aku hargai...

21 March 2012

HKK datang lagi...2012


hari kraf kebangsaan datang lagi... start harini smpai 2/4/2012... smua booth da bermula harini.. so, sape2 yg nk bershoping, sila2... op kos jugak pada si kaki tangan kerajaan yg memerlukan dan WAJIB berbaju batik tu.. bole ler carik mana2 yg berkenan... tema tahun ni pop art... hee... sumpah! cantik.. ade gamba font HKK kt pintu depan opis ni... tp nti jer aku upload...


 untuk pemahaman korg dan aku sendiri.. sila2 tgk ni... flyers free aku bg... da siap tepek..
untuk korg yg drive sndiri... tempat parkir ada disediakan... n haruslahh ada jadual shuttle kn... ni aku da letak jgk siap2 sape2 yg nk datang sni... ni jadual shuttle untuk memudahkan korg... =)


selamat shopping yek..........


Sebarang pertanyaan sila hubungi : -

Urusetia Hari Kraf Kebangsaan 2012
Perbadanan Kemajuan Kraftangan Malaysia
Kompleks Kraf Kuala Lumpur, Seksyen 63, Jalan Conlay
50450 Kuala Lumpur
Tel : 03-2162 7459   Fax : 03-2161 2134

20 March 2012

lirik lagu "satu kepala"

Ramai orang bersumpah
Konon cinta hilang takut dan malu
Aku tak nak menyumpah atau disumpah
Hilang nikmat karma datang ku tak sanggup

Kita tak seharusnya mencari masalah
Sakiti perasaan siapa pun
Lumrah orang bercinta
Salah cara zurmat hati tertutup

Setiap nikmat datang untuk menguji
Berwaspada pada apa di hayati
Sebutkan padaku tentang perasaanmu
Berterus teranglah

Jika benar kau suka kepada ku
Dan aku terima sejak dari azali dulu
Memang kita ditakdirkan bertemu kerana satu kepala
Tunggu masa nak bersatu
Dua, tiga, empat hoh

Bila berjauhan rindu tak tertahan
Sasau meroyan
Kau dan Aku tunggu waktu untuk bertemu untuk bersatu
Kita berdua kembali ke syurga
Jika benar kau suka kepada ku
Dan aku terima sejak dari azali dulu
Memang kita ditakdirkan bertemu kerana satu kepala
Tunggu masa nak bersatu

lagu ni aku dgr masa aku call sepupu aku byk kali.. lama2 jadik best lak.. gigih g carik kt youtube..
n lastly aku jmpe jgk..
=)

16 March 2012

sepanjang dalam kelas induksi 2012






















































































perjalanan malam demi malam

kelam kabut la turun bawah..nk cpt pnye hal.. sbb urusetia inform, 8.30 wajib ada dlm kelas.. kami duduk kut suka hati kami jer.. tp kt atas meja da ade fail yg ade number siri masing2... kami yg agk blur sbnanya da pn conteng2 buku tu.. hahahha, pandai...

selepas sesi taklimat baru la dia bgtau yg fail tu ada num siri.. best kn.. kena check kt blkg kami smua.. ape num siri kami dan kumpulan.... aku kumpulan 6.. bersepah2 jabatan.. dalam kumpulan aku.. ada Abg ameer (sbb dia paling tua antra kteorg smua come from arkib negara), kak hidayah dari balai seni visual, kak uni dari pentarama, helmi,syaza n farah dari Finas, yogie dari Traxx Fm, Yap (aku da lupe dari jabatan mana), Mun dari Rtm dan lastly aku ngan ana dari jabatan yg sama (kraftangan m'sia) .. tu je la ahli group kteorg... Alhamdulilah sbb kump kteorg x de mslah dalam kendalikan tugas masing2.. tp diakui jgk la.. farah,hidayah,mun yg byk conduct.. sbb kami2 agk slow pasal hal2 ni..

kami diberi task 1... kerja berkumpulan.. soalan mengenai jabatan,perintah am dan ape2 lg ntah... kena uruskan dgn lappy, kerja tu act by group.. maklumat kami cari dalam perintah am.. lama gak la masa dibg nk siapkan.. 9hb dpt task, kena hantar 13hb.. last day baru la hantar tu... smpai ada sikit la rasa x puashati sbb printer cuma 2.. jadi ade ketegangan gak bila ada group yg x bg guna sbb dorg guna pc utk taip tugasan dorg... tp aku rasa tu la pkara paling simple.. ckp elok2, bgnye.. xde la plak jd isu.. cuma mgkin da penat, jd bila ada mslh akan jd isu...aku okeh je.. cuma bila mslh simple nk dijadikan isu besar.. aku rasa x perlu kot..

pastu urusetia nk buat program "jalan malam" yg ni aku lemah.. masa beratur nk kira kump.. urusetia da inform awal2.. sape x bole sila klua..aku xtau knp aku statik je kt situ.. sdgkn hati aku,tgn kaki, smua da nk lari balik lobi hotel... x mo ikut.. tp sudahnya follow jgk.. yogi sbg ketua kumpulan pegang lilin yg dipasang.. kesian gak la dgn dia.. sbb dia pgg lilin tu smpai lilin tu cair kt tgn dia.. mmg keras tgn dia.. sakit tu.. tp dia diam je.. then, kami jalan sambil pegang tgn masing2 masuk dlm hutan yg gelap tu.. mmg siyes, aku xtau la mcm2 bau pelik ade.. alahai..cpt la klua.. da x sggup rasanya.. klua je dari dlm hutan, kasut kami,slua smua cantik2 belaka.. mana x nye, ade yg jtuh.. hujan kn.. jalan licin, tebing bukit lak tu..
fuhh.. mmg lepas ni tidak la aku nk masuk lg klau ade lg program mcmni.. fuhh.. keras kejung kot.. masuk dlm hutan pkul 9lebih hampir pkul 10... klua pkul 11.30.. pastu smua masuk bilik sbb esok ade kelas.. penat giler da.. balik bilik, mandi2.. pastu pengsan..

