aku hargai...

12 October 2012

perjalanan KL - JB

bas bergerak dari angkasapuri jam 9pg td... seronok? xkot..sebab hari kursus ni da ganggu waktu cuti aku... buk sebenarnya rencana aku cuti nanti..hahaah..rencana la sgt.. plan nk tdo sepanjang hari da mmg dalam kepala aku lama... maklumla weekend aku kblakangan ni mmg agak sibuk.. ada je tempat nk pegi..kenduri kawen la... majlis befday ifti laa..mak ajak klua laa..mmg sgtlaa pack.. penat? mmg penat gile.. thats y plan nk tdo tu mmg da lame ade.. ermm.. aku jangkakan jgk pas balik jb nih.. dptla kiranya aku cuti sehari..rupanya harapan... adoiyai... balik je jb ni.. ade 2hari kursus kena attend... mengila aku dgr smlm lepas je dpt surat dari kpkk pasai kursus kt jb ni...

din merangkap opismate aku dok gelakkan aku.. ooo...ko gelak ye... ko tgu turn ko sok... sambil menaip dlm bas ni.. aku rindu kesygn... lepas kjadian smlm.. mgkin aku lg trasa.. trsangkut kt federal hgway 1jam bknlah perkara mudah bg aku... si arowana yg tetibe merajuk..xnk hidup lepas mati tiba2 mmg agak buat aku tambah marah.. mujur time tu aku cuba istigfar..kawal keadaan walau sbnanya aku takut gile kt tgh2 hgway..keta2 yg ade smua laju kemain.. hampir putus fius gak la kepala aku carik solution..sape yg bole bantu aku tolak arowana ke tepi..

alhamdulillah...ade seorg indian yg aku lupa sgguh tnya sapa namanya... tlg aku tolak arowana ketepi.. mmg aku agk trkejut..sbb dia sanggup brenti ketepi sdg aku xtau dari mana dia sbnanya mncul.. fuhh..dia masih membantu aku hidupkan cik arowana.. nmpaknya x mnjadi..tp skurangnya aku rse lega gile.. sbb da kt tepi dan bknnya ditgh2 hgway lg...

time tu barulah aku bole call mereka2 yg spatutnya...smntara tgu abah dtg dgn tow truck.. moore temankan aku sembang kt federal hgway smlm...walaupn hnya dlm group... abah dtg dgn tow truck smlm dlm pkul 9lbh.. makanya aku smpai uma sharp 10mlm... baju masih xpack lg utk kursus esoknya.. hazab.. mujur ade kak chick yg fhm aku da kelam kabut.. dia tlg susunkn smntara aku carik ape aku nk bawak.. so far skrg ni aku masih menanti kabar berita arowana aku kt bengkel... hopefuly xde ape2 la..

sambung tdo balik la.. jauh lg nih.. zzzzz...nti aku update lg ape alkisah KL - JB ni.. pakcik aku kt kota singa tau da aku nk ke jb... dorg yg akan turun sni.. =)

Published with Blogger-droid v2.0.6

3 comments:

anggun said...

haipp...bukan ko suke kew g JB...?tettt...kat sanew pun adew kesygan kan...?kuikuikui...

lovely said...

i follow..
follow blk k.
http://lovelyberryintheblog.blogspot.com/

cik pelangi said...

anggun~ gulp! hahahaah... shuhhhh... jgn kecoh2... rahsia kerajaan tu... hahaahahha... jenuh nk menjawab kang.. teetttt...