aku hargai...

26 January 2015

:: hobi dan Minat ::

Assalamualaikum..


isnin dah? adoiiilaaa.. rasa macam baru je semalam jumpa sabtu..
maunya tak letih.. sabtu attend kenduri adik atras.. tu nanti kite cite.. pastu ahad pun ade kenduri kawen kazen pulak.. pastu balik kenduri ukur jalan pulak kat setia city mall.. budak kecik tu nak aunty anne..malam melepak mamak..perghh.. haku menaip sambil pejam mata ni..

mengantuk ya rabbi la haih.. lambat betul tunggu hari sabtu balik.. 
haaaa.. kemarin ade la cite yang aku rasa macam berasap jugak dibuatnya..
sebenarnya tahan sabar lama la jugak.. tapi macam makin lama makin tak bole nak kontrol.. 
rasa annoying nak mati tu melampau2 dah..

aku penah pesan dengan orang..
"jangan sekat dan jangan halang minat orang selagi dia tak menyusahkan kita"
tapi aku pesan kat orang.. at last aku pulak yang kene.. memang berapi la aku kan...
sebab aku tak kacau orang pun..takde usik takde pun menyusahkan orang dengan minat aku..
tapi tak abis2 nak annoyingkan orang.. macamkan aku kcau kaki dia pulak nak pakai semua kasut aku.. rasa annoying nak mati. sebab mak abah aku sendiri tak penah kisah kot..

kita manusia ni biase2 bole dengar ape orang konon2 bajet nak nasihat tu sekali je cukup..
kalau dah tiap kali aku post gambo kasut.. tiap kali tu jugak nak cramah aku.. 
memang nak kene block je hukumnya.. macam la aku ni menyusahkan hidup orang lain kekdahnya..aku rasa aku tak penah pun bajet bagus gile nak nasihat orang sampai beratus kali..
aku pun tak rajin nak bizi body hal orang.. ngko nk beli ape.. lantak ngko la.. aku tak campur sikit pun..kadang2 aku pelik.. kang bila bidas.. kata taknak dengar nasihat orang.. tapi kalau dah asik keje ngko nak nasihat orang tapi bila orang bash ko, tau pulak marah.. tu paten ape pulaknya? 
tak yah la buat perangai sangat.. asal orang tu takde pun menyusahkan cukupla.. 
ikut suka dia la ape dia nak beli pun.. duit dia.. gaji bulan2 dia pun..
ni komplen2 kang ade pulak la kata..asik menyentap.. mau aku tak sentap kalau dah cakap menda sama berulang2.. ai is menyampah.. rasa nak muntah pun ade.. 

haih.. geram!


No comments: