aku hargai...

30 July 2013

IFTAR SESSION AT ISTANA BUDAYA

agak2 tgk tajuk camtu..
ade tak rupa mcm aku nk taip formal..
haha.. kirim salam!

nak dapat gambo ni pun jenuh gak..
maklumla nk tggu OP siap edit smua bagai..
hihi..

kita tgk gambo sekitar majlis iftar kat istana budaya.


kan aku da ckp... aku ni pantang nampak camera..
mmg sah2 laaa cepat nau pose..
errr.. abg mie tu da kenape?
mcm pose fire ultraman pn ye gak tu...
man plak mcm teruja tgk anak buah camtu...
hahaha






ready..
snap!




gambo ramai2.. gigih bangun ooooo
amik gambo punye pasal



last session..
kita dapat adiahhhhhh belated befday..
hewhewhewhew



akhir skali..
ni laaa rupenya adegan sebabak lepas dorg edit..
yeah!




k bye

29 July 2013

bad.. omai.....

aku blur sebenarnya nih... aduhai laaa... sana cakap lain.. sini plak cakap lain.. camne nk buat ni.. hati jgn dicakaplaaaa... sedang berbora ombak... tak tau cmner nk sedapkan hati sendiri.. mcm rasa kena bako panggang2 pn ye gak nih.. aduhai laaaa nasib.. 

bila aku ditakutkan ni... memacam sogokan ade...
buruk kaaa baik kaaaa.. kena laa hadap telan dalam2.. sape nk tolong time rasa huru hara camgini...
ribut serabut jgn cakaplaa.. hanya Allah je yg tau.... 
pulak tu bila diacu2 cerita yg x sedap didengar...
mmglaaa dorg2 kata tu mudah.. bg aku ni? maksud aku bagi aku yg terasa susah ni? haihhh....

kadang2 aku x faham.. knp laaa kena diacu cerita yg tak sedap didengar.. sedangkan realitinya mungkin laaaa x semudah mana.. tp rasa gugup ni.. adoillaaaaa... serius rasa mengundang impak dukalara...

tgh gastrik gini lg.. adoilaaa.. 
sakitnya mcm nk hentak2 kepala jer..
sadis2 cmni laaa buat aku rasa mcm malas je nk update blog ni smua..
sedangkan ade jer cite.. ade je yg nk ditaipnya kan.. tp tulaaa..malas.. acaner tuh... feelbad rite? 
somebody pliss help me.. 

24 July 2013

pasal kereta

ko da kenape.. pasal keta pn nk update.. hewhewhew..
oleh kerana ramai da komplen cara pemanduan berkemah aku ni..
makanya aku rasa aku mmg byk kali nau da jadi gangster jalan ni.. 

tetibe teringat balik masa memula blaja drive..
aku bawak manual mmg masa mula2 amek lesen laaa... kot nk kata pasal drive auto.. secara haramnya mmg dari form4 kot.. main aci redah je..
tu kira konsep, belasah je.. haha.. tp jauh gak bawak time tu..perghh..klau kena tangkap dek trafik..sia2 je ahkak.. 

pastu oklaa.. lepas da keje baru amik lesen.. 
tp mmg sumpah laaa.. lepas je amek lesen mmg xpenah laaa bawak manual lagi da lepas tu..
sbb keta kt uma smua auto.. klau suruh aku bawk manual... mmg sah2 laaaaa gear reverse je yg aku tau... haha... 

sepanjang driving secara halalnya.. 
aku da 3kali excident.. haha...
tang haram dulu xpenah lak kes2 langgar org ker kena langgar ke kan...

tp mmg sadis bila ko drive dan tertido.. tau2 da bummmmm!! langgor lori..
pastu 2nd time sbb aku leka tgk smartag..


kali ke 3

tu BUKAN SALAH AKU...
haha... budak baru dapat moto besau langgar..

klau nk kira... mmg memacam da jadi sepanjang aku drive..
tu yg agk seriau sikit.. huhu..

09 July 2013

selamat menyambut ramadhan..

ape bezanya dulu dengan sekarang?

kemarin, aku masih si lasak..
panjat pokok xkenal rasa ayu2 manja...
bila masuk dalam sungai, aku la heroinnya.. 
6 kumbang aku sorg bunganya... 
dikeliling abg dan adik2 lelaki aku mmg hampir terikut lasaknya mereka..
tak terbayang nampak mak melaung dari bawah dewan bila tgk anak bunganya ada atas bumbung sambil main kejar2... kemarin yg aku x kenal bahaya... 

kemarin.. aku masih lagi si lasak yg ikut abg dan adik2 masuk hutan...
cari buluh nk pasang pelita katanya...
padahal, duduk tepi dorg.. jadi pemerhati bebas cumanya...
sampai uma, abah menanti dgn 1 rupa yg.. 
dalam hati aku berkata "abislaa aku kalini"

bila kemarin.. 
dalam kelas aku berperwatakan mcm ketua gangster lagaknya..
sepuk org sesuka ati kekdahnya..
semuanya cuma pembawakan si kemarin....

bila sekarang...
aku di ajar sabar....
aku di ajar sopan...
aku di ajar pandai membawa diri..
aku di ajar berdikari...

sesungguhnya aku byk belajar dari setiap yg berlaku dan yg aku alami saban hari..
ye, aku penah dan tau silap setiap langkah aku kemarin...

seandainya kata2 dulu menghiris hati... 
dari hujung rambut ke hujung kaki aku mohon maaf...
dari awal kenali hingga kini aku mohon maaf..
kasar bahasa dan tiada adab ni.. aku mohon maaf... 
semoga harini dan hari esok yg akan ditempuh.. mengajar kita smua jadi yg terbaik...
bukan disini.. tp disana nanti...

=)


berulang lagi...

baru aritu aku buat program seret2 kaki sambil tgk s4 kat samsung..
last2 semalam kena jugak menyerah anto cik pinky ke centre semula.. 
sbb still hadap problem yg sama.. makanya dia masukkn software ape ntah lagi kt cik pinky..
pastu mmg totally keluar balik kedai laaa...
haihhhh... rasanya da xde nk dimarahkan da... mmg xbole nk buat ape... 

gambo? mmg xsempat nk back up..
aku cuma dpt selamatkan num fon je.. tu pun pagi2 g copy dulu..
baru relahati anto je cik pinky...
pastu x memasal kena beli plak sd card baru.. aduhai... mahal nak mati plaknya tu.. 
mmg mencabar sgt kan...

balik je anto fon.. da kenapa plak signal xde ni?
kena plak g centre u mobile..gerammmmm!!
simkad plak problem....

balik je opis.. terpaksa mintak najib tlg setelkan fon aku..
haihhh.. stress akak

04 July 2013

kisah paling sedih untuk aku kali ni

ni semalam pnye kes la ni..
aku xtau ape sbnanya prasaan aku masa ni..
da brtrabur.. sungguh..
frust! sedih! terkilan.. smua ada...

gamba baby najiha..
gamba kawen member..
gamba kawen sepupu aku..
gamba dgn group..
gamba family..

perghh.. rasa tercalar
mcm kena robek2 hati ni haaa...
tu pun aku usahakan jgk drag ke another folder..
dgn harapan ade laa separuh yg dapat aku slamatkan....
sbb aku mmg da putus harap bila member aku tlg buatkan smlm pn..
aku da nmpak gelap je folder camera tu..

baru minggu lepas member aku pesan..
jgn upgrade software klau note anto suh upgrade..
sbb byk gambo dia ilang da...
maybe dia lg frust sbb gamba baby dia smua dlm fon..
dgn harapan berharap pada camera fon tu je..
sama la mcm aku..
bezanya aku x sempat lg nk transfer ke hard disc...

smlm bawak g samsung dgn harapan da hancur lebur..
cuma harap xyah laa sampai kena format..
pastu ape ntah mamat tu godek2 cik pinky aku..
trus dia kata..

"u punye gamba kena save lain jugak..ni da xbole nk muat lg"
ait? ko pn basuh aku... cisss..
tp tulaaaa.. aku pn malas nk pk da.. cuma hampa laa..sbb aku da cuba..
gigih depan laptop mlm td..walau lappy tu pn kemain rasa buat nk dihempas je gayanya...
last2...


gambar sebanyak 759 terpaksa dipadam camtu je..

*balik uma sambil seret kaki..sbb hampa yg teramat sgt*



psst..
patutnya aku post cite lain...
tp xpe.. draft dulu...
rasa mcm nk xnk je post..
wiwiwiwiwi...

03 July 2013

langkah

kemarin.. 
bila aku yg dulu mula melangkah...
harapan aku cuma 1...
itu yang terakhir aku mula... tapi belum sempat...
aku da dapat noktah... alahai.. 

tp aku rileks.. walau dalam hati...
sedih oihhh sedih gile..
rasa cm hang skejap.. tp aku layankan je.. sbb aku tau.. 
benda tu berlaku sbb Allah x izinkan... 
jadi aku pn stop.. serta merta... 
handbrek aku tarik... park terus.. xbergerak langsung....

dan aku ditunjukkan sesuatu..
hampa... 

T_T

xpe... doa yg baik2 saja...

02 July 2013

bergema dek etnik kreatif



ni gara2 da dekat 2 minggu dok dengar lagu yg sama je..
sudahnya naik opis pn aku dgr lagu ni gak..
x memasal si hardcore dgr lagu etnik kreatif...
kalau group huru hara tu tau.. sah2 gua kena bahan ni... haha..

"memetik bunga2.. menyusun bunga2..
puteri yang cantik hai dari kayangan"

sudahhh...sudahhh...
back to work.. 

^_^