mana yg ade kt situ..

















dgn danial... bapak budak ni rajin nau..





iman bghn usahawan..
jgn gosip2 ye..
da ade empunye mamat hensem ni.. 
haha



bos unit seramik..encik Man...
bos paling sempoi... bertabahlah dia, bila asik kena auta je dgn adik dia yg sengal tahap super saiya ni.. hahahaha... 





this is weolsss of the day...
tadaaaaaaa...






sekian laporan yg x brape lengkap dari org yg x bertauliah...
muahahhahahaha... 

jom2 sape2 nk join aku nyanyi..

"si baju hijau.. sedang bertugas.... lalalalalalalalalalala"

pangg!!! kena tampa sat g.. haha