aku hargai...

29 May 2015

:: sesi belajar alam rumah tangga ::

haiii.. eh! da jumpa jumaat balik?
of kos la kan.. hari2 iolss berputar terlampau laju...
phew! perubahan dan perubahan...

semalam.. memang dah takde idea nak jadikan menu dinner...
gigih gile sepanjang jalan aku gugel ape nak masak..
tanya mr.capt ape nak masak.. dia diam je..
dia pun takde idea la tu nak makan ape..

so jadikla resipe suka hati..
ai masak la sup daging versi masak kurma..
haaaa amek ngko.. aku gabungkan sekali meletop tebaboooo...





tengok suami makan dengan gembira..
hati isteri pun rasa bahagia..
terus libas rambut sebab tengok suami makan banyak sungguh.. haha..

al kisahnya..
memang ade lebih pun lauk masak semalam..
sebab terlampau gembira kan..
jadi bawak la ke dak opis.. bagi rasa sesikit..

tetibe ade yang sound...

"baru kawen.. rajinla masak..esok2 tengokla, rajin lagi ke dak"

auww... ade unsur2 cemburu disitu..
aku okey je.. cuma ada sedikit hairan..
aku rasa aku rajin untuk suami..
masak pun untuk suami..
memang la both sama2 bekerja..
dan memang la sama2 penat...

tapi selagi kita ade prasaan tanggungjawab menjaga masing2..
aku rasa takde masalah..
lagipun, aku bersyukur sungguh bila suami aku sangat rajin tolong keje rumah..
untuk permulaan ni, Alhamdulillah..
yela, kang kata pulak..
eleh! awal2 kawen.. memangla rajin..

tu la pentingnya setiap kali sujud mengadap Allah..
doa la mudah2an rumahtangga tu rukun..
mudah2an suami penyayang tu kekal ke akhirnya..
tua sama2.. tapi aku harap aku yang pegi mengadap Ya Rabbi dulu..
sebab aku rasa aku tak sanggup nak rasa sakit hilang tempat bergantung..
biarpun suami aku bukan la orang yang romantik..
bukan jugak paten..

"sayang, ni sepraissss untuk sayang! suka tak! suka tak!"

aku rasa kot tetibe mr.capt berubah camni..
mau aku hempuk diri sendiri..
da kenape suami aku ni? hahaha...

bercinta selepas nikah..
yes.. tu lah kami sebenarnya..
biarpun masa berkawan dlu.. aku rasa kot aku mati keras pun dia tak kisah..
tapi sebaik dia sah suami.. dia orang paling care yang aku ada setakat ni...
sebab tu kot aku jadi tak kisah banyak benda..
sebenarnya bukan tak kisah.. tapi lebih kepada pikir dulu..
perlu ke tak nak ajak perang? kang ajak perang, kot perang lama macamana..
ah sudah.. aku bukan bole marah orang lama2..
pastu takut kene marah pun ye jugak.. mula la perut aku jadi tak selesa je manjang..
rasa buat benda semua serba tak kene.. perghh..

jadi aku amek inisiatif.. diam dan perhati..
agak2 kenot go.. baru ajak bincang..
memiliki dia yang memang suka lagi duduk rumah,
buat jadi serba salah sesangat kalau tak masak wehh...
lagi2 bila dia jenguk bawah tudung saji, ape yang ada..
tak gelabah ngko... tapi tu aku laaaa...
korang punye cerita, tidakla aku tau.. taknak amek tau pun...
sebab macam tak penting je kan...

cuma aku rasa...

ape la salahnya buat sesuatu ikhlas demi rumah tangga..
kan lama2 ape yang kita buat jadi seronok...
tu pendapat aku yang baru setinggi pokok taugeh hadap isu rumahtgga ni..
orang lain aku tak tau la.. lain rumah lain ceritanya...
jadi janganla samakan kehidupan kita dengan orang lain...
kalau dah semua kehidupan sama.. tang mananya datang ribut & berbunga dalam rumahtangga...

dan aku rasa kita kene lebih belajar untuk tidak soal orang dengan soalan annoying..
lebih lebih lagi part rumah tangga...

