aku hargai...

01 January 2015

:: suka duka 2014 ::

banyak benda yang jadi sepanjang 2014..
ada yang plan dan ada yang tak pernah dijangka..
kalau ikut aku, sebenarnya aku tak pernah sikit pun rasa nak ingat ape yang dah jadi masa lepas..
yang lepas biarlah lepas.. 
sebab aku dah bersedia hadap hari akan datang.. 

Alhamdulillah..
selepas jatuh bangun dan jatuh lagi berkali2..
aku rasa aku makin strong lebih dari biasa..
lebih rasa cool lebih dari dulu..
lebih banyak berfikir dulu sebelum buat tindakan..
*kecuali beli kasut, syaitan smua tu*

 takde yang menarik sepanjang januari sebab aku tak ingat pun ape yang jadi januari 2014..
so good... kehkehkeh..

 masuk februari  ade la jugak pi pameran doremon.. gile kartun kan.. klau ajak mr.captain, memang ke sudah la dia tak layan.. haha.. pastu sempena HKK dpt pulak peranan baru masuk grup protokol.. emm.. mesti sebab aku kurang sikit perangai protokol..tu yang bos suruh belajo perangai tu biar terpimpin sikit.. 

 bulan mac  paling best sebab aku dapat peluang pegi tengok teater suara kita kat IB.. 
serius tu part paling best..
memang aku terpegun gile sebab aku betul2 nak pegi teater tu..
sikit2 ade jugak dorang lakonkan semula watak dorang kat movie maria marian, merah pastu ade lagi.. memang tak ingat dah nama movie.... 
erra fazira tu memang lawo... suara ziana power pastu awie memang lawak.. 
homei je rasa.. haha..
tenkiu so much yang kasik peluang pi tengok teater tu...
wiwiwiwiwiiiii...

 april aku kene pegi pulak team building kat taman negara, pahang..
best memang best.. yang tak bestnya dapat bilik kene pulak duduk sorang..
macam mongok rasanya.. dah la dalam hutan.. seram nak mati oih..

 tahun melawat terengganu.. haha.. xde2.. ni kene jadik pulak urusetia kurang setia ke meeting designer.. haaa, aku sempat la jumpa kawan lama kat sana.. memang makin kuruih tengoknya..
pastu dapat pulak bekalan ikan pekasam sebalang.. banyak kemain.. 
nak suruh mandi pekasam ke ape..adoiiii..

 Happy birthday to me.
tahun ni tetap sama.. takde yang menarik.. 
umur baru.. fasa baru.. dan menginjak ke perangai baru..
haha..

bulan julai & ogos aku bizi nak kurus..
tapi sayang.. memain je lebih..
memain pun ade la jugak less 5kg.. 
power2...haha..

september dgn oktober aku tak tau ape aku buat.. dah lupe dah..
haha..

november aku rasa aku selepas last 2008 baru la dapat pegi MAHA kat maeps tu..
tu pun malam sebelum pegi dapat la kene sekali tayar pecah kat setia alam..
mujur laaaa nowan ade.. dia yang tuka tayar.. harap aku??
memang harapan laaa...

disember akhirnya menyusul..
selamat laaaaa akhirnya hadirkan diri kat course wajib..
perghh.. lega oih 1 keje da selesai..
sekarang nak tempuh tahun depan pulak...



cerita dunia sepanjang 2014

  • hilangnya pesawat milik MAS MH370 pada mac 2014
  • 5 remaja mati overdose ketika future music festival 2014 pada mac 2014
  • malaysia dilanda jerebu dan kemarau sehingga terdapat catuan air.
  • kontroversi besar bila cadbury dikhabarkan TIDAK HALAL pada 2 jun 2014
  • jalan imbi meretak pada 2 july 2014
  • 15 july 2014 kecoh kisah kiki kamarudin bersama CDM25 yang membuktikan pompuan pun bole jadi samseng *yg ni tak tau la cite sebenarnya ape, viral je lebih*
  • Ogos 2014 TS Khalid ibrahim dipecat dari PKR dan digantikan dgn MB baru Azmin Ali
  • 19 oktober, kontroversi 'i want to touch a dog'
  • soalan bocor UPSR
  • kapal terbang milik MAS MH17 ditembak jatuh di ukraine
  • tanah runtuh cameron highlands pada 5 november 2014
  • Musibah Banjir melanda semenanjung malaysia pada disember 
  • 28 disember sekali lagi dunia dikejutkan dengan tragedi kapal terbang milik airasia indonesia QZ8501 terhempas.
  • minggu yang sama kapal terbang yang juga milik air asia mendarat cemas di filipina.

pelbagai ujian dan dugaan yang kita hadapi sepanjang tahun 2014..
mudah2an semua yang berlaku ada hikmahnya..
selamat tinggal 2014
dan
selamat datang 2015

mudah2an kita semua dalam lindunganNya selalu..
amin..


1 comment:

Aishah Amin said...

Selamat Tahun Baru ! :) I follow your blog..salam kenal yaa

Anekdot Suka Duka 2014 saya pula!