aku hargai...

20 November 2013

al kisah header...

 sebenarnya da jelak tgk header lama tu.. 
header dulu aku buat guna fon je.. memandangkan fon aku skrg makin rajin nak kena cassss je semedang.. mmg tak aaaaa aku nk edit guna fon.. 
pengguna internet tegar macam aku mmg akan memanfaatkan seharian dgn internet je..
oleh krana aku mmg da bosan tahap gaban tgk header ni.. lama kot.. da setahun agaknya.. ke belum? ntah.. hahahaa.. aku pun lupa...

ni header lama...
gambo banyak sgt kan.. edit je.. tu pun kembang2 la muka sbb nak check size segala..
serius rasa cam buat header la paling leceh sebenarnya...



aku pun terajin google2 tutorial buat header...
maklumlaaa... aku bukan slalu buat.. bila tak slalu buat.. mmg tak aaaa nak ingat je kan...
tgk tutorial tadi ade buat guna photoscape...
try laa.. memula buat guna gambo kartun ni..
tunjuklaa kat mai kan.. hahaha.. skali kena marah.. 
dia cakap mcm budak2..

eh! mmgla aku budak2..
kan korg suka panggil aku budak2.. 
muahahahahahahaha....



pastu..
google2 lain pulak..
makanya jadiklaaa header baru... 
cik mmg suka kasut tumit tinggi..

wiwiwiwiwiwi



so... ni la header baru.. simple2 jer,
tgu aku katam dulu buat header.. then aku buat lain nanti..
tu pun klau rajin la kan.. tak rajin..lantakkan.. hahahhaa

k bai

19 November 2013

convocation day 17/11/2013

ahad lepas convo angah...
buat kat uitm dungun, terengganu..

aku sampai kat dungun dalam 4pagi...
sumpah ngantuk gila! mmg sakit kepala tahan mata smpai camtu..
mak abah da gerak dulu..jadinya aku gerak malam tu dengan pejal..
sebab kena tunggu dia tutup gym dulu..

sepanjang jalan bole pulak kan dia bantai berdengkur..
geram je rasa.. mak abah masuk dewan awal.. kteorg kat bilik berdengkur dulu...
dalam pukul 10 camtu baru smua siap2 pegi dewan... 

berlari gak la nak kejorkan beli bunga segala.. sebab mak info da abis...
makanya cepat2 laaa jalan.. 




 adik akak dok pose dgn bunga dulu...
sebelum dapat kat tuannya..




pose gambo ni kat M.C...
bole plak dia ckp.. ait? apsal akak plak yg dpt bunga? 
selamba la jawab.. takde org nak bagi akak dia bunga! terus rasa mcm comel je jawab camtu kan.. 





mak abah iolsss...




mmg balik2 muka kteorg dua je la..
time ni pejal tgh pose..
berlari aku kejor...hahahah... sbb nak jugak!





angah, along, pejal..
kteorg bertiga yg paling beso..
dulu masa kecik2.. mmg kteorg bertiga yg rajin buat hal.. smpai pejal tanya kenapa agknya adik 2org tu tak penah kena bantai..tak penah kena tali pinggang segala.. 

sedarlah adikku pejal...
kita bertiga ni mmg muka buat hal.. lepas ko, aku.. pastu angah..pastu patah balik ko..
mesti ko lupe kan.. asal befday tiap taun.. mmg muka ko jela dapat hadiah kena sesah.. haha...
sbb tu kteorg jadi garang..sbb kteorg yg paling banyak buat salah.. bila da beso2.. skrg ni masing2 ade tanggungjawab sendiri.. masing2 ade urusan sendiri..

then.. tak yah la nak jeles2 dgn budak kecik 2org ni sebab tak penah kena sesah..
dorg berdua ni bukan kutu rayau cam abg akak dia dulu.. hahaha.. 





abis je amik gambo kat dalam...
kteorg berposing pulak kat tepi pantai..
nampak tak tu budak2 berjubah dok lompat2..
sronok rasa...




akak pun nak gak la feeling2 ala2 romantika...
bergambo tepi pantai..



2 org hero kekasih awal dan akhir..




angah: betul!! aritu ade zirafah dgn singa duduk sekandang!! betul!!

along: rasanya org yg bagi watikah sat tadi mesti salah org.. haihhhh... 




safari tepi highway..
gigih suruh along turun tgk...

rasanya ni bukit gambang punye safari kot ni...ntahla..
da abis da perjalanan cuti2 family bonding pegi terengganu...
takde entry penutup! lantakkan.. aku da tak tau hape nak ditaipnya nih...

k bai



15 November 2013

tutorial RAJA NADIA SABRINA


aku siap attach gambo satu2 cara nak lilit tudung..
gigih ni.. kot tak paham jugak..

rajin2 google rnadia.com
























homei tak?
gile tak homei kan...