28 May 2015

:: best ever wedds & birthday gift ::


masa cik ai panggil macam dah dapat agak dah.. 
kotak batik pink bertukar tangan..
bila tengok box.. amboiii!! 
box je dah lawa kemain... macam suprised sangat ni...

cik ai kata...
bukak la... hadiah wedding & beseday sekali..
wow! comel sangat korang ni...
bezeday ai next week kot... tak menyabor nak sambut ler teww....

masa ni memang da senyum lebor dah
rasa macam wow! best sangat ni...
ape yang suprised nau agaknya..




terus menjerit macam orang gile...
rasa nak peluk semua!!
serius sangat laaa teruja...

aku penah jalan dengan kak tia..
dengan cik ai... memang aku pernah cite dgn cik ai before kawen aritu..
aku nak polaroid ni buat hantaran..
tapi macam kelakar je kan...

so aku pendam rasa je nak polaroid ni..
memang setiap kali lalu je kedai gamba..
nampak polaroid ni terus macam sawan..
haha... siap pikir, nanti la da lapang2 baru pikir balik nak beli menda ni...
kot ade rezeki..

tak sangka la pulak cik ai dengan kak tia ingat lagi ape aku cakap..
siap semuanya serba pink...
terus rasa macam jelita abisss...





Ya Allah...
syukur Alhamdulillah aku punya kawan2 yang sentiasa memerhati aku dalam diam...
sentiasa tau mana yang okey dan tidak...
terima kasih kak tia.. cik ai.. kak ieza & moore...

serius hadiah ni mahal kot..
rasa nak nangis weiii...
dan ni adalah salah satu wishlist aku tahun ni..
tak sangka gile menda yang aku nak sangat korang bagi..
macam mimpi lagi ni..

yeay!! pasni bole amek gamba bebanyak...


^__^

:: rasa hebat berganda ganda ::



haiii...
aku rasa blog ni memang bakal jadi blog masak memasak je..
semenjak jadi bini orang.. memang keje aku sesaje tanya sana sini la ape menu dorang semua..

so, ni menu aku last weekend..
memang jumaat tu ade menyembang dengan zana..
ape agaknya nak masak weekend..zana kata tryla masak nasi lemak..

mati laaa nakkkk..
aku mana penah masak nasi lemak..
memang aku takut tak jadi jela nasi lemak tu kang... kahkahkahkah...
tapi dek kerana kesiankan suami la yang dah memanjang weekend makan bihun goreng..
meh la kita gigih try jugak.. haha..
pukul 7.30pg aku dah masuk dapur.. gigih gile pagi2 dok berperang kat dapur..

pastu cuak2 rasa sebab 1st time masak..
hidang je ke suami.. terus muka memang rasa takut gile..
kot2 la dia buat muka menyeramkan ke.. 
tapi untuk percubaan kali pertama..
dia kata okey! pas.. hahahhaha..
terus rasa hebat berganda2.. auww auwww 

beruntung jugak sebenarnya punya suami yang sangat okey ape pun aku masak..
kecuali kalau masak menu yang memang dia tak makan.. 
memang awal2 dia tolak dah.. 
pernah terjadi la jugak bila aku masak macaroni goreng.. 
aku rasa kecut2 jugakla kot muka dia.. 
wahahahha... kesian wehhh dengan suami sendiri...
sejak tu terus aku masak ape yang dia makan je..
yang dia tak makan, tak yah la masak.. 
kang aku sorang je makan.. boring jugak..

baru aku tau ape rasanya memikirkan ape family kita nak makan hari2..
macamni rupenya rasa pening tu..


terimalah gamba nasi lemak 1st trial memasak untuk suami tercinta..
kahkahkah.... 





22 May 2015

:: paling belakang ::

eh.. da hari jumaat?
ya ampun, sekejapnya rasa..
macam baru semalam je aku jumpa isnin..
tetibe arini dah jumaat..

dah makan ke uols?
aku memang tak payah ditanya..
tak ajak aku makan pun memang aku sendiri yang ajak dorang pi makan..
tah la... memang perut aku ni spesis tak bole lambat makan agaknya..
tau je timing kene isi..

harini kteorang beramai2 makan kat pavi..
apsal aku rasa parking kat pavi ni lagi murah dari klcc eh?
ke aku sorang je yang baru perasan?
selalu kalau pi klcc.. memang tak sampai sejam pun dah kene cekik 7hengget...
ni park macam dah lama..tapi 3 hengget je plaknya..
terus terkagum2 kiteorang sebab kene cas park 3 hengget je..wahahahahaha...

semenjak aku lupe daratan nak diet..
aku punye melantak memang macam nak meletup perut..
kejap kang makan ni.. kejap kang makan tu pulak..
kejap kang sauk ni..
pastu sauk benda lain pulak..
mentekedarah jela keje ngko..

patutla dulu bila abah aku outstation..
memang dia takkan bawak la kalau tempat tu jauh dengan kedai makan..
sebab asal aku follow je, tempat aku sebey adalah.. kedai makan!
sebab memang akan jadi.. kejap2 je aku mintak abah sploh hengget..
kejap kang nampak air.. haus..
kejap kang nampak pulak kek.. dah teringin..
sampaikan kawan2 abah kata..

