aku hargai...

31 May 2012

ni namanya kanak2... haihhh

 aksi kakak dan abang i..
bab makan, havoc uolss...




1.2.3........ AKU JEEEEERRRRRR LAAA

aku dikata tidak memahami ketika dia berada dalam kesusahan... 
aku dikata tidak tau erti masa dan keadaan sekeliling..
aku dikata keanak2an..
aku dikata tiada kesabaran.. 
aku dikata menyakitkan hati..

semua aku...
abes ko??? baik sangat laaa... 
malaikat laaa?? xde dosa??

idiot! 

#ENTRY BENGANG DI PAGI HARI#

30 May 2012

bila korang pandang depan tapi belakang ade lembing?

aku xtau nk story cmne.. tp aku rasa mcm nk bertuka jadi mahsuri pn ade.. sungguh pendek akal btul org begini.. kenapa? kenapa sanggup nak langgar keta org masuk lombong sedangkan hghway yg besar ade dan ckup untuk 4 bijik keta lalu.. ibarat la kan.. kadang2 aku rasa, dek kerana kejarkan perhatian, sanggup tendang kawan sendiri masuk lombong.. x terfikir ke ko haaa wahai kawan... waktu susah org tu, ade ko bg dia belanja?? waktu org tu lapa, ade ko bg dia makanan atau pelawa utk belanja dia makan?? dek kerana dia desperate yang melampau, sanggup sungguh buat kawan mcmtu... 

aku rasa, kalau aku mahsuri skang ni, lame da aku sumpah org tu jadi mentibang laut.. xpun, sumpah dia jadik kandang teettttt... kenapa?? sbb tu la tempat yg sesuai utk org yg sungguh tinggi adab dan tatasusilanya... 

sekian entry dari wartawan yg mcm sakit hati kerana dilempar lembing version 2012.... budussss!!!!


masterchef celebriti uji kemahiran dan ujian sajian pantas... penyingkiran pertama..

malam td da jadik pak pacak depan tv tgk masterchef celebriti.. oleh krana pasukan si azwan da kalah masa cabaran sajian luar.. makanya dorg berempat kena buat ujian sajian pantas... mmg kecoh habes la.. bila si farouk dgn azwan 1 group.. gelak bkn main sakan lagi.. mejar (Dr) faiz mantain senyum.... 

ni episode yg mana salah sorg ni mmg knfirm akan kena kick out from masterchef... huhuhu... 
memula mase dorg da kena kritik dgn chef2 pemes tu... mmg da nmpak la sape yg akan kena klua mlm td... uwaaaaaaaaaa... kn betul.. nape mejar faiz tu yg klua... sob! sob! 

xdpt tgk dia senyum2 sambil masak lg...  sob! sob!


WORDLESS WEDNESDAY


terasakah aku?? 

"Tidak penting bagimu mengetahui harganya, tetapi penting mengetahui nilainya."


29 May 2012

pesta sukan kraftangan malaysia


dengan sukacitanya aku x pegi... jadi selamat bergembira kepada mereka terutamanya utk mereka yg mmg sgt excited nk pegi... 

bye...

