aku hargai...

29 December 2011

Andainya aku bertanya
Padamu tentang bahagia
Di mana nilai setia
Di manakah puncak cinta

Mahukah engkau mengerti
Harapan serupa mimpi
Ianya dapat terjadi
Atau hilang tak berganti

Sejarah mengajar kita
Menjadi lebih dewasa
Meniti arus angkara
Lupakan kisah yang lalu
Teguhkan tugu imanmu
Doaku buat kekasih

Yang dulu usah dirindu
Hilangkanlah dari hatimu

Doaku buatmu kekasih

Yang dulu usah dirindu
Hilangkanlah dari hatimu
Doaku buatmu kekasih

Yang dulu usah dirindu
Hilangkanlah dari hatimu
Doaku buatmu kekasih

20 December 2011

gara2 bdk kecit ni haaaaaaaaa!!!!


bdk ni da besar... dlu mase baby, seminggu dia tdo kt uma.. kerap gak la.. skang ni, da besar.. da pndai mintak2, da pndai membantah, da pandai mcm2.. kdg2 aku hangin jer.. hari tu,masa aku balik keja.. dia dok dpn pintu x pkai slua.. dok kedek2 dgn pampers je.. berangin la aku.. kn x pasal2 kena jerit.. tp dia ni, pandang aku pastu blah... tau kot aku badmood.. kdg2 cara dia ckp tu selambe jer.. mlm aku bawak dia kuar tu.. ade guard kt dpn, dia lak sbok2 angkat tgn.. konon2 nk tegur guard tu kot.. then pandang aku sengih2.. ko ingat kelakar?? dia ni senang gak dijaga.. x byk hal.. bila ckp x bole.. dia pndang kte balik.. siap tny... "x bole?" since kta da x bole.. ok je jwbnya.. mcm2 hal.. kdg2 mak aku naik pening gak bila dia buat onar.. baik kejap pastu buat onar lagik... haishhhh

14 December 2011

perginya insan yg dikasihi smua...

pg ni,smua yg jauh bergegas balik kl lpas dikejutkan dgn berita sedih.. selepas bertahan dgn segala mcm ubat.. akhirnya insan yg kami smua sayangi pergi jua dijemput yg Maha Esa.. jauh di sudut hati, sungguh aku trasa.. mungkin kerana kedudukan bilik kerjanya yg cukup hampir dgn aku.. jadi,gelak tawa...smuanya jelas kedengaran.. hinggalah ditukarkan ke cawangan... apabila dia dimasukkan ke hospital, aku sempat melihatnya walau sekejap..
dikala tu,melihatkan jasad yg berada di Icu trlantar.. entah knp,walau dia bukanlah org yg rapat atau yg slalu aku berurusan.. namun, aku trasa..

dan semalam, kami merelakannya pergi..biarkan kesakitan itu hilang... Al Fatihah untuk En.Nazari Maarus..

09 December 2011

mudah2an hajat aku termakbul... aminnnnn

aku harap,1 day smua impian aku will be true.. Ya Allah, kuatkan la semangat aku utk aku tempuhi hari2 mendatang bertemankan kekuatan kecekalan dan ketabahan yg cukup.. agar aku bisa berlari sejauhnya utnk membolehkan aku mencapai impian aku dgn jayanya... amin..