aku hargai...

05 January 2015

:: taman cahaya seri alam, shah alam ::

asslamualaikum..
cerita sabtu lepas..
outing bersama family katanya..

memang memula macam blank jugak nak kemana la kan..
sebab bebudak semua cuti..
gym pun tutup..jomla beriadah katanya..

plan ke taman botani ni memang tiba2 je..
aku last ke sini pun ntah 5 tahun lepas agaknya..
masa memula heboh pasal rumah salji tu..

sampai taman botani dalam pukul 3..
memang ramai orang la kan cuti2 sekolah ni..
masuk kene bayo la sorang 3 hengget pastu dulu2 nak masuk rumah iklim tu kene bayo masa dah sampai rumah iklim.. sekarang ni dah kene bayo kat kaunter depan je terus..
okey jugakla.. takde la macam menyusahkan nak Que lagik untuk beli tiket kan..

masuk dalam kene tunggu bas shuttle..
3 kali bas jugak la baru dapat naik sebab ramai umat bawak anak2 masuk taman ni..
dulu ade jugak team opismate buat skytrex kat sini.. tapi tak dapat join sebab kiteorg ade program lain jugak time tu..rugi2.. sebab tengok balik trek.. memang best kot..




dah sampai rumah iklim..
rumah iklim ni memang ikut iklim dunia eh..
bukan 1 rumah ade 4 iklim.. hahaha..
sebab ade yang tanya aku, dia ingat 1 rumah ni semua musim ade..
takdenya.. rumah ni kecik je.. space dalam tu pun muat 10 orang je..
kalau lebih memang rasa macam berlaga2 badan la..

cuma aku rasa kali ni rumah tu memang sejuk gile.. 
mulut klua asap oih..haha..
sebab dulu aku penah masuk jugak.. tapi ala2 macam dalam peti ais je gayanya..
sekarang je yang beku.. cuma tahap kelebaran tu aku rasa pihak taman botani ni kene bagi laaa ruang besar sikit.. sian kot family nak amek gambo dalam tu macam tersepit je..




lupa bawak tongkat ajaib..
mujur ade abg baik hati amekkan gamba kiteorang..
mak aku pun ikut laaa senget2 rupa tu..
kehkehkehkeh..


bila keluar dari rumah iklim.. 
ade pulak rumah kecik2 ni..
homeiii... pastu up jugak la ke iG..
ade yang kata rumah kecik ke aku yang besar.. eh! 
rumah ni yang kecik la...haha




dari tapak kawasan rumah2 kecik ni nampak macam menara..
moh ler kite kesana..jauh gakla jalan sampai kaki sakit..
pakai lagi wedge..rasakan..

budak kecik ni.. kemain manja pulak lately ni..
asal jalan suka sangat peluk aku..
kang kejap2 dia peluk lagi..

mak aku kata peel bongsu memang camtu..
dia rasa terabai la tu..
eh? ke nak kene lempang sebenarnya? 
muahahahaha


sefamily..
yang tukang amek gambo.. 
kakchik.. sebab dia tak suka orang amek gambo dia..
bole kira bape kerat je gambo dia..

abang2 gemar menyakat..
pi suruh kakcik amek buluh sebab disamakannya dengan panda..
kejam sungguh abang2 dia..



last dari kiteorang kat taman botani..




seronok jugak la kat sini..
elok je klua dari kawasan ni..
hujan lebat kemain..
dengan segala hormatnya shah alam banjir sebab hujan lebat tahap tak nampak jalan.. 
memasing dah plan nak ke tempat lain pulaknya.. 
ntah memana jela bebudak ni..

1 comment:

Ida Puanstoberi said...

rumah kecik ke orang yang besar?

Heeheee