"kakak tak bole pegi this time sebab jauh dengan kedai makan.. kang kakak kurus!"

masa tu takde la stok2 sentap lagi bila orang komplen itu ini..
aku siap bole balas.. sekarang try?
suami tegur pun aku dah sentap taknak makan..
tapi hari tu jela sentap pun..
esok2 aku normal balik.. kembali semula kepada pragai yang maha dasyat itu..

sok baju dah ketat..
kontrol makan balik..
dah kurus sikitttt...
makan lagik..
begitulah seterusnya sampai aku mati..
ade aku kisah?


keinginan nak kurus tinggi sebenarnya..
tapi aku rasa macam tak yakin bole bertabah..
mana taknya.. nampak chatime je dah gile laju aku pegi..
duit abis asik la ke chatime..
kaya terok dah chatime tu hari2 aku menempel kat kedai tu..
hurm..

20 May 2015

:: pontianak yang tak tau berenang ::

ada orang kata..
perempuan cantik ni lagi pontianak dari yang biasa biasa..

aku tambah..
perempuan cantik dan saiko lagi bahaya dari pontianak..

jadi..
aku pilih untuk tidak jadi kedua duanya...


option untuk tidak jadi kedua duanya tu atas diri kita..
bole jadi 1 masa kita ada prasaan untuk berubah lebih baik dari sebelumnya...
bole jadi 1 masa kita moral down dan tak nak buat ape2 selain menyinga tak tentu hala...

setakat ni aku cuba..
jadi saiko pun aku taknak..
jadi pontianak pun aku taknak..

sebab bak kata si nyah..
"aku tak bole jadi pontianak sebab aku tak tau terbang cuma tau berenang"

tapi lagi teruk aku la kan..
kedua2nya aku tak tau..
dicampak ke laut kompem tenggelam..
ditolak dari bangunan bole mati menjunam..
sebab tu aku taknak jadi dua2..

bayangkan...
da cantik tapi pontianak..
dan..
da cantik tapi saiko..


eeeiii.. seram!


:: Lanun steak @ uptown damansara utama ::

program Ahad lepas..
memang sejak ade gym.. rutin lepak together kteorang cuma hari ahad je...
kalau weekdays.. memang susah sangat nak jumpa bebudak ni..
kadang baru nampak masuk rumah, panggil lagi sekali..
dah hilang dah bebudak ni..

so weekend jela dapat curi masa..
tu pun kalau mak takde kenduri kawen kene attend..
pastu adik2 bujang aku tu takde appoiment memasing..
dapatla kiteorang together2..

tapi lepas2 aku kawen..
memang makin lagi susah la nak gerak kemana2..
mr.capt lagi gemar duduk rumah.. siap bagi tagline lagi "rumahku syurgaku" katanya bila bini dia ajak keluar..terus keluar asap je kepala aku.. haha... 
bini paten kutu rayau.. 
duduk rumah lama2 bole jem segala urat2 otak bini dia.. 

aritu masa adik aku info nak ajak kluar makan pun..
aku suruh je dorang directly bagitau abg long kesayangan dorang tu..
aku tak rajin nak jawab sejuta soklan suami tersayang tu.. -_-''




bila tanya nak kemana..
dorang suruh kumpul kat rumah je..
ingatkan nak pi seafood ke amenda..
rupenya ajak pi lanun..
lama jugak kot kteorang berbunyi nak ke lanun ni..
baru bebudak ni bawak..harapkan aku pegi sendiri memang tidakla..
tak rajin aku nak klua memalam sejauh2 tu..
kalau siang aku rajin la jugak lagi kan..

tu pun suami dengan adik macam komplot ketawakan along dia..
sebab tak penah sekali pun jejak ke uptown damansara..
eloo.. ai memang la kaki jalan.. tapi tidakla meraban memalam buta ni haa..
ai jalan siang siang je..