12 November 2013

this wat i call pari2 shawl ;)


nak sembang2 alkisah shawl..
smua2 org pun da biasa tau kot nak gayakan shawl kan.. 
kt utube tu smpai da sepit2 bunga segala kat tepi kepala..
aku belum masuk tahap letak pin berbunga lagi la.. 
tu mcm fenomena sgt.. kang ade pulak yg kata aku najwa latiff pulak da... haha

dulu2 aku main lilit shawl cam gini jela..
nampak tak pipi aku mcm pau kacang?
angah slalu kata mcm DOH! 
membahan aku smpai ke sudah.. stresss ahkak...

shawl ni terbekenan pn sbb nampak shada pakai..
pastu sbb material agak tak berape nak ikut hati kan.. 
aku tak pakai dah.. mana taknya.. cabut pin.. dgn benang tudung skali tercabut..
nasib baik la beli pasor malam je kan.. klau beli kat butik?
tak ke menangis dibuatnya..haihhlaaaa..



ni kira gaya mak jemah g paso..
pemalas tahap tak ingat..
makanya kita pin pastu selimpangkan jelaaa..
sikit lagi tgk mmg da rupe maid indon da.. 
jgnla ikut.. haha




pastu makin aku try2 pulak gaya lain..
maaf yek.. aku ni jarang pastu mmg sgtlaaa tak rajin nk ikut style utube segala..
sbb aku bukan paham pn dorg belit camne..
confident suruh org tgk utube ade... klau aku yg tgk.. mmg sah2 aku tutup je.. tgk movie lagi bagus..hihihihihihi




shawl ni aku beli masa event kraf..
nak raya kot.. ape ke nama brand dia.. ade kat facebook dgn ig..
nanti kot aku ingat balik.. aku tag laa.. la ni sumpah tak ingat...
kain shawl ni mmg senang je nak bentuk..
nampak kan cantik je berpusing..suggest beli la.. 
material bole diterima.. 



ni shawl bidang beso..
asal aku pkai je.. smua tanya.. berapa banyak shawl aku pakai..
deng! satu jelaaa... tak kuasa ahkak nak sarung kemain banyak kain atas kepala..
cuma sebab bidang dia besar.. jadi takla susah nk labuhkan.. =)






 gambo terang sikit




ni sama  je dgn shawl atas tu..
okeh.. ni style aku skrg...
style ni namanya style tudung terbalik..
jgnla tanya aku knp..
kang ade pulak yg gelak guling2..





sebelum beralih pada shawl2 penuh pin ni..
aku guna shawl ni je.. 
letak je..tak yah pin.. mmg sure tak jatuh pn..
tapi sbb agak pendek sikit.. so, aku sedekah je dgn adik2 aku..






sebelum tu terjebak jugak dgn hoddie alhumaira..
aku ni kan da kesampuk online shopping..
asal tgk je tudung2 kat alhumaira..da mcm kena sawan da..
masa famous2 hoddie ni dulu laaa.. beli jgk.. kemain! sampai 4helai aku beli...
sudahnya duduk dlm almari tak berusik..
nak bg org.. perghhhh... belum terdetik.. sbb masih syg lagi..








senang sbb cuma sauk je..
pin2 ala kad.. pastu tadaaaaa... 
takyahlaa susah2 nak penuh kepala dgn pin kan



step by step..

aku mula tuka style..
sejak shada jual tudung laaaaa kan...
ni tudung pari2 1st yg aku beli..
siyes.. memula mmg smpai kesudah laaa aku tak paham.. camne agknya nak pusing kan..
tu yg jadi own style..stail sesuka hati namanya...




sejak2 tu mmg takde da aku pakai bawal..
jarang da la nak sarung bawal..
melainkan aku malas nak pin2 segala...
smua shawl pari2 aku made by shada.. 


termasuk la yg ni.. 



1



2




3



4



5



6





7


8




9





10



smpai aku da kemain request kaler dgn shada..
sbb aku rasa malas oih nak pi carik2 plak kan...

sebab aku bukanla rajin kan nak pi carik2 tudung..
jalan tar tu da la kemain ramai umat..
jenuh plak kan nk g satu2 kedai...

sape2 yg tanya style tudung aku..
maaplaa.. aku ni pkai ikut dan aku je.. takdenya masa nk google2 utube bagai..
mmg 3 pin 5 peniti atas kepala aku.. meriah tak? tak nampak peniti sbb aku soroklaaa..
kang ade plak org kata aku ni pokok peniti pulak... koh3

k bai..

