aku hargai...

28 January 2015

:: atasi migrain ::

Assalamualaikum..

korang penah dak ade masalah sakit kepala sebelah? orang lebih tau migrain kot..
haa.. tu memang penyakit aku dari zaman sekolah lagi.. sampai 1 tahap, aku memang frust gile sebab tak jumpa lagi jalan selesainya.. sakit! serius memang sakit.. tak tau nak gambarkan macamana... sakit sampai 1 tahap, aku bole duduk dalam gelap taknak nampak cahaya dgn bunyi2an langsung.. sebab dedua tu bole buat aku berguling2 lagi tahan sakit..

lately ni aku rasa makin teruk.. dedulu bole lagi la kan tahan mata nak menyembang thru fon sampai 4 5pagi.. dah brape tahun ni takde dah.. sampai je rumah, fon memang silent.. takde trasa nak bercakap dengan orang.. dan yes, aku agak alergic bunyi fon sekarang.. haha.. sebab kepala aku dah tak bole trima bunyi2 nyaring.. kot.. ke aku saiko dengan bunyi dah sekarang? haha.. tak tau la.. tapi tu la aku rasa sekarang.. dan maybe salah 1 sebab aku sakit kepala pasal silau.. haha.. pelik kan.. ni pun aku dah memekak dengan abg jai banyak kali mintak tanggalkan lampu atas kepala aku ni.. wahahah.. makin teruk silau aku ni.. drive malam pun kurang dah.. bole jadi brek mengejut bila nampak lampu keta lain tuju terus mata aku.. bahaya2.. 

sampai sekarang still lagi cari solution untuk setelkan masalah migrain aku.. 
ade advise minum lemon.. ade advise basuh kepala dengan limau.. ade advise akupuntur.. eh akupuntur tu memang tak jumpa mana tempat lagi nak buat.. maybe masa aku pun makin kurang utk pi tempat yang kene stay lama... ade jugak advise homeopati.. ke homeopati ni sama dengan akupuntur? ntah.. aku tak tau la.. ade jugak suruh bekam.. tu aku tak sanggup lagi.. botak pulak kepala aku kang.. no no no.. ade akak advise buah delima.. tu tak try lagi.. ade jugak cari kat blog.. tapi macam mengelirukan sebab point num 1 kata jangan minum kopi.. tapi masuk point ke 4 minum kopi.. hoih.. aku pening.. 

semalam nak balik keje da trasa sakitnya.. aku tahan lagi telan painkiller.. pastu kekonon lelap kejap.. masalahnya tak lelap pun.. sebab bertambah2 sakit.. sepanjang jalan rasa nak muntah semua ada.. terlampau berdenyut.. elok je sampai rumah... memang berjam2 aku duduk bawah shower.. sakit gile kepala.. panas trus rasa kepala aku.. thrill betul.. sakitnya Allah je tau.. takde dah pikir istikharah cinta segala.. kepala aku dah macam nk meletup.. ape orang cakap pun aku dah malas nk layan.. ibu dedobot rifqi anta gambo semalam pun tak terlayan.. punyela rasa nak hantuk kepala.. dapat tengok whatsapp & few notify pukul 2pagi kot.. pastu tido balik.. maybe betul la kot teori yang kepala aku tak cukup oksigen.. eh! ke terlebih oksigen.. haha.. 

kalau ade sesape yang baca tau macamana nk setelkan masalh migrain.. mohonla share.. 
tenkiu!


1 comment:

Ida Puanstoberi said...

bangun tengah malam dan solat hajat atau tahajud.. InsyaAllah

*ini komen anonymous*

Mueheheheh :P