memula memang aku bajet..
restoren mana la duduknya lanun steak ni..
rupenya mr.capt kata.. bukan kedai la..
food court style je... eh! laaaa.. yeke.. pastu masa nak carik park punyela pusing2..
banyak gile kete.. tah memana la dorang lepak sebenarnya ni..

rate utk steak ni?
pada aku yang tak bape suka ni.. maybe 7/10 kot..
okla.. takde la kata tak sedap..
pun takde la kata sedap amat ke.. so so je..
yang penting budak berdua tu belanja...wahahahhahaha...
along dia akan sentiasa rasa gembira.. haha...

19 May 2015

:: detim detim dengan puan zailah zaid ::

aku rasa last aku jumpa kak ila masa HKK..
tu pun sebab kak ila datang Hq..
nak harap dia datang Hq sesaje memang tidaklaa..

kebetulan pulak masa miting aritu, dia salah sorang pegawai cawangan yang kene attend..
memula tu aku cam pelik jugak la.. da kenape kak ila ade ni..
rupenya dia wakil pegawai cawangan..
alang2 jumpa tu memang dok ketawa saje la..

makcik brutal siap race moto memanjang..
tetibe datang opis pakai heels..
memang aku gelakkan la.. tak penah kot, dia nak pakai heels segala..
masa dia kat hq dulu pun takdenya dia nak berheels segala..
ala2 koboi je selalunya..bila tetibe nampak sweet ni..
rasa macam sesuatu pulaknya.. wahahhha..




dah alang2 datang..
dia ajak lunch kat pavi.. teman dia carik barang..
pastu suruh aku memilih jugak ape aku nak..
eleh.. nak umpan aku sebab tak datang wedds aku aritu ler tu..

abis menyoping.. dia pun da senyum lebar..
aku tarik dia pi the loaf... 
oih! gua lapar kot.. mohla makan dulu..
jarang jumpa.. but peel still sama..
sempat la ngedate.. pastu kak ila kene balik opis balik..
thank you bely2 much babe! 

wink! wink!


:: memasak demi menjana perut suami ::

sebelum kawen..
memang aku la orang paling malas ke dapur..
bole kira la bape kali je aku masak pun..
sebab aku lagi rasa best lepak makan kat luar..

bila suami dah gigih belikan dapur..
siapkan semua pekakas..
memang perangai sangat la kan langsung tak nak kedapur..
memula aku rasa macam.. bole ke mr.capt makan ape aku masak ni..
akhak main masak campak2 style je wehh..
memang dasar pat juta kali la aku merasa...
okey ke dak.. okey ke dak..
pestime masak aku dok perati je muka dia..
memang doa siap2 janganla mr.capt sampai kene food poison..
kot tak.. risau aku hoih..




memang hari2 aku dok pening..
ape la aku nak masak petang ni..
sekarang ni takde dah fasa balik rumah..
melengkar barang sejam dua.. baru pi mandi..
balik je rumah da sinsing baju siap2 masak dulu..
kang takde terkejar2 nak memasak lepas maghrib.. 
bila suami memang makan ikut time ni.. kita pun kene punctual memasak..
mujur jugak suami bukan kaki komplen.. 
cuma agak memeningkan kepala sebab banyak nau yang tak makannya.. 
redha la ikut selera suami ye..

tapi yang bagusnya.. 
aku rasa aku makin hebat kat dapur.. wahahahaha...
ingat la dulu, aku penah try masak telur bungkus style mak aku..
tak penahnya jadik telur bungkus elok..
kompem pecah pastu telur rentung..
aku pun berasap je rasa tengok lauk jadi camtu..

tapi 1st trial lepas kawen..
buat semula telur tu.. menjadi wehhhh....
perghh.. aku rasa betul jugakla teori memasak untuk orang yang kita sayang ni memang inshaAllah..
semua menjadi.. cuma 1 yang aku rasa macam failed lagi..
apehal asam pedas ni takde rasa asam pedas...
terus menyesal sebab tak belajar ilmu mak masak betul2..

ni masak tah minggu bila pun aku dah tak ingat..
yang aku ingat, aku masak ikut resipe ebu cik ai..
kene repair lebih sikit udang tu..
sebab macam tak sama je dengan yang ebu masak.. 