jadual masterchef celebriti malaysia 2012

MasterChef Selebriti MalaysiaTarikhHariMasa
Potluck26/5/2012Sabtu9 – 10pm
Peti Saji Misteri & Ujian Cipta Rasa27/5/2012Ahad9 – 10pm
Cabaran Sajian Luar28/5/2012Isnin9 – 10pm
Uji Kemahiran & Ujian Sajian Pantas29/5/2012Selasa9 – 10pm
Peti Saji Misteri & Ujian Cipta Rasa2/6/2012Sabtu9 – 10pm
Uji Kemahiran & Ujian Sajian Pantas3/6/2012Ahad9 – 10pm
Cabaran Sajian Luar4/6/2012Isnin9 – 10pm
Uji Kemahiran & Ujian Sajian Pantas5/6/2012Selasa9 – 10pm
Peti Saji Misteri & Ujian Cipta Rasa9/6/2012Sabtu9 – 10pm
Ujian Sajian Pantas10/6/2012Ahad9 – 10pm
Cabaran Sajian Luar11/6/2012Isnin9 – 10pm
Uji Kemahiran & Ujian Sajian Pantas12/6/2012Selasa9 – 10pm
Peti Saji Misteri & Ujian Cipta Rasa16/6/2012Sabtu9 – 10pm
Ujian Sajian Pantas17/6/2012Ahad9 – 10pm
Cabaran Sajian Luar18/6/2012Isnin9 – 10pm
Uji Kemahiran & Ujian Sajian Pantas19/6/2012Selasa9 – 10pm
Peti Saji Misteri & Ujian Cipta Rasa23/6/2012Sabtu9 – 10pm
Ujian Sajian Pantas24/6/2012Ahad9 – 10pm
Cabaran Sajian Luar25/6/2012Isnin9 – 10pm
Uji Kemahiran & Ujian Sajian Pantas26/6/2012Selasa9 – 10pm
Peti Saji Misteri & Ujian Cipta Rasa30/6/2012Sabtu9 – 10pm
Ujian Sajian Pantas1/6/2012Ahad9 – 10pm
Cabaran Sajian Luar2/6/2012Isnin9 – 10pm
Uji Kemahiran & Ujian Sajian Pantas3/6/2012Selasa9 – 10pm
Peti Saji Misteri & Ujian Cipta Rasa7/6/2012Sabtu9 – 10pm
Ujian Sajian Pantas8/6/2012Ahad9 – 10pm
Cabaran Sajian Luar9/6/2012Isnin9 – 10pm
Uji Kemahiran & Ujian Sajian Pantas10/6/2012Selasa9 – 10pm
Jangan lupa saksikan MasterChef Selebriti di Astro Ria (104) dan Mustika HD (134)


harus alert ni dgn masterchef celebriti.. sbb ade angah... hahahhaah.. larikkkk

bidaan nombor WWW...


korg mampu?? tp cerita pasal bidaan www ni mmg da berbulan da aku dgr...
akhirnya baginda sultan Johor yg dapat..

wooowwww..


10 vs 10...

