aku hargai...

22 May 2015

:: paling belakang ::

eh.. da hari jumaat?
ya ampun, sekejapnya rasa..
macam baru semalam je aku jumpa isnin..
tetibe arini dah jumaat..

dah makan ke uols?
aku memang tak payah ditanya..
tak ajak aku makan pun memang aku sendiri yang ajak dorang pi makan..
tah la... memang perut aku ni spesis tak bole lambat makan agaknya..
tau je timing kene isi..

harini kteorang beramai2 makan kat pavi..
apsal aku rasa parking kat pavi ni lagi murah dari klcc eh?
ke aku sorang je yang baru perasan?
selalu kalau pi klcc.. memang tak sampai sejam pun dah kene cekik 7hengget...
ni park macam dah lama..tapi 3 hengget je plaknya..
terus terkagum2 kiteorang sebab kene cas park 3 hengget je..wahahahahaha...

semenjak aku lupe daratan nak diet..
aku punye melantak memang macam nak meletup perut..
kejap kang makan ni.. kejap kang makan tu pulak..
kejap kang sauk ni..
pastu sauk benda lain pulak..
mentekedarah jela keje ngko..

patutla dulu bila abah aku outstation..
memang dia takkan bawak la kalau tempat tu jauh dengan kedai makan..
sebab asal aku follow je, tempat aku sebey adalah.. kedai makan!
sebab memang akan jadi.. kejap2 je aku mintak abah sploh hengget..
kejap kang nampak air.. haus..
kejap kang nampak pulak kek.. dah teringin..
sampaikan kawan2 abah kata..

"kakak tak bole pegi this time sebab jauh dengan kedai makan.. kang kakak kurus!"

masa tu takde la stok2 sentap lagi bila orang komplen itu ini..
aku siap bole balas.. sekarang try?
suami tegur pun aku dah sentap taknak makan..
tapi hari tu jela sentap pun..
esok2 aku normal balik.. kembali semula kepada pragai yang maha dasyat itu..

sok baju dah ketat..
kontrol makan balik..
dah kurus sikitttt...
makan lagik..
begitulah seterusnya sampai aku mati..
ade aku kisah?


keinginan nak kurus tinggi sebenarnya..
tapi aku rasa macam tak yakin bole bertabah..
mana taknya.. nampak chatime je dah gile laju aku pegi..
duit abis asik la ke chatime..
kaya terok dah chatime tu hari2 aku menempel kat kedai tu..
hurm..

2 comments:

aLyNnZ said...

sama lar dgn akak nie nad..skrg tengah pening sbb tgh mood memasak..kalo dh masak mesti nak makan betul tak? huhu..abg akak plak br blk langkawi sebesen coklat sesedap rasa akak balun coklat..yang tak bleh blah nyer ms mkn tu tak rasa apa2 tau tp lepas mkn mesti rasa bersalah..haha

cik nadiakeeza said...

hahaha... memang lepas makan baru rasa bersalah kak alynn.. dun worry.. figure kak alynn still under control.. haha.. nad ni yang makin macam belon.. zam bising je suruh kurus.. kahkahkah