setakat ni Alhamdulillah..
aku rasa seronok je buat semua ni...
kene rajin gugel tu yang penting.. haha




majulah program memasak setiap hari untuk menjana perut suami tercinta!
wahahahhaha!! k bai

18 May 2015

:: sepanjang 1 bulan dan 1 minggu ::

ahaaaa... 
diam diam pejam celik pejam celik
eh.. da melepasi fasa 30 hari..
eleh! baru 30 hari.. 
kalau panjang umur, ade lagi berpuluh tahun nak hadap..
ade lagi macam macam ragam nak kene redha....
lumrah hidup la tu kan..

dan selepas fasa 30 hari ni..
masih ada santa hantar hadiah kat meja..
terus asyik rasa terkejut2 je..

terima kasih korang...
untuk hadiah dan doa2nya.. 
moga Allah swt limpah ruahkan rezeki kita semua.. 
ameen..

wedds gift paling awal..
dari kalong before ke umrah..
memang berguna sangat buku resipe tu..
sebab otak aku dah jem baru masuk 30 hari..
tak tau ape nak masak.. adoiii.. 




gift paling buat aku melompat happy gile..
handbeg & wallet dari uncle kesayangan dunia akhirat...
perghh.. bukak2 je terus nak nangis.. 
sebab tak sangka..

uncle kata jangan cengeng2 dah..
punyela la aku rasa seronok amat.. 
mana taknya aku da penah masuk MK kot konon2 nak buat barang hantaran...
last2 minit aku tuka handbeg sebab macam mahal nak mati pulak berabis ke wallet sampai beratus..
rupenya uncle plan baik punye.. memang melebar la sengih..wiwiwiwiiiii..




gift dari puan pegawai 
-kaklin kecik-
simpan lama nau dalam kete katanya..



dari En.chip..
Encik pegawai bahagian khidmat pengurusan
yeay.. takyah beli toaster da...
^_^



dari warga unit pembangunan..
siap tanya ai lagi.. 
ape yang ai tak dapat..
thanks uolss...



kak intan & family..
seronok betul aku nampak set periuk..
wahahahhah.. 



yang ni memang takde kad..
tak tau nak kesan sape yang bagi la kononnya..
tapi, ai kan terer bab selidik2 ni..
walau datang tanpa kad..tapi dia datang dengan tanda harga.. haha
then ai tau la sape punye keje ni..
thanks ayie.. skill kasik sorok2 camni.. memang selalu gagal..
aku lagi terer dari ko..wahahahhahah..


paling latest setakat pagi tadi..
pagi2 masuk opis da trasa ade santa hantar hadiah lagi..
thanks ariff..



terasa rasa macam bezeday sepanjang bulan..
mood pengantin baru pun masih ada..auww auww..
terima kasih kalian..

15 May 2015

:: rindu ::

sape kata walau duduk rumah cuma sepelaung je dari rumah mak tapi takde adengan rindu2 mak..
eh! paham ke tak ni.. hikss..
yela, semenjak tinggal lain2 bumbung ni memang weekend je balik jumpa mak..
tu pun kadang2 tak jumpa kat rumah, tapi pi lepak rumah atuk..
pastu balik rumah memasing dah.. macamkan jauh sangat kan.. wuwuuuuuu..

semalam watsapp mak..

bagitau "itew rindu mak itew laaa"

laju je mak cakap..

"mak pun rindu"

adesss..terus tertidur sambil kesat airmata..
oohh.. cengeng lagi rupenya ini budak..
rindu mak pun bole nangis..

pagi tadi, mak bagitau..
"long, mak dah beli pan tu"
agak terkebil2 jugakla aku kan..
pan ape pulak ni..
rupenya mak aku memang da tak bole berpisah dengan astro semenjak aku takde kat rumah ni..
terer dah mak aku beli barang kat Goshop..
siap bagitau, mak test masak kari ayam pencen guna periuk tu..
nanti nak try grill2 pulak....


mak aih! tepuk dahi den..
kagum amat ni..
mak aku siap cerita, penutup dia bole tegak cam gini long..
pan grill dia camni.. eh eh mak aku ni..
macam meracun anakanda membeli jugak je..
auww auww auwww

kalau bodek suami ni agak2 dapat pan ke dapat pelempang gamaknya?
hahahahaha!!




terus rasa lapa makin teruk..
aku rasa aku rindu mak masak pun ye jugak..
sebab aku rasa aku masak tak sedap..
haha.. pastu aku rasa mr.capt makan je tanpa was was ape yang puan wifey dia masak..
terus rasa kesian dengan suami sendiri.. adehh.. -_-''





14 May 2015

:: seronok ke kawen? ::


sape kata.. takde orang rajin  tanya ngko..