Pakej LELAKI KACAK yang si lelaki miliki membolehkannya menawan hati si gadis iaitu anda. Tetapi sedarkah si gadis, tak semua gadis yang berdamping dengan lelaki kacak kekal dalam perhubungan mereka tak kiralah hubungan sebagai kekasih ataupun sebagai suami isteri. Mungkin faktor perpisahan tu berlaku ada yang berpunca dari si lelaki tapi mengikut kajian yang dijalankan peratusannya kecil sangat terutama kalau ia membabitkan lelaki kacak yang majoritinya memiliki sifat-sifat sejati seorang lelaki. (Boleh caya ke kajian tu, hehehe..)
Kebanyakan perpisahan itu sebenarnya berpunca dari sifat si gadis itu sendiri yang kurang memahami apa yang disukai dan tidak disukai oleh golongan yang bergelar lelaki kacak ini. Jadi di sini sebagai seorang lelaki kacak aku terpanggil untuk berkongsi dengan si gadis di luar sana 10 sifat si gadis yang membuatkan lelaki kacak meluat. Ewah-ewah macam la kacak sangat..sindiran itu pasti akan keluar dari mulut si gadis. Ada aku kisah, hahaha..
Perkongsian ini walaupun bukannya semuanya benar tetapi bolehlah dijadikan panduan kepada si gadis untuk memastikan lelaki kacak tidak meninggalkan mereka. Sebenarnya ia mudah saja, sifat si gadis itulah yang perlu diperbetulkan. Antara sifat-sifat si gadis yang perlu dielakkan dalam menjaga hubungan dengan lelaki anda  adalah seperti ;
1)     Queen Control
Jangan nak jadi bodyguard lelaki anda. Cukuplah hanya sekadar mengambil berat terhadap diri mereka. Tidak perlu rasanya anda menyekat setiap pergerakan dan mengawal seluruh aktiviti jejaka anda tu. Umumnya. semua manusia yang dewasa tidak suka apabila kehidupan mereka dikongkong.Queen Control yang keterlaluan menyebabkan lelaki kacak anda tu menyimpan rasa benci dalam diam terhadap anda. Lebih baik  menjaganya dengan kasih sayang dan bukan menjadi Queen Control yang terlampau!  tp mcmana plak dgn si lelaki yg king kontrol? its fair or unfair?? no matter wat, every relationship there should be tolerance..
2)    Bercerita Tentang Lelaki Lain
Berhentilah bercerita atau memuji lelaki lain di hadapan lelaki kacak anda tu. Ini kerana tanpa anda sedari, ia mampu membuatkan hati si lelaki anda tu terasa dan meluat. Ia sedikit sebanyak menunjukkan anda tu sebenarnya tak seratus peratus menyayanginya. Jadi kalau nak memuji lelaki lain sekalipun pujilah di belakangnya. Kan lebih elok kalau pujian tu dilemparkan pada  lelaki sendiri daripada puji lelaki lain.  kadang2 bukan puji, tp nk kn yg terbaik utk setiap perjalanan.. tp menerima seadanya lebih baik.. tp slalunya perempuan xkn bercerita tntg org lain melainkan dia masih sayang atau da terlalu marah..
3)    Membebel
Lelaki mana yang tidak bosan apabila setiap kali bertemu, telinga dihidangkan dengan leteran dan bebelan. Dahlah tu tak bagi peluang untuk lelakinya bercakap. Sifat gemar membebel ini boleh menyebabkan si lelaki  kacakhilang sabar. perempuan.... membebel untuk memastikan diri tidak dipijak2.. memastikan kasih tidak dipermainkan.. memastikan tidak di campak sesuka hati
4)    Melawan Cakap
Si lelaki memang pantang kalau kata-katanya diperlekehkan. Walaupun dengan niat bergurau, hati lelaki kacak biasanya akan cepat tersentuh. Jadi berhati-hatilah dalam mengeluarkan kata-kata kepada mereka terutama bila lelaki anda tu sedang marah. Rasanya baik berdiam diri, jika anda sayangkan perhubungan anda tu. melawan?? salah ayat nih... MEMBERONTAK.. tu ayat sebenarnya.. sape yg x mkn hati bila gerak geri dikawal, tp si dia?? bersenang lenang dgn sekeliling... mgkin x terasa kot ape rasanya sakit hati yg teramat sgt.. seharusnya si lelaki kena cermin diri, usah menjadi ketua andai diri sndiri masih terumbang ambing mengemudi kapal.. sebuah kapal memerlukan si pengemudi yg bijaksana.. x memerlukan pengemudi yg hanya pandai berkata2 tp hasilnya hanya menampakkan betapa tidak mampu membawa kapal tu seutuhnya..