10 March 2012

kelemauan terserlah... fuhhh...

aku da xde daya da ni... siyes penat giler... ni pn aku agkut la cik bobo sana sni.. sbb nk berblog ngan pesbuk..kt bilik line cam haram... ade la sket2 aku amek gamba selama kt sni.. harini hari ke 3 da.. pg ni cuma ceramah dan ceramah... lemau jgn ckp la.. mmg lemau gile.. mengantuk tahap super saiya da ni.. aku x tau bape byk kali da aku siram muka aku ngan air... ngantuk x tahan.... 

baru dok pk2 aku nk g terjun dalam swim pool tu... skali x bole daaa... program da bertukar.. cm hampeh btul.. makanya dok la diam2 dalam kelas ni  haaa... siyes aku x mampu nk buat ape2 kt sni.. kaki pn da kram.. sakit giler... tp nk buat mcmana kn... da Wajib... hahahahha....

skang ni rehat 1/2 jam... jap lg sambung kelas balik smpai pkul 7malam... ntah ape la encik pengerusi tu nk buat kt kteorg smua mlm ni... parah2... k.la...aku nk tlg kak ana sat...kang dia sepuk aku, sia2 jerk... hahahahahahah

08 March 2012

bersiaran dari Gambang resort... huhuhuhuhuh

alhamdulilah... da selamat smpai kt resort gambang... panas weii cuaca kt sini.. td masa masuk, aku nmpak swimming pool.. aku ckp dgn ana.. sat lg aku letak brg,aku ntrun bawah nk trjun.. hahhaha.... lama x terjun dlm air.. best2...

masa masuk bilik, alahai... x bestnya.. mgkin sbb apartment.. jadik cm ala2 uma je la... tp, alhamdulilah.. ok la kn dari xde.. eh! ni eletrik x idup2 lg dari td.. panas menyengat da ni... lupa nk ckp, aku bersiaran dari wifi gambang.... hahahhaha...

kang aku apdate lg berserta gamba skali.. kabel ade aku angkt tu... nk mandi dlu... panas sgt da ni..

07 March 2012

kelemauan yg gile

esok aku kena g kursus induksi da.. kt gambang resort.. tp pesal ntah aku xde rasa ape2... mau tidak.. beg baju pn aku x kemas lg, brg aku x carik lg.. pastu smua baju2 suar2 aku x usik lg.. kasut pn x usik ape2 lg... aku lemau btul skang ni.. penat lak aih.. pg td drive pn bole lelap2.. siyes mengantuk gilak ni.. lemaunya aku..

ok, nmpaknya mmg aku xde daya nk menaip...ntila smbung balik.. 

WW ~ xde keja


gamba ari isnin ritu.. xtau ape nk tepek kan.. da setel pn.. bebudak opis ni kejakan.. .. hewhewhew

06 March 2012

kenangan


gamba bulan puasa thn lepas.. tetibe teringat lak.. tenang je kt sni.. mgkin sbb btul2 terasa kampung kot.. aku ni perlukan ketenangan agknya.. makin serabut kepala aku ni haa.. ade je yg x kena... penat pn ade kot ni.. xpela.. masanya akan ada.. mgkin belum tiba untuk aku..

duduk diam2 buat keja...

masuk kalini ntah da bape kali aku tukau nama kt whitebod tu.. hari tu tukau sbb ramai da kena tukar cawangan... pastu aku da smpai sentap2 la sbb ade je yg org komplen.. harini, aku tukau lg.. dulu, ade gak la org nk mntk tlg.. trunkan board tu... skang trpaksa la mntk tlg fared...



ni lepas da siap aku tampal2... fared jgk tlg naikkan.. elok sket la dari sblum ni yg cam hampeh..

05 March 2012

selamat pagi isnin...

lama simpan blog, xleh nk apdate la.. dek krana mslh internet yg x bape nk ado.. pg ni cm bese la.. lemau.. karat, smua ade.. pg td bangun pn, ya Ampun.. sakitnya badan... sebulan ni mmg sakit xleh nk ckp.. aku pn byk diam je.. malas nk bercakap2.. penat tu semcam.. meja bersepah cm kapal terbalik... cmne nk kemas ni.. mood malas menjadi2 lak.. emm.. sbb bdn aku x larat kot..

ramai tegur mata aku bengkak.. alahai.. aku pn da x tau cmne nk buat.. aku terlampau stress sgt.. xde sape nk dgr ape aku nk ckp.. serius, sgt2 tertekan.. aku penah rasa mcmni dlu.. tahun 2009... skrg 2012.. mcm berpatah balik.. depressed gile.. xde mood pn ade da ni.. 

dia tegur..mgkin da lama dia perhati.. aku da x mcm dulu.. xde gelak2.. xde gila2.. xde senyum.. xde ketawa ikhlas.. aku berbeza... 

aku? masa merubah smua.. x smua yg dulu akan kekal.. begitu jgk aku.. aku x bole patah balik jd dulu.. ntahlah..aku keliru skang ni.. smua jd serabut.. makin serabut.. aku harapkan perhatian.. org sgka aku kuat.. org sangka aku tabah.. org sgka aku sebenarnya mampu.. tp tu yg org sgka.. yg org x sgka? 

hmm.. buntu..