aku hargai...

26 September 2013

baby bonding katanya!

sepanjang september ni mmg ramai org keliling aku selamat melahirkan baby masing2..
baby 1st yg aku memula pi tgk.. anak buah aku..
anak hari malaysia ni.. lahir 16 september 2013..

jgnla tanya nama.. bdk debab ni mmg takdak nama lagi..
tak tau ler bilanya nk ada nama..
kteorg makcik2 ni da sibuk nak bagi nama NUR MALAYSIANI jer.. haha



gigih balik keje terus singgah sana..
nak jenguk budak domok ni.. geram!


kejadian sabtu lepas..
lawatan dari rumah ke rumah da mcm nurse..
haha.. rumah 1st jenguk khalif.. baby kak iman..

budak yg dlm perut mak dia lg asiklaaaa nk makan memacam..
kejap kang mak dia ajak g makan meatball..
kejap kang pi pizza pulak.. tu belum lg makan nasi ayam penyet..




khalif adam..
muka mmg cop mohor mak dia sungguh!



oh ye.. ni geng dating aku...
daniel.. maklumlaaa.. aku klau ade urusan aku.. mmg tidakla nk bawak ramai2..
sat lagi susah aku nk bergerak ke kiri kanan kang 
jenis tak suka bising2..hihi..

ni pun mujur daniel tak buat hal.. rajin jgk mamat ni klau datang angin lintang dia..
gegar smua.. mungkin jgk sbb dgn aku kot..
budak dgn aku kan kemain takut..
tah ape yg aku buat pun tak tau la.. haha




terjahan rumah ke dua
kita jenguk baby suhana pulak..

dear syahmi.. ibu awak ni call aunty subuh2 sbb nak bgtau aunty.. kamu otw nak ke dunia...
tp yg aunty dok heran sampai la ni.. ibu kamu tu kemain gelak sakan..
dalam ati aunty muskil jgk.. ibu kamu ni nak pi bersalin ke nk pi bercuti..

rupanya ibu kamu ckp 
"aku dok cover takut ni"

kiut sgt ibu kamu kan.. rasa nk cubit2 jeeee dia... 
geram! lepas je ibu kamu letak fon..
aunty nangis.. sbb aunty happy sgt2 nk tggu kamu lahir..
mungkin sbb aunty dgn ibu kamu da mcm adik bradik..





syahmi safaraz bin syahrelzal


done! jenguk anak2 angkat...
jom kita pi merayau lak dgn geng dating..
wiwiwiwiwiiw....




16 September 2013

Hari cuti2 semalaysia

Selamat hari Malaysia Dan selamat hari cuti Umum.... ;)

13 September 2013

cerita syawal yang da basi :)

 ye... taulaaa syawal da abis..
wiwiwiw...

tapi baru nk hapdate alkisah syawal taun ni kannnn...
hambikkk...
tp xlalu laa haih nk letak gambo bebanyak.. sikit2 da.. 
yg lain simpan buat pekasam...
hekhekhek


dimulakan dgn gambo tuan tanah dulu...
tuan tanah dgn ibunda tuan tanah di pagi syawal...
yeeeee.. tau, ramai da cakap..
ibunda hamba lagi cun tahap dewa
sebab tu hamba menurun kecomelan ibunda hamba.. 
haha..

(tgh ckp sambil pandang cermin, sbb xdak org nk puji.. wiwiwiwiwi)



ni adinda berbadan badang hamba..
merangkap bodyguard hamba nk kemana2..
jejaka kesayangan hamba dunia akhirat jugak ni...
sebab smua situasi hamba lg senang berborak dan cerita dgn dia skrg ni.. sebab pada me sesape pun dah tak bole dipercayai langsung sekarang nih.. 
lawak2.. hai hai hai...
dari alkisah cinta dan kasih sayang sampailah ke kisah muslimah dan perubahan semuanya me cerita dgn dia..penasihat terhebat abad ini pun ye gak nih..
tapi bila dtg sesi mintak maaf..
dia org paling susah nk mintak maaf.. sbb dia kata dia xde salah..
pastu mmg dekat 10minit kena tgk drama dia gelak sampai xbole control depan abah sbb tak reti nk cakap ape masa salam2 pagi raya..