5)    Pasif Yang Keterlaluan
Walaupun anda mulanya tidak mengongkong dia tapi disebabkan sifat pasif anda tu, sebenarnya menyebabkan lelaki kacak anda tu terkongkong. Mana taknya semua benda lelaki anda tu kena buatkan untuk anda. Anda terlalu bergantung kepada orang lain untuk membuat sesuatu. Anda tidak boleh berdikari. Sifat ini akan mempercepatkan retaknya perhubungan anda dengan si dia. ni da namanya perempuan... 
6)    Bersifat Angkuh
Jangan tunjukkan sifat angkuh anda pada si dia. Lelaki kacak sejati suka pada perempuan yang merendah diri dan berbudi bahasa dalam percakapan. Jangan sesekali menghina pemberiannya di hadapannya. Kalaupun pemberiannya itu  memang takde class, buat-buatlah anda menyukainya, lepas tu dah sampai rumah, anda nak buang dalam lubang tandas pun tak kisah. Hehehe.. Apatah lagi jika menghina ahli keluarganya walaupun niat anda tu sekadar  ingin bergurau. bkn angkuh, tp ego.. kerana xnk dilabel dan direndahkn...
7)     Terlalu Materialistik
Memang benar pada awal perhubungan, mana–mana lelaki pun sanggup berhabiskan duit demi memiliki gadis yang disayanginya. Tak kisahlah bergadai apa-apa pun asalkan dapat menambat hati si gadis yang diimpikannya. Tapi kalau perhubungan dah lebih dari setahun jagung sedangkan si gadis masih lagi berlagak mengalahkan diva, nak yang branded je, nak makan di tempat yang ada class je, lelaki jutawan pun meluat apatah lagi lelaki kacak. lelaki bertanggungjawab adalah lelaki yg tidak mengabaikan nafkah..  x semua begitu melainkan ade sebab dan puncanya... tolak ketepi pd yg desperate... 
8)    Terlebih Berdandan
Tidak salah untuk berhias atau berdandan, tetapi janganlah keterlaluan. Kebanyakan lelaki lebih menyukai gadis yang memiliki kecantikan semula jadi berbanding mereka yang suka berhias dan berdandan bagai nak rak. Apatah lagi kalau dah bersuami, dalam Islam pun menyuruh berdandan dan berhias untuk suami saja, bukannya pada orang lain.. tapi dah terbalik pulak, dalam rumah tak berdandan pun tapi bila nak keluar rumah, ke main lagi dia berdandan, sampai berejam-rejam.  ape guna ade kedai mekap bebanyak... mujo la aku guna yg berbelas ringgit saje... yg penting muka x mcm hantu kubor.. tp, yg aneh bila pmpuan x mekap, sbok lak kata pmpuan tu cantik la, hot la, gebuss laaa.. so, masih salahkn pmpuankah???
9)    Memungkiri Janji
Semua manusia tidak suka ditipu. Sama juga dengan lelaki anda, kalau anda dah berjanji dengannya pada sekian waktu, berusahalah untuk memenuhi janji itu. Jika anda dah berusaha tetapi masih juga tidak dapat memenuhinya, berterus-teranglah secara jujur padanya. Jangan sesekali menipunya. Pastikan kalau ada 10 janji dengannnya hanya satu atau dua saja janji yang tidak dapat dipenuhi itupun dengan memberikan alasan yang kukuh. Kalau daripada 10, lima tak dapat dipenuhi maka hubungan anda dengan lelaki kacak anda tu pun rasanya 50-50 jugalah.  Tunggu masa je nak meletop!  selalunya lelaki yg buat, pmpuan lakukan utk bg lelaki sedar... tp malangnya x sedar pn... makin menipu ade la.. pastu sbuk la mencari salah org.. bak kata aku... amek cermin, sila ckp dgn cermin..
10)   Mengada-ngada / Selalu merungut
Memang lelaki sukakan si gadis yang manja. Tujuannya untuk memanjakan dia bukannya dia pulak nak manjakan anda. Hindarkan bertanyakan soalan yang sama pada dia, apatah lagi kalau soalan tu tak penting sangat untuk dijawab atau jawapannya memang anda dah ada tapi saje je sebab sifat mengada-ngada anda tu. Soalan macam ‘Saya nampak gemuk tak? Kulit saya nampak gelap kan?. Kalau hari-harila anda tanya macam tu, confirm si lelaki kacak anda tu akan meninggalkan anda. Bye-bye yang.. hehe..   bergantung faktor umur si gadis.. kot ko kawn dgn bdk umo 15-16 bole la ko kata mengada2... tp tu bkn ngade2, tu gedik tau!


