aku hargai...

29 May 2014

sampai saatnya

bila orang kata aku mudah terasa...
aku cepat kecik hati..
aku tak pernah pun rasa nak menidakkan..
sebab aku kenal diri aku sendiri..
selagi mana aku mampu pendam..
selagi mana aku mampu ikat rapat semua rasa tak seronok dalam hati aku..
aku akan buat...

sebab aku taknak dan tak mau terus2an dikata dan dianggap macamtu..
tapi.. setiap rasa kebaikan..
pasti akan ada yang sengaja mengambil kesempatan..
aku tau aku sebenarnya dah terlebih usaha..
sampai satu tahap sebenarnya aku da tak larat nak usaha lagi
bezanya aku tak pernah menyesal dengan ape aku buat..


kadang2..
aku tau.. aku sentiasa mengharap ade perubahan..
ade miracle yang berlaku..
tapi aku tau jugak.. sebenarnya aku cuma terlalu berharap..
haah.. aku terlalu berharap..
aku dah tak tau sape yang aku nak pecayakan lagi sekarang ni..
seluruh kepercayaan.. seluruh rasa tabah aku...
seluruh rasa berusaha aku seolah dirampas macam tu je..

betul..
aku dah terduduk penat..
aku da terlalu letih sebenarnya..

sampai satu benda pun aku dah tak mampu lagi nak buat ape2.. 

2 comments:

Muhammad Taufiq said...

singgah pagi, sambil tekan iklan nuff untuk awk.... hmmm nasihat saya byk2 bersabar je la. Kes kita hampir sama :(

anyway, ini link blog saya. Singgah la kalau ada masa :) awksweetgitu.blogspot.com

cik nadiakeeza said...

thank you =)