aku hargai...

28 May 2015

:: rasa hebat berganda ganda ::



haiii...
aku rasa blog ni memang bakal jadi blog masak memasak je..
semenjak jadi bini orang.. memang keje aku sesaje tanya sana sini la ape menu dorang semua..

so, ni menu aku last weekend..
memang jumaat tu ade menyembang dengan zana..
ape agaknya nak masak weekend..zana kata tryla masak nasi lemak..

mati laaa nakkkk..
aku mana penah masak nasi lemak..
memang aku takut tak jadi jela nasi lemak tu kang... kahkahkahkah...
tapi dek kerana kesiankan suami la yang dah memanjang weekend makan bihun goreng..
meh la kita gigih try jugak.. haha..
pukul 7.30pg aku dah masuk dapur.. gigih gile pagi2 dok berperang kat dapur..

pastu cuak2 rasa sebab 1st time masak..
hidang je ke suami.. terus muka memang rasa takut gile..
kot2 la dia buat muka menyeramkan ke.. 
tapi untuk percubaan kali pertama..
dia kata okey! pas.. hahahhaha..
terus rasa hebat berganda2.. auww auwww 

beruntung jugak sebenarnya punya suami yang sangat okey ape pun aku masak..
kecuali kalau masak menu yang memang dia tak makan.. 
memang awal2 dia tolak dah.. 
pernah terjadi la jugak bila aku masak macaroni goreng.. 
aku rasa kecut2 jugakla kot muka dia.. 
wahahahha... kesian wehhh dengan suami sendiri...
sejak tu terus aku masak ape yang dia makan je..
yang dia tak makan, tak yah la masak.. 
kang aku sorang je makan.. boring jugak..

baru aku tau ape rasanya memikirkan ape family kita nak makan hari2..
macamni rupenya rasa pening tu..


terimalah gamba nasi lemak 1st trial memasak untuk suami tercinta..
kahkahkah.... 





2 comments:

Luv said...

kan aku dh ckp... ko pndai msk punya la

penin kan dh jd istri ni nak mikio apa nk dimsk.. hihiiii

aLyNnZ said...

alahai sedapnyer nasi lemak ko nad..
akak pun br buat ns lemak..
mood memasak suda mariii..