aku hargai...

16 January 2015

:: drama 1 malaysia ::

Assalamualaikum.. haiii uolsss...

nak cite pasal drama2 kat tv sekarang ni... 
lambakan drama2 melayu yang cliche memang tak dinafikan dah..
jalan cite mengarut pun banyak sangat dah

salah satunya Zahira..
yang ni memang aku follow sebab aku suka sebenarnya karektor iqbal tu..
cuma ade masa macam melampau sangat la pulak dia punye sombong tu..
setakat ni memang aku suke je jalan cite dia.. takdela rasa slow sangat ke ape kan.. 

lagipun aku rasa zara zya ni cam homei je..
xdela dibuat2 sangat mengedik dia tu.. 



 ade jugak drama lain yang aku follow tapi tak la sanggup nak tggu kt tv yang banyak sangat iklan tu...aku donload je.. pastu tengok la marathon sampai muntah.. hahaha...

contoh macam drama 1 hari ni..
memula macam ape ke lembap sangat cite ni..
last2 baru paham.. konflik rumah tangga lagi.. asal drama melayu je jadi camni..



istikharag cinta ni bole kata fav jugek..
sebab pengaruh zill faezrull tak abis lagi..
romantik sangat si zul arifin ni..
aku ade tengok jugak komen2 kat ig..
ramai jugak yang meroyan over kemain.. siap compare faye dengan ayda jebat..
aku rasa natural lagi ayda la... maybe gedik faye ni kene improve lagi..
aku tengok bukan gedikk dah.. rasa nak lempang2 mengada2nya.. haha..


sesotong ni mula2 je aku follow..
pastu lantak ngko.. sebab dah merepek sangat..
babai.. tak nak tengok dah.. sooo boring..



tapi.. dalam bebanyak drama yang mengarut..
lagi mengarut drama cinta ibadah ni..
memula aku follow jugakla.. sebab jalan crita dia memang agak lain dari cite2 lain..
tapi oleh kerana episod banyak gile dah saing2 sinetron indon.. memang tak kuasa aku nak layan.. bole dikatakan agak mengarut jugakla.. dari crita asal wife kene kanser.. mak mertua tak suka.. kakak sendiri pulak nak rampas suami adik.. membawa ke jumpa pulak orang muka sama.. tolong replace jadi wife..pastu eksiden je manjang..last2 plastik surgery jadik muka orang lain.. hoihhh... nak muntah pulak rasa.. biase2 pun orang akan stay layan drama ni smpai 13 episod je... paling lama 25 episod.. ni dah masuk 100lebih episod.. rasa nak muntah pun ade.. haha..
gigih gile director dia arahkan cite panjang nak mati camni...

tapi takde la aku kata cite ni jelik sangat..
masa memula okey je layan.. sebab aishah ilias tu pandai bawak watak..
bole jadi isteri dan mama yang sangat baik.. thumbs up la.. 



aku rasa aku kene kurangkan tengok drama..
sebab asik la terpengaruh dengan karektor syed iqbal..pastu karektor romantika si airil..
perghh.. bole jadikan kami para wanita ni mengimpikan bakal2 suami yang punyai karektor begitu..wahahahaha...!!

tampa diri sendiri.. kbai..

1 comment:

Anonymous said...

Cinta ibadah cerite yg plg mengarut setakat ni.Aku x faham mcm mane ade gak yg suke tgk cerite yg entah ape entah ni