"seronok kawen?"

lagi2 pulak yang tanya tu biasenya mak2 orang.. 
atau yang memang kompem dah berumahtangga..
dalam hati nak je jawab, 
ape ke tak sekolah punye soklan.. tapi macam biaselah, 
kang menjawab kang ade pulak yang sentap..
terus la buang muka.. tak mau bertegur.. eeuww..
perangai sangat kekdahnya..

so far sepanjang sebulan menjadi seorang cik puan wifey..
aku rasa Alhamdulillah semuanya baik2 je..
biasela kalau tak sependapat..nama pun manusia.. 
aku nak bekas sayur warna pink.. mr.capt pulak kata takkan semua warna pink..
tapi sangat bersyukur sebab mr.capt ikutkan jugak je..sebab yang guna pun bini dia.. 
dia usik pun tak nanti.. wiwiwiwiiwiiiiii... so ai da menang kat situ.. wahahahaah...
sampaikan bini dia capai iron board kaler pink pun dia terpaksa redha walaupun sebenarnya aku rasa dia stress semua isi rumah warna pink.... 

-_-'' 


part lain pulak jadi bingung jugak aku bila orang tanya 

"bahagia tak?"

ape konsep bahagia tu? haha.. 
aku tak paham sebenarnya.. sebab konsep bertukar jadik pontianak lepas kawen pun aku tak abis hadam lagik chapter tu.. mana taknya, life style aku berubah 360 kot.. 
sibuk urus rumah.. urus diri lagi.. urus suami lagi..
aku pun tak tau ape konsep bahagia..
yang aku tau, Alhamdulillah.. banyak sungguh yang Allah permudahkan..

diberi pelindung yang sentiasa ada..
diberi kawan tempat berpaut..
aku rasa dah bersyukur sangat dah.. 
suami yang melengkapi kurangnya aku.. 
kawan yang tolong aku buat keje rumah sama2.. 
kawan yang dengar ape aku nak cerita... 
kawan yang paling baik bole peluk erat bila aku sangat perlu..
kawan yang hari2 bebel suruh aku pegi gym.. tapi aku tutup telinga sebab malas..
perghh.. tu pun aku da bersyukur.. 

so.. ade lagi yang nak tanya aku seronok ke kawen?
mestila seronok!!
hari2 pegi keje suami anta *padahal 1 opis*







11 May 2015

:: perihal cahaya mata ::

rasanya memang sesiapa pun tau isu anak ni memang isu paling sensitif..
lagi2 pulak pada mereka yang masih lagi setia menanti kehadiran cahaya mata dalam hidup keluarga  masing2.. yup! aku jugak dikelilingi dengan akak2 yang masih menanti..
yang masih berusaha.. yang masih sabar mengharap..

aku memang tabik spring sebab hati dorang dipaksa kuat untuk berhadapan ujian Allah..
tapi, dalam pada menanti.. tak sangka ada jugak rupenya yang bermulut takde insurans..
seolah2 cahaya mata yang mereka ada tu adalah hak terpaling kekal..
yang tak mungkin diuji Allah.. 

kadang2 aku tak paham dengan spesis yang gemar tanya orang..

"eh! ko merancang ke?''

padahal orang tu baru kawen 2 minggu.. 
dan seolah merasa hebat sebab dah memiliki cahaya mata..
membizikan diri bertanya perihal anak pada mereka yang masih menanti rezeki tu seolah 
merasa hebat kerana dah berjaya..
seolah tak penah merasa gagal.. seolah tak penah merasa menunggu hadir yang namanya anak..
aku tak tau kenape hati aku macam disiat2 bila orang sekeliling sebarkan suara2 sumbang..

yep.. aku masih awal untuk berkata perihal anak..
tapi pada yang Allah berikan anugerah terhebat tu..
janganlah bertanya pada mereka yang masih menunggu..
bukan tak manis.. tapi lebih mudah aku gelarkan itu biadap namanya..
dan aku rasa ada baiknya mendoakan yang terbaik dan mudah2an mereka yang menanti diberi rezeki hebat tu juga lebih baik dari banyak tanya...

k bai..