aku hargai...

14 May 2015

:: seronok ke kawen? ::


sape kata.. takde orang rajin  tanya ngko..

"seronok kawen?"

lagi2 pulak yang tanya tu biasenya mak2 orang.. 
atau yang memang kompem dah berumahtangga..
dalam hati nak je jawab, 
ape ke tak sekolah punye soklan.. tapi macam biaselah, 
kang menjawab kang ade pulak yang sentap..
terus la buang muka.. tak mau bertegur.. eeuww..
perangai sangat kekdahnya..

so far sepanjang sebulan menjadi seorang cik puan wifey..
aku rasa Alhamdulillah semuanya baik2 je..
biasela kalau tak sependapat..nama pun manusia.. 
aku nak bekas sayur warna pink.. mr.capt pulak kata takkan semua warna pink..
tapi sangat bersyukur sebab mr.capt ikutkan jugak je..sebab yang guna pun bini dia.. 
dia usik pun tak nanti.. wiwiwiwiiwiiiiii... so ai da menang kat situ.. wahahahaah...
sampaikan bini dia capai iron board kaler pink pun dia terpaksa redha walaupun sebenarnya aku rasa dia stress semua isi rumah warna pink.... 

-_-'' 


part lain pulak jadi bingung jugak aku bila orang tanya 

"bahagia tak?"

ape konsep bahagia tu? haha.. 
aku tak paham sebenarnya.. sebab konsep bertukar jadik pontianak lepas kawen pun aku tak abis hadam lagik chapter tu.. mana taknya, life style aku berubah 360 kot.. 
sibuk urus rumah.. urus diri lagi.. urus suami lagi..
aku pun tak tau ape konsep bahagia..
yang aku tau, Alhamdulillah.. banyak sungguh yang Allah permudahkan..

diberi pelindung yang sentiasa ada..
diberi kawan tempat berpaut..
aku rasa dah bersyukur sangat dah.. 
suami yang melengkapi kurangnya aku.. 
kawan yang tolong aku buat keje rumah sama2.. 
kawan yang dengar ape aku nak cerita... 
kawan yang paling baik bole peluk erat bila aku sangat perlu..
kawan yang hari2 bebel suruh aku pegi gym.. tapi aku tutup telinga sebab malas..
perghh.. tu pun aku da bersyukur.. 

so.. ade lagi yang nak tanya aku seronok ke kawen?
mestila seronok!!
hari2 pegi keje suami anta *padahal 1 opis*







2 comments:

Ida Puanstoberi said...

takde apa nak tanya. satu je nak tanya
"album kawen dah siap? kalau dah siap sila bawa ke bilik klong. Ngeh ngeh ngeh"

cik nadiakeeza said...

kalong: haha.. belum siapppp... kehkehkehkeh