gud boy!



kami 3 bunga2 cinta...
si bongsu... si sulong.... kak chik...

si bongsu yg slalu active perbarisan...
sampai slalu kena bahan dgn abang2 sbb dia sorg yg gelap gelita.. haha...

kak chik lebih pada keislaman... bakal pensyarah islam mgkin..
mudah2an... kan.. aminnn..




angah.. si cengeng.. 
pastu cpt trasa.. cpt kecik hati.. tp panas baran..
erkkk tu menurun me kot.. hekhekhek..
tak bole perang cakap dgn dia... confirm gaduh!
haha



adik muadz.. 
ni mmg kes carik pasal je keje..
tapi jangan tak tau.. bahasa dia.. sgt abang2 gayanya..
mmg teratur.. mintak barang pun kemain susun atur ayat..
tapi klau da buat kita naik angin, mmg kena cubit ler jawabnya..kann



hoih! apehal me nmpak gemuk sgt nih..
ok2.. baju ni buat me jadi debab nau laaaaaaaa


malam syawal 1..
aktiviti round kampung..
dimulakan dgn rumah me dulu..
kemudian rumah2 seterusnya


keluarga besar Allahyarham Hj. Khafadi bin Hj. Jalal




ni da pukul 12malam.. tgkla muka me pun da tak rupa org..
tapi si cilik ayed maintain mata bulat..


syawal day 3...
ni ntah rumah sape dah tak ingat la haih..
yang me ingat si bongsu pkai baju sama kaler cat dinding uma ni..
haha.. 



ni maksu..
jelitawan kesayangan hamba jugak!
baru2 dia asiklaaa tanya soklan2 maut..
me tgh larikan diri je dgn dia ni..
hahah.. tak nak jawab!!!


tu je sebahagian dari rekod sepanjang kisah raya huru hara me dgn family..
maklumlaa.. me cuma ade dorg je.. baik buruk me pun dorg trima me apa adanya.. 

ops! lupa..
ni sebahagian dari keluarga besar En.Ismail Ahmad
susun atur bertrabur.. lantak.. haha.. sbb me sendiri pun berlari dari dapur bila dorg da susun atur camni..
tarammmm... janji ade muka me sudah.. hekhekhek


11 September 2013

selamat bertunang cikNa & uncle Rafael


sekitar majlis pertunangan maksu..
majlis berlangsung 31 ogos 2013
jam 3 petang

pelamin yg da penuh dgn hantaran


hantaran dari pihak perempuan



strawbery gemok..
sambil letak sambil usha2 nk masuk mulut..
haha




supliment




coklat


sirih junjung..
toleh kiri kanan kot2 bole laaa nk curik ker hape ke kan..
haha.. x sempat....




al quran & sejadah


bertunang time dalam syawal..
kuih raya wajib ada..



majlis sedang berlangsung..












acara kemuncak..
sarung cincin ler.. hewhewhew




















maksu siap pesan..
nti nak bertunang bole pkai baju maksu..
tp dgn syarat kena kurus!

aduhai.. XS tu.. ntah zaman bilanya nk dpt XS


hantaran dari pihak lelaki

sirih dalam tepak sirih..
xdak junjung2...




set telekung


wallet kot ni.. ntah.. 
bkn membelek sgt pun aku ni



bekas cincin




buah buahan



kuih raya jgk kot..
^_^


dlm ni la bebdk ni jumpa nutella kecik comel..
mana la agaknya beli tu..
pandai bdk2 ni.. belum ape2 dorg da dok gigih belek ape ade



selamat menjadi tunangan org

^_^







selamat bertunang cikna & uncle rafael

pasni sibuk kenduri pulak..
yeah!

biskut ni mmg aku je yg kejekan kt sana..
pastu sempat amik sebekas bawak lari...
tp bila da sampai uma..
mmg sampai ke sudah tak berusik langsung.. 
la ni da membawa ke opis..
pun aku x usik jgk.. 





PS: asik2 dapatlaaaa soklan cepumas..
adoilaa.. jgnla tanya2 lagi. 
aku nangis kang!