aku hargai...

24 June 2015

:: menu berbuka day 6th & 7th ramadhan ::

diam diam dah 7 hari puasa weii..
aku pun dah pening ape nak masak berbuka nanti..
so, asal tenghari je mula la gugel sana sini nak pikir ape nak masak..

isnin hari tu, aku plan buat asam pedas je...
pastu gugel macamna nk buat udang telur masin..
alhamdulillah.. menjadi..
pastu aku rasa asam pedas aku dah mula improve..

kecut2 jugak aku..
maunya tidak.. aritu masak asam pedas..
tak jadi asam pedas.. jadi asam pedas bergula..
manis mak oihhhh....

tapi mr.capt macam redha..
so demi suami tercinta kekdahnya..
try lagi.. tapi ubah sikit..
yeay! menjadi.. seronok ai tengok seben makan berselera..
ke dia lapa sebenarnya.. wahahahahha....




menu buka semalam..
buat daging masak lemak cili padi..
pastu buat park choy version the ciken rice shooooppppppp....
pastu goreng karipap bff bagi.. siL balik beli pulak nasi kukus..
siap ade popia goreng segala..

meriah weii meja makan..



aku memang keje asik nak sebey ape orang lain masak..
arini macam nak buat nasi lemak..
tu yang paling mudah takat ni..
sebab idea abis da setakat ni..
kene sebey lain..

nak menyambung pikir ape nak masak ni..
maklumla.. sekarang masak kene pikir orang..
takde dah pikir tekak sendiri..
dulu aku pun tau aku masak bukan sedap pun..
haha.. sekarang pun tak sedap jugak..

tapi asalkan seben ai okey..
ai always okey..

1 comment:

aLyNnZ said...

share resepi udang telur masin...?
akak nak buat ketam telur asin tak terbuat lagik nad..huhu