aku hargai...

03 October 2013

what happens when he's ur PRINCE CHARMING and u're not his CINDERELLA?

hai.. morning... =)

power dak tajuk? kihkih...
jangan fikir bebukan ye..
act tajuk ni sebenarnya aku jumpa kat facebook mar...
gigih la watsapp mar.. cakap nk pinjam status dia utk story blog...

macamana ek bila kita da annggap dia prince charming kita.. 
last2 kita rupenya bukanla cik cinderella dia?
mesti rasa cam down kan.. haha... aku pernah la lalui keadaan camni..
kihkihkih.. tak malu betul kan.. tapi lama2 aku sendiri sedar..
kita sebenarnya tak bole nak paksa org utk trima kita kan... biarkanlaa Allah swt tentukan.. setiap kita sebenarnya da ada jalan kebahagiaannya sendiri.. =)

aku pun pernah terfikir jugak dulu...
kenapa aku pegi pada org yang tak sayangkan aku seikhlasnya..
last2 aku dapat jawapan.. Allah swt nak aku usaha utk cari kebahagiaan aku..
pada masa yg sama nk aku ada rasa sabar yg tinggi..
sekurangnya apa yg bakal dtg nti takdela aku melatah lebih2 sangat kan..

setiap apa kita buat semuanya da diaturkan..
kita suka dia atau dia yang suka kita sebenarnya pun bersebab..
andaikan hati kita tidak dijentikkan dengan rasa sayang..
agak2 laaa kan.. nak ke kita ada rasa sayang dengan org tu? 
tak pernah pun terfikirkan.. walau siapa pun kita jumpa sebenarnya sebab hati kita da digerakkan dulu...

kadang2 ada jugak aku terfikir...
kenapa eh aku selalu jumpa org yg salah..
kenapa agaknya aku selalu dihadirkan dgn org2 yg sebenarnya sengaja sakitkan hati aku?
ahaaaaa... tu namanya Allah nak uji kan... 

hari ni.. selepas beberapa tahun....
baru aku sedar.. apa yg aku lalui sebelum ni sebenarnya pengajaran dan pembelajaran sebenarnya utk aku..
dan skrg aku belajar hadap apa yg ada depan mata aku dengan ckup baik sebenarnya...
untung dan bersyukur sebenarnya..

takde org lain yg punya pengalaman mcm aku kan..

-_-''


makanya bersyukurlah dengan apa yg ada sekarang ni..
aku punya mak ayah...
aku punya adik2..
aku punya mr.captain..


love! 

1 comment:

mama eja said...

dia adalah jodoh kita apabila kita tiada alasan utk menolak si dia. bila tiba waktu itu terimalah si dia seadanya.