11 November 2013

ikan pekasam jauh alam namanya!



ikan pekasam safely arrived...
yeaaaaa....

perghh terus rasa haibat sbb suke gile2 dgn ikan pekasam yg ni...
aku ni nk kata obses gila2 dgn ikan pekasam takdak la jugak kan.. setakat2 gitu2 je laa pun...
takdela smpai beriye sangat nak..

tapi tu dulu2 laaaa... sejak kena umpan dek ikan pekasam ni dgn kawan baik yg duduk jauh kat pantai timur sana.. aku jadi rasa wooww!! membako semacam dia ni bila cite pasal ikan ni...
ape lagi.. takkan laaaa cite je kan.. anto laaa sini...
rupe2nya... dia anto btul2 depan opis.. haha..aku ingat dia memain masa bgtau sikiiittt lagi ade depan opis da bawak ikan pekasam.. 
gua selamba sound laa.. gebang lebih ni...rupenya btul2 viva forever purple tu smpai...

perghhh... syg gile laaa kat kawan baik sorg ni...
bila skali da merasa.. trus rasa cam jatuh cinta dgn ikan ni hokeh!
serius sedap tak tau nak ckp...
nak order dgn kawan ni nti cam menyusahkan plak.. sbb dia bukan nak pun kurier2 nih... ade je alasan dia kang....

so aku pn try la tempat lain.. carik2 jugak la kot ade yg sama kan..
skalinya tak penah ler jumpa pn... lastly! mintak lagi dgn kawan ni...
dan yg dijangka.. mmg dia taknak kuriernya.. pada aku pulak.. kurier je laaa, aku support costing takpe.. taknak plak.. memacam alasan dia...

and... again! ikan pekasam safely arrived bila naim tlg anta kat opis..
puas ditanya harga.. memasing taknak cakap.. haihlaaaa korg..
apesal laaa baik sgt2..
tak tau cemana nak balas da... da la bawakkan jauh dari terengganu sana...

syukur.. punya kawan baik mcmni..
syukur alhamdulillah.. masih ada kawan yg tak cuba amik kesempatan dgn kebaikan kita sesamanya... ;)

ape lagi... program masak memasak laaaa kan...

sepanjang bermastautin kat level VIP ;)

baru dapat bersiaran balik..
maklumla.. tahap pemalas tu tak bole dikawal2 da..
ni pun sbb rasa rajin sikitlaa.. sbb nak tggu rajin lagi..
mmg sah2 aku kurang rajin nenanti kang..

lagi beberapa hari nak raya..
aku dapat surat arahan tanngung kerja kat pejabat timbalan ketua pengarah..
serius! masa tu dia punya berderau darah.. mmg jgn cakapla..
gua gelabah ok.. 
tak penah2 pun aku naik atas tu sesuka hati melainkan ada hal..

ni pulak kena stay situ..
mmg rasa blur segala smua ada.. tp kata arahan kan..
walaupun mmg awal2 aku da berat gile rasa hati..
naik jugaklaaa... 1st time berhadapan dgn 2nd boss kraf..
rasa mcm bole ke aku buat keje nih..yela.. nak kena adjust time beliau..
pastu nak kena plak blok2 jadual beliau..

memula tu aku tanya jugakla kan.. bole tak bole tak nak blok jadual..
banyak pulak ko nak kena tanya kan..
hahahaha..pengalaman! 

memacam yg aku buat kat atas..
salah satunya ni haaaaa...kena main cantum2 pelan plak kan..
ntah bila masa aku amik LK nak kena cantum2 pelan..
pengalaman!




belum lagi alkisah meja berantakan..
haha.. ni ke meja setiausaha?
kehkehkeh... aku tanggung kerja je.. jadi kena la angkut smua keja2 aku naik atas..
tu pun nak muntah tgk segala mcm borang..
serius trus migrain stress segala..

tp makin hari makin aku ok je..
pastu kak N..abg long byk gak tlg...
kira mcm tak de la sesusah yg dijangka..




masa memula naik dulu...
abg chip da pesan siap2.. 
nak jawab call kena sopan2..perli kite letewww.....
haha.. start dari situ la aku belaja mcm2...
segala benda.. smua aku blaja..
bila Kak N cuti.. aku kena take over dua2 bos kiri kanan.. perghhh..rasa mcm haibat sgtkannn..

banyakla benda jadi selama yg tak lama mana pun sbnanya..
tapi serius rasa sekejap sgt..
ni pun dok bayang2 lagi aku siap lari2 smpai berubah karpet tu sbb nak cepat bos panggil..
kadang smpai takdan nak sarung kasut.. aku larik je..
pastu kak N dok betulkan balik karpet tu.. 
soooryyyy kak N...


ngeeeeeeee =)

mana taknya.. klau bos panggil.. 
memula beliau panggil nama btul..
klau aku tak bangun dlm tempoh 2minit.. nama aku berubah jadi dianakeeza plak da.. haha..
mgkin beliau konpius nama aku...kehkehkeh.. 


nak cerita smua mmg tak tercerita la.. 
lagipun bukan aku ingat sgt pun.. kehkeh..
tp serius mmg syok sgt dpt tawaran naik atas...
bukan senang kan... pengalaman.. pengalaman..

gamba last sebelum aku turun ke meja hakiki...
alahai.. da rindu pulak dah.. 
haihhh..