aku hargai...

25 June 2012

nk kecik tp asyik besar jer.. huuhh

http://www.nhlbisupport.com/bmi/bminojs.htm

haaaa... sape yg serasa2 rajin nau ukur badan sendiri mcm aku... silakan la check BMI korg kt link atas tu.. cm kalkulator gak kot.. tp masalahnya, obses giler nk kurus.. tp smpai la ni aku x kuwus2 pn.. huhhh... kembang je memanjang ade la...

puas da aku skip nasik.. tp sudahnya kelaut.. nasik aku skip.. tp aku makan beger,beger dan beger.. tu blum lg aku balun mee yg bermcm2 mee.. belum lg bebudak ni bg aku kopok la, coklat la, memacam.. tensen mak... ape jer aku x mkn, aku rasa dari taun lepas kot aku obses giler nk kurus... konon laaa, try mkn jamu... pulak tu jamu kena makan ikut jadual.. aku ