aku hargai...

07 October 2013

family bonding..

shaheed effendi











nurul ain najiha













dua2 pun kesayangan..
dua2 pun comel..
dua2 pun tgh rindu!

^_^


03 October 2013

what happens when he's ur PRINCE CHARMING and u're not his CINDERELLA?

hai.. morning... =)

power dak tajuk? kihkih...
jangan fikir bebukan ye..
act tajuk ni sebenarnya aku jumpa kat facebook mar...
gigih la watsapp mar.. cakap nk pinjam status dia utk story blog...

macamana ek bila kita da annggap dia prince charming kita.. 
last2 kita rupenya bukanla cik cinderella dia?
mesti rasa cam down kan.. haha... aku pernah la lalui keadaan camni..
kihkihkih.. tak malu betul kan.. tapi lama2 aku sendiri sedar..
kita sebenarnya tak bole nak paksa org utk trima kita kan... biarkanlaa Allah swt tentukan.. setiap kita sebenarnya da ada jalan kebahagiaannya sendiri.. =)

aku pun pernah terfikir jugak dulu...
kenapa aku pegi pada org yang tak sayangkan aku seikhlasnya..
last2 aku dapat jawapan.. Allah swt nak aku usaha utk cari kebahagiaan aku..
pada masa yg sama nk aku ada rasa sabar yg tinggi..
sekurangnya apa yg bakal dtg nti takdela aku melatah lebih2 sangat kan..

setiap apa kita buat semuanya da diaturkan..
kita suka dia atau dia yang suka kita sebenarnya pun bersebab..
andaikan hati kita tidak dijentikkan dengan rasa sayang..
agak2 laaa kan.. nak ke kita ada rasa sayang dengan org tu? 
tak pernah pun terfikirkan.. walau siapa pun kita jumpa sebenarnya sebab hati kita da digerakkan dulu...

kadang2 ada jugak aku terfikir...
kenapa eh aku selalu jumpa org yg salah..
kenapa agaknya aku selalu dihadirkan dgn org2 yg sebenarnya sengaja sakitkan hati aku?
ahaaaaa... tu namanya Allah nak uji kan... 

hari ni.. selepas beberapa tahun....
baru aku sedar.. apa yg aku lalui sebelum ni sebenarnya pengajaran dan pembelajaran sebenarnya utk aku..
dan skrg aku belajar hadap apa yg ada depan mata aku dengan ckup baik sebenarnya...
untung dan bersyukur sebenarnya..

takde org lain yg punya pengalaman mcm aku kan..

-_-''


makanya bersyukurlah dengan apa yg ada sekarang ni..
aku punya mak ayah...
aku punya adik2..
aku punya mr.captain..


love! 

02 October 2013

little baby hani

haiii semua2 org...
name kite hani...
mama kita june.. ayah kita heizaidin...

homei tak kita??

ahaaaaaaaa.... ni hani heizaidin nama dia..
budak ni mmg copy sebijik mak dia.. hihi..
suka nau dgn camera.. 

dari dia lahir sampaila da masuk 9bulan ni.. 
1st time datang jenguk hani...
masa awal2 dia lahir mmg tak dan nk pi jenguk.. ada je halangan..
oleh krana last week kami bertiga beramai2 pi terjah kerja kawen opismate.. 
makanya.. kami set nk pi jengah hani jugak..

amik masa 20 minit jgk laaa kan nk dekat dgn dia.. 
sbb dia takut org..

-_-"





nampak mata kemain merah..
sbb asal dekat je dia nangis..
asal laaaa dekat je dia nagis..
tak paham tak paham.. haha..






kena umpan dgn keta..
masa dak faizul masuk pintu je dia da pandang ketakutan..hahaha..
rasaksa masuk pintu.. kihkihkih...
ni kena umpan dgn kereta je ni....
kot tak.. korg hagak dia nk dekat?

harapan!



nampak tak tu muka brani brani takut



ni da ok sikit laaaa kan....
sbb da nmpak kteorg dok gigih agah2 dia...




da kenal.. kemain manja kannnnn... 











takdela lelama kat sana..
sekejap jer.. sebab kteorg nak balik KL..
macamlaaa jauh sgt kan....kihkih..
jauh gaklaaaaa kannnn







takpe another time bole singgah lagi..
tp pasti! akan guna waze jugak..
kihkihkih



dinner date with LOVE..

janji dgn kakngah pkul 6lebih2 kat qalaqisha..
tp sumpah aku tak tau qalaqisha tu duduk tang mana.. aku tau dia duduk kt area sec7.. tp mmg tak pernah laaa aku jejak sampai  kesana kan.. gigih kakngah bgtau duduk kat area radiusite..tapi radiusite sec 7 tu pun aku tak penah pegi.. haha...

pastu aku pn guna laaa waze dari kl.. malangnya waze bawak aku ntah memana.. semedang sesat..
last2 give up.. call kakngah.. biar dia je guide... kihkihkih...

jumpa je kedai qalaqisha tu.. mmg tempat jubah2 yg dia tuju dulu..
nyaris aku tak tersampuk beli skali je.. kot tak dgn aku skali pi try2..kihkih...
nampak tak kat blkg tu kakngah tgh dok match2 baju dgn tudung dia..
aku nampak cermin je.. benda lain aku tak nampak da.. kihkihkih




time ni kakngah tengah dok cakap2 dgn aku sbnanya..
dia asik tanya ok ke tak ok ke tak..
aku malas layan.. tgk cermin fikir sendiri.. kihkihkih



kakngah amik.. paksaan! padahal member nk bayar da kat kaunter tu...kihkihkih



uolssss...  
aku  da pi da qalaqisha ni... baju2 cantik.. tapi aku tak beli.. sebab aku tak suka baju dari kain lycra.. 
bagi aku cotton.. aku ok je.. maklumlaaaa.. ahkak soo kampung.. lycra2 ni mmg sumpah aku tak suka.. 



pastu dinner date kat setia alam..



kawan dari umo 4tahun...
sampai skrg.. da 24tahun...

bergaduh.. merajuk.. jeling2.. jerit2..
tak bercakap.. pastu kejap kang baik..
tu belum lagi tukang coverline sbb dia pegi date..
hahaha!!! aku yg anta dia pegi dating!! bole camtu??
pastu aku balik uma tido... petang kang ko call aku suruh amik.. 
ko ingat tak kakngah.. gile kan.. kihkihkih..





tapi peel da mcm adik bradik..
bila lepak dgn mak2.. da mcm mak sendiri..
bila org tanya jawab mak mertua..
kahkahkah.. smpai ko cakap klau aku kawen dgn along ko.. 
ko taknak balik raya.. gile! haha



memacam perangai..
tapi layankan je kannnnn













moga kita bersahabat sampai syurga..
moga kasih adik bradik kekal ke akhirnya.. 









01 October 2013

kenduri kendara..

 hari sabtu lepas.. bertiga pi senawang menghadirkan diri ke kenduri opismate..
plan nk gerak pukul 10.30 sbb memasing bukan tau jalan pun... 
mmg berharap full dgn waze...

aku da siap pkul 10.00.. gigih la call cik ai...
skali bole da pukul 11 dia tertido balik.. hampeh tul.. aku da siap pegi tesco smua segala bagai kan..
da siap anto mak aku pegi pasar lagi.. makanya gerak dari uma aku.. pukul 12lbh.. hampir pukul satu jugaklaaaa kan... tu belum part cik ai info faizullah nk follow tetibe kan..
so singgah opis dulu amek dak faizul ni...

baru gerak trus ke senawang...
sampai sana dekat pukul 3..lantak! pastu siap laaa jumpa seopis yg masih ada kat sana lagi kan.. 
makan2.. pastu trus jumpa pengantin.. nk amik gambo..



jadila dari takde kan.. 
selamat pengantin baru both of u nur aini & khairul nizar




hari ahad... 
takde laaa org lain nk ajak pi kenduri..
balik2 janji dgn org yg sama..

pi kenduri elle & idin kat kelab shah alam..



kteorg sampai awal..
amik gambo org tak brape nk ade lagi..
ok jgk.. tak la malu nk amik gambo pelamin kan...



org da ade sikit... sbb da masuk 12lbh kan..




pengantin da sampai..after sanding kejap jeeee...
terus g makan beradap..




kat meja beradap..










gambo lain ade update kat IG..
yg ni nak bgtau mmg tak janji tudung sama!
ni shada punya pasal.. haha.. apsal pi jual tudung sama kaler kt kteorg..
tgkkk.. kan da sama... nasib baju tak beli sama kan.. kot tidak! aku balik tuka baju..




majlis potong kek.. ;)




sebelum balik.. kteorg org pertama yg naik pelamin amin gambo sesama dgn pengantin..
sebab nk cepat... ada hal lain lagi..

padahal nk balik tido.. da tak cukup rehat kan..


sementara tggu pengantin abis makan ni..
duduk dgn kakna..
psst... makcik sebelah aku tu.. bukan cik ai laaaa... tu yg sebelah aku ala2 tak nampak tu..
kemain cuit2 bgtau anak bujang dia nak num tipon.. omaigod!!
cik ai kt sbelah da hint2 nk tau ape dia..haha..
nyaris tercekik cheese tart sbb makcik tu beriye nau...

O_o

maap...maap... num tipon adalah privasi..
sy da tuka num tipon byk kali da... maap... maap...




nampak kan betapa samanya tudung kteorg...
haha.. 







takde menda da nk taip...

selamat pengantin baru buat elle & izzudin..
moga bahagia hgga akhirnya...
saling melengkapi seadanya..
trima kekurangan dan kelebihan diri sesamanya...

=)