aku hargai...

20 May 2015

:: Lanun steak @ uptown damansara utama ::

program Ahad lepas..
memang sejak ade gym.. rutin lepak together kteorang cuma hari ahad je...
kalau weekdays.. memang susah sangat nak jumpa bebudak ni..
kadang baru nampak masuk rumah, panggil lagi sekali..
dah hilang dah bebudak ni..

so weekend jela dapat curi masa..
tu pun kalau mak takde kenduri kawen kene attend..
pastu adik2 bujang aku tu takde appoiment memasing..
dapatla kiteorang together2..

tapi lepas2 aku kawen..
memang makin lagi susah la nak gerak kemana2..
mr.capt lagi gemar duduk rumah.. siap bagi tagline lagi "rumahku syurgaku" katanya bila bini dia ajak keluar..terus keluar asap je kepala aku.. haha... 
bini paten kutu rayau.. 
duduk rumah lama2 bole jem segala urat2 otak bini dia.. 

aritu masa adik aku info nak ajak kluar makan pun..
aku suruh je dorang directly bagitau abg long kesayangan dorang tu..
aku tak rajin nak jawab sejuta soklan suami tersayang tu.. -_-''




bila tanya nak kemana..
dorang suruh kumpul kat rumah je..
ingatkan nak pi seafood ke amenda..
rupenya ajak pi lanun..
lama jugak kot kteorang berbunyi nak ke lanun ni..
baru bebudak ni bawak..harapkan aku pegi sendiri memang tidakla..
tak rajin aku nak klua memalam sejauh2 tu..
kalau siang aku rajin la jugak lagi kan..

tu pun suami dengan adik macam komplot ketawakan along dia..
sebab tak penah sekali pun jejak ke uptown damansara..
eloo.. ai memang la kaki jalan.. tapi tidakla meraban memalam buta ni haa..
ai jalan siang siang je..

memula memang aku bajet..
restoren mana la duduknya lanun steak ni..
rupenya mr.capt kata.. bukan kedai la..
food court style je... eh! laaaa.. yeke.. pastu masa nak carik park punyela pusing2..
banyak gile kete.. tah memana la dorang lepak sebenarnya ni..

rate utk steak ni?
pada aku yang tak bape suka ni.. maybe 7/10 kot..
okla.. takde la kata tak sedap..
pun takde la kata sedap amat ke.. so so je..
yang penting budak berdua tu belanja...wahahahhahaha...
along dia akan sentiasa rasa gembira.. haha...

1 comment:

Ida Puanstoberi said...

ai nak komen yg "suami tersayang" tu je.. awww... awww... :D