ntahla, aku rasa byk pro n kontranya.. ape yg penting hargai insan yg ikhlas mencintai dan sayangi.. sekali kehilangan, xkn ade lg peluang kedua... walau diberi pluang kedua skali pn.. xmgkin sama kasih tu ketika diberi seikhlasnya... 

27 May 2012

buatku disana~ mafa ft ronnie


xtau nape, since 1st time dgr lagu ni... aku bole x terkawal gile nangis.. ntah, smua benda mcm berputar2.. rasa semuanya serba x kena.. xtau siapa yg aku teringat... smua buat aku mcm stuck tibe2 pn ade... OMG!
tp teringat last thursday... cik ai tetibe call aku, tnya aku knp... aku pelik gak la...sbb masa dia kata dia klua nk pi jumpe usahawan, xde lak aku cite ape2... seingat  aku jugak, xde pn muka aku mention ape2 reaksi masa dia kata nk pi tu.. tp dia mcm ade magic.. call aku cuma nk tnya, aku ok ke x... 

honestly aku mcm agak terkejut jgk .. mcmana dia tau aku x ok.. dlm situasi aku skang, aku rasa cm down gilee.. mereka kata aku kuat semangat... tp aku plak rasa, aku da abis smua daya usaha aku.... aku da terlalu kecewa.. sgt kecewa... mmm... mungkin aku letakkn harapan yg terlalu tinggi... n lastly aku rasa down cm hape da.. bila org lain ade kebahagiaan mereka.. dlm sisi hati jahat aku rasa mcm unfair utk hidup aku..

tp mcm org xde pedoman lak kn pk cmtu... ape yg aku harapkan... hati aku makin kuat... ntahlah..
moga itu jalan terbaik...


"airmataku  x bisa menitis.... kau nafas akhirku.. kau yang dihati.. 
kau sinar hati ini, biarpun sesaat disisi"

26 May 2012

cerita pasal MASTERCHEF MALAYSIA CELEBRITI

woowww... part ni aku suker.. hahhaah.. masterchef dulu, aku agak pemalas tahap x hingat la nk amek tau.. tp oleh krana yg ni part for selebriti.. aku agk teruja gak la.. lagik2 hero feveret aku ade.. hahahaa.... sory yerrr.. aku bkn peminat jehan miskin... walaupn dia bole kata..,so sweeetttt.....

tadik on time aku tgk masterchef for 1st episode... wooww.... best gile..malas nk belek lame2 blog ni.. sakit kepala x ilang lagik.... ape2 pn vote for hero i... muahahahhahahah...

lai lai lai...... vote for ANGAH..... yeaaaaaaaaaaaaaaa..... go! go! angah!!



ehem2..... sokong kamu jugak karl shafek...
sebab ensem...
hahhahaahhahahahhaha
larikkkkkk...





\

kurang ajaq sgt kn!! den tampar kang! berlumba2 gigi masuk dalam mulut!

aku sebenarnya peram cite ni lame da... tp mmg bila ingat2 balik.. oohh, knp la kena buat cmtu... 1 hari ni, aku g la each a cup nun kt AU2 sana... then after 2 minits cmtu, ade la org tua ni dtg... dgn anak dia.. should i call nenek la.. n yg attend nenek ni, bdk lg.. diulang! BUDAK okeh.. maybe around 18 or  19... so, nenek ni pn tnye la.. ape yg sedap kt sni.. bdk ni bantai sound semua sedap.. aku rasa la, klau dgn org tua, maybe ko kena kawal sket kot... atau tuka sket cara jawapan tu... 

pastu nenek tu pn tnye lagik.. "ye, tau sedap... tp ape yg sedap??" kena faham... nenek around 70 akan  menyoal kita dgn mcm2 soalan until nenek tu puashati.. tp mgkin bdk ni xde nenek la kot.. so, dia jawab la lagik jawapan sengal dia tu... nenek ni pn da fed up kot.. dia bebel2 gak la.. aku kt sebelah ni perhati je la.. pastu nenek tu tnjuk 1 flavour.. dia tnya ape ntah... pastu bdk ni cm hangin lak... aku tgk keadaan yg agk mcm bdk ni da xbole nk layan nenek ni.. so, aku tlg la jawab bg pihak bdk sengal tu tadik.. so far nenek tu ok sebenarnya.. cuma dia nk tau maklumat... of course la kn.. dia customer.. how bad skalipn ko tetap kena layan... *mujur aku penah keja dgn public dlu... so far alhamdulilah aku tau nk attend* 

then nenek tu tnya, "pearl tu ape?" bdk tu bole blasah jawab ... "ala, bola yg hitam tu" aku?? adusssss.... betapa ko kena blaja how tu attend customer la syg... aku mmg rasa nk sound kt situ gak.. memandangkan nenek tu ngam2 sebelah aku.. jadi again aku yg explain... hmmm... 
aku bercerita bkn nk kata aku gud or staill gud2 jerk... tp aku x suka org tua dibuat cmtu.. *melainkan org tua yg bongok lg x sedar diri je,x kuasa aku nk hormat!* ayat sentap.... 

tp la.. aku perhatikan bdk yg keje kt kedai ni mmg hilang sungguh cara nk attend customer.. mcmana tua atau muda skali pn.. ko kena faham la.. ko bekerja.. duk kt public yg mmg org akan dtg kt ko pn.. klau kena kt aku da kena pecat kot bdk2 ni... tp tu la.. before this ade bdk skola dtg.. dgn kasarnya, dia tnya bdk tu.. "haaa! nak ape??" aku perhati jer.. tp muka aku mmg da mcm hulk la.. aku tgu gak, kot aku tnya kang, ko sergah aku cmtu.. for sure ko kena maki pnye... kalau rasa da x suka attend org, berenti je keje tu... xyah keje.. menyirap btul aku...

setakat ni premis yg aku perhatikan very humble n sgt la best pegi... of cos la coolblog.... ni coolblog cik puan neena kt giant sek7.. aku jarang2 kesana.. sbb agak jauh dari uma aku.. normally aku ke setia alam je.. tp aku feel sgt best n enjoy gile dgn coolblog of kos jugak dgn staff yg very gudddd+++.... 

pengajaran dari cite ni... 
walau ape bidang dan keje skalipn yg kita buat... of kos kena buat dgn habis ikhlas... *walau aku slalu gak kurang ikhlas, sbb bengang!*    tp walau cmne sakit hati sekalipn.. cubalah sehabis lembut berkata2.. x salah... malah, org akan lebih respect lg ade... kredit pada my lovely mommy n ungu velvet..sbb buat aku ubah diri aku walau x byk yg aku buat.. 
^_^

25 May 2012

welcome dear ~ DHIA IZZ ZAHRA

 tgahri tadi, timing lunch... melarikan diri sat g tgk Puan Ashikin.... matikla, puan sudah... hahahah...tp skang cik puan ni da naik pangkat lagik tinggi... skang dia da jadik IBU... maka dgn itu, otomatik kami2 ni smua jadik makcik... adussss... kakak da la yek... so, dipersembahkan....

v


v



v


v


tadaaaa...

DHIA IZZ ZAHRA


oloh2 comelnya awak.... tp ni bdk aa, xmo bedung2 tau.. asal bedung je, muka dia merah menyala.. pastu senget sana, senget sini... pastu yg kitaorg ni pnye la tungtang2 bersembang.. dhia rileks je tdo.. sempat la pegang sat tadik... pastu dia tenung je muka aku, tgk aku berckp pungpang2... mcm iye2 jer.. =)



lepas dapat habuan, makanya tdo la lagik....
alahai... sweetnya kamoo...
^_^



dhia izz zahra ~~ 6 hari


ni gigling ke ape ni... hahahaha....
tp sebenarnya dia nk nanges.. makanya, superheroin menyelamatkan dia..
tadaaaa....

ehem2.. laluan2.. 
tuan tanah sedang bermesra2 dgn baby dhia izz zahra...




mudah2an kamu membesar dgn sihat dan bijak, sayang..
aminn...

aku ada kau ada..

hati melompat2 nk pegi tgk cite ni.. adoooii, xdpt ler tgk wayang.. sudahnya Astro first jek la kang... maklum ler... nk pi tgk wayang pn xde kawan.. hahahahha... 


suke sebab shaheizy sam ngan yana ade jerk.. yana ni pn shomel sgt..oloh2... =p


*mana la si tulang rusuk aku ni... haihhh..*

 ^_^


susah giler nk amek gamba budak kecik ni... nur ifti liyana ~~


dah mata dia terpejam je....


jenuh panggil ni haaaa... ifti,ifti.. sudahnya ke laut





ifti n mummy







dia buat x reti je.. ape dia kesah...





















ifti dgn mak














lastly... ni je la sekeping dia bole gelak.. selebihnya... aku rasa mcm nk ikat je kaki dia.. x reti duduk diam.. aku yg tgk pn penat.. kejap kesana, kejap kesini....
aku ade anak nti mcmana la agknya... 
mummy hulk to be kot... hahahahahahhaha....

24 May 2012

buatku disana ~ seindah sakura

Sering harungi sendiri kekurangan diri
Hanya Tuhan mengerti
Tak mengharap sang cinta mahupun dicinta
Umpama tiada rahsia

Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

Masih kau hadir jua menepis gelora
Tatkala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada di jiwa

Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang di hati

Usah menangis sendiri sayang ku kan pergi
Senyumlah usah meratapi
Kala ada masa kita ditakdir yang Esa
Cukuplah buatku di sana

Kau sinar hati ini

Biarpun hanya sesaat di sisi

Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

Aku bagai bintang menghiasi alam maya
Meninggalkan kilau tanpa sinar yang bercahya
Detik percintaan persis satu anugerah
Aku pinta hanya bercinta

Masih kau hadir jua menepis gelora
Tatkala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada di jiwa

Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang di hati

masih x jemu dgr lagu ni.. sape dalam ingatan aku ni eh...
hahahaha...
supriseeee
^_^


seindah sakura vs cinta buat emelda


Bicara mimpi itu
Mengheret ku ke dasar
Gelap tangannya menggapai tangan ku
Dan munculnya dirimu
Di pinggir laman itu
Hangatmu menyambut ku kembali

Dan ku mengerti
Mengapa masih berdiri
Hadirnya siang berteman mentari
Dan ku bersama
Bintang malam mu mencari kasih ku oohhh

Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita selamanya

Dan angin kan memanggil
Bagai ada musafir
Hadir dan pergi tiada berjanji
Mungkin seketika
Ku merasa cintanya
Bagai dibelai mimpi sempurna

Dan taman ini
Tak bererti dan bersemi
Tiada indah tanpamu di sini
Dan ku jejaki
Walaupun hanya secebis kasihmu oohhh

Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita selamanya

Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita

Hati ku
Meratap setinggi gunung
Pasti ku mencari bintangnya
Menjadi cahaya
Menyinar impian hidup kita selamanya


asyik sakan la aku dgr lagu ni dari pagi td... kemarin kot aku tertengok sekejap citer seindah sakura ni... tp x sampai 5 minit pn, kemalasan nk tgu drama lama sgt.. ntah, kemalasan aku semakin sukar dibendung tgk tv lama2 ni.. naseb tv tu xde button lajukan.. kot x, mmg aku lajukan bg abes cpt je... ngeee... best gak ost citer seindah sakura ni.. 


pastu memasing la tnya aku, ade nmpak x novel seindah sakura  ni... mmg tidak la wei... aku lme da x beli novel.. ntah, merajuk kot dgn buku2 tu.. *menyampah sebenarnya bila ade org dok pertikaikan hobi buku aku tu* tp niat dalam hati mmg nk dapatkan jugak buku tu.. wahai novel seindah sakura.. tgu yekk.. lambat ngan cpt jer nk grab ko ni... =) 




pastu aku nk juge carik novel kasih antara kita.. tu adaptasi cite cinta buat emelda... ntah bila nk membelinya pn xtau ler mok incek... hahahaha... sabau2.. ade rezeki ado la.. tp ntah bilanya aku nk beli... T_T


lame da cite ni abess.. baru ni nk dok mencarik.. tp aku suka cite ni.. almy nadia tu sweet sgt.. comel je dia... =)