aku hargai...

26 March 2014

majlis perkahwinan cuzzie ~ tapi gambo aku je ade


kemarin..
cuzzie info.. gambo kawen dia siap dah..
tapi dia kata aku banyak rosakkan gambo...
erkk!! da kenape pulak.. bukan aku yg amik gambo pun...
rupe2nya... dia cakap ade gambo orang bengis gile dalam album kawen tu...

takpe2.. jom kite tengok ape yang bengis sgt tu..
gambo susun2 ni photogeraper yg buat siap2...



masa akad nikah..
aku tgk elok je.. gambo pengantin yang scary ade la..
kan..kan...



ni ntah hape cuzzie berdua ni dok gebang...
pengantin tu macam tengah input memacam dalam kepala je..



sekali aku tgk gambo bawah ni baru aku dapat ditect..
bengong gile... berkali2 aku skrol gamba atas dgn bawah...
hoihhh! gambo camni pun nak amik ke.. grrr... buruk tau buruk!



macamni kan ayu sikit..
muahahaahaha!!!



























































































bole kata banyak jugak la gambo aku yang teruk2 si potogeraper tu amik..
tinggal lagik aku tak sanggup nak post.. haahhaaha...
orang tgh minum pun dia amik...
suka nau...

20 March 2014

asik2 masalah cik pinky!

masalah cik pinky..

sekarang ni aku tak sure la aku rasa betul2 tension ke atau 20% je tahap tensen sekarang ni..
tapi kebarangkalian rasa nak marah memang tinggi la...
dari last week lagi aku dapat trace something dengan fon aku..
cas tapi kemain laju dia abis low balik....

yang lagi heran..
cas kat rumah elok je... bole tahan laju jugek la penuh kan..
pastu cabut je cas tu..
masuk kereta belum gerak klua shah alam.. da jadik 95%..
padahal tak usik... tak usik ok! berangin gile aku...

bila cas dalam kereta pulak..
bukannya dia cas.. 
dia tarik pulak nyawa batry tu kasi abis..
aku pasan jadik camtu pun masa balik dari seremban dulu..
batry da low nak mati.. 
cas da 10minit.. ewah! bukan makin penuh.. 
makin teruk bunyi2 low batry tu haa..

hari tu hantar centre dah..
tapi aku tak tau ape yang dorang check..
asik kata kena check chager kite...
grrr.. klau chager aku yg sakit takla aku hantar centre..
sebab cas kat rumah elok je pun...
da la hantar centre macam keje sia2..
abis smua data dalam fon hilang ghaib...

hari ni..
tuka batry dengan mr.captain..
nak check berape laju dia turun klau pakai batry lain...
sudahnya batry mr.captain yg 70% tinggal 64% dlm beberapa minit..
batry aku kat dia pulak mantain.. tak turun banyak... 
hoih! tak ke sakit hati dibuatnya...
aku betul2 da tak bole senyum da ni....

nak hantar pi centre kat federel tu..
sah2 kena cuti.. sebab situ jem maha hazab..
aku malas dan tak sanggup nak tempuh siang2..
bole mendatangkan marah..

grr... skang ni aku pi cas note pink tu kat org..
harap2 laaaa cepat full..
klau cepat jugek k.o.
aku da malas layan.. 
buat aku jadik tua dari usia je....

14 March 2014

sekitar 100 Doraemon secret Gadgets expo 2014

selepas kita da lalu mesin masa..
pastu kita jumpa pulak doremon bebanyak dengan dia punye alatan rahsia dia...
jom kita masuk dalam pulak...


tadaaaaa...

nobita dengan sizuka kawen akhirnya...












kot2 trasa nak muntah menyampah tu..
haha.. nasiblaaaa... tapi aku rasa sronok je.. 
sebab benda2 camni bila lagi nak pi...













playground tempat dorg2 lepak slalu
tapi ni tak bole ler nak duduk atas paip tu...
aku rasa mau pecah.. haha...








sakit telinga dorg dengar Giant nyanyi..
kehkehkhe... drama sgt kann































































setakat ni.. 
aku rasa pintu sukahati ni memang da bawak aku kat semua kawasan rumah & permainan dorang2.. memang syokla untuk orang yg jiwa kanak2 macam aku...
tapi untuk orang lain yg ade anak.. bole jer bawak... seronok2 kan... 

11 March 2014

bole je nak back up kawan.. tapi beragak la..

assalamualaikum..
tetibe baik pulaknya kan...kehkehkeh...

ok2.. aku sebenarnya nak cerita sikitttt je...
tapi bakal jadik panjang berjela jugek ni...
sebab aku pikir jugek.. 
nak pos ke Facebook.. dorg2 ni rajin beno bahan aku.. malas...
nak pos ke IG... gambo ape pulak aku kena letak kan...

keje ni ibadah beb..
ape pun ko buat dalam keje ko tu klau salah jalannya dah takde jadik ibadah da..
ke lain jadinya... ye, aku tak kata la aku ni betul serba serbinya..
tapi klaupun ko selesaikan keje ko dengan hebat dan megahnya...
tapi ko membebankan keje orang lain... ko takde rasa ke ko da myusahkan orang?

memang la ko bole sedap je cakap..

"asalkan keje setel da la"

abis orang lain yang kena buat keje ni?
kena kejor ko 24jam semata2 nak selesaikan keje dia ke? camtu??
mazhab mana agaknya ko guna kan...

aku bukan nak pertikaikan ko buat keje ke tak..
tapi ko punye ayat tu memang buat aku trasa2 nak backhand je ko kat situ jugek..
aku ni punyela rasa baik sikit senyum je walaupunnnnnn aku kena buat banyak keje semata2 nak setel keje ni je... takpela.. aku sejuk hati sikit sebab "keje ibadah kan"

dan oleh kerana ko rasa ko pegawai yang tahap super power ni..
makanya lantak ko la.. aku malas layan orang yang susah nak bagi kejesama dgn staff ni..
nasib baik juge aku tak berurusan dengan ko...


p/s: 

sebenarnya cerita atas ni macamni.... bole kata sesi luahan prasaan la..
dia bukan la pegawai sini pun.. tapi konon2 nak backup kawan dia.. dia kluakan la kenyataan yang menyakitkan hati..padahal pegawai yang sepatutnya bersuara.. diam je pun.. ko pulak melebih2.. betul2 aku rasa nak backhand je dah.. keje ni ibadah der.. kalau pun ko nk backup kawan.. aku rasa tak payah pun takpe...sekurang2 aku ade la solution lain.. tapi sebab mulut tu agak kategori memang teruk gak.. ape kata bagi aku backhand ko sikit.. menyibuk je..