aku hargai...

29 May 2014

sampai saatnya

bila orang kata aku mudah terasa...
aku cepat kecik hati..
aku tak pernah pun rasa nak menidakkan..
sebab aku kenal diri aku sendiri..
selagi mana aku mampu pendam..
selagi mana aku mampu ikat rapat semua rasa tak seronok dalam hati aku..
aku akan buat...

sebab aku taknak dan tak mau terus2an dikata dan dianggap macamtu..
tapi.. setiap rasa kebaikan..
pasti akan ada yang sengaja mengambil kesempatan..
aku tau aku sebenarnya dah terlebih usaha..
sampai satu tahap sebenarnya aku da tak larat nak usaha lagi
bezanya aku tak pernah menyesal dengan ape aku buat..


kadang2..
aku tau.. aku sentiasa mengharap ade perubahan..
ade miracle yang berlaku..
tapi aku tau jugak.. sebenarnya aku cuma terlalu berharap..
haah.. aku terlalu berharap..
aku dah tak tau sape yang aku nak pecayakan lagi sekarang ni..
seluruh kepercayaan.. seluruh rasa tabah aku...
seluruh rasa berusaha aku seolah dirampas macam tu je..

betul..
aku dah terduduk penat..
aku da terlalu letih sebenarnya..

sampai satu benda pun aku dah tak mampu lagi nak buat ape2.. 

20 May 2014

majlis persandingan dan sambut menantu sandy & adana

kejadian hari sabtu lepas..
janji kat opis kul 8.30 pagi katanya...
sudahnya aku yg bole tertido balik.. sekali terjaga balik da pkul 7.30...
berlari hoihhhhhhh...

terpaksa tukar time last minit..
pukul 9 baru aku sampai opis.. wiwiwiwiiiii...




dalam pada on the way..
nampak la signboard starbucks beso alam..
ade drive thru katanya...

ape lagik..
laju kemain laaa pusing ke rnr rawang tu..
phew! 

melayan pulak mamat starbucks ni dengan krenah kteorg..
gegile sungguh peel..
haha..



sebab da terlampau banyak nau minum air..
memacam air pi beli..
makanya pat ploh kali la benti rnr..
asik ke toilet je smua..




selepas harung hujan lebat sepanjang jalan..
akhirnya... ipoh! i'm hereee.... kehkehkeh...



selamat sampai ke rumah fahazanie sandy ngam2 pengantin nak bersanding..
pastu pengantin pun lalu...



















da puas bergambo kan..
dah2 jom balik KL...
jauh lagi perjalanan nak balik nih..


selamat pengantin baru fahazanie sandy dan isteri..
moga bahagia sampai syurga hendaknya..
moga sentiasa bertolak ansur.. 
hormat menghormati..
moga dikurniakan cahaya mata comel2 belaka..

amin..



14 May 2014

antara Captain america & The Amazing Spiderman 2

sape da pi tengok captain america dgn spiderman 2?

dua2 aku da tengok..
bezanya hero captain america lagi hensem dari spiderman..
mauahahahah...

tapi aku rasa bab jalan cerita..
aku lagi suka captain america..
banyak jugak la thrill nak dibandingkan dengan spiderman..

tapi tgk spiderman nyaris buat aku tido dalam panggung..
muahahahah...sebab aku rasa jalan cite dia slow sgt..
aku tak bole blah betul cite slow kemain..

action bole kira berape kerat sangat.. kehkehkeh...



aku pun cite la kat member aku..
dia dok sakan membako aku pasai spiderman aritu..
aku pun gebang la aku da tengok.. 
tapi tak best..

bole pulak member aku cakap..
sebab ko bukan peminat marvel..
makanya ko blur jalan cite..
whahahahahahah...

tau takpe..
aku tak paham langsung kot..

gwen mati pun macam tak thrill langsung...
pffttt....

tapi nak tengok sangat kan..
layankannn





so..
sape2 peminat marvel..

sila la pi tengok spiderman ni..
ok laaa.. takdela tak ok langsung..
tapi banyak nau gambo cium2 ni..

tutup mata tapi jari jarak2 gaklaa..
hahaha...


pasni aku nak pi tengok godzilla pulak...
pastu ade plak member kasik list movie2 baru...
memang aku tengok movie marathon ni nanti..
wahahahahahaa


05 May 2014

sepanjang promosi kerja kahwin 2014

da berkurun abis promosi baru ade rasa2 nak hapdate ye..
betoi2 punye pemalas ni..
kuikuikui...


aku jadik tukang sebey2 jugek utk kenduri mak su aku dengan kenduri aku sekali..
wahahahahaha... 
tak2! kenduri maksu aku je..
kenduri aku tgu seruan jodoh..

aku advise jugek kat maksu aku letak banner ni depan rumah..
tapi maksu aku sound.. 

"seminit letak.. minit seterusnya tumbang dilanggar dek nafis dengan naqib"
kehkehkeh.... 


pelamin by designer of kraftangan malaysia..



set bilik tidur by designer of kraftangan malaysia..


set persalinan pengantin by designer of kraftangan malaysia



set pelamin ala2 klasik 


persalinan pengantin by designer of kraftangan malaysia


bunga telur







pelamin ni by wedding planner seluruh malaysia...
ni lawa sgt ni..
klau pelamin aku cam gini nanti..
mau aku taknak turun pelamin..
muahahahahha!!




kaler angan2..
memang berangan sungguh aku kaler gold ni...
post je kat IG.. teruk aku kena bahan dek pino..
phew!





hari perasmian..
cik kak ni diarahkan memakai songket ye..
lawo memang lawo..
tapi dia punye hangin..

panas ok panas..
memang menikah sok.. jangan harap aku nak pakai songket..
berasap aku kang.. takpun ade kipas kilang depan muka aku...











ketua kontinjen..
apsal ntah baju aku bole sama dengan ketua kontinjen.. 
padahal aku blkg skali kot...



pengantin yang naik bas hop on hop off..
































gambo2 cam gini paling best..
memang aku kesini je..
kahkahkah... 
seronok pulaknya..

sape2 yang menikah pasni..
janganla korang amik benda ni..
memang kejap2 kang muka aku je yg ade kat situ..
hahahahahaha







dari lensa kameraman..
omg! gambo curik sangat nih... 




tu jela serba sikit sekitar promosi kerja kawen aritu..
sebenarnya ade beribu gamba..
koser aku nk watermark smua...
ni pun da nk tertomoih ke keyboard..

ntah apehal aku ngantuk beno ni..
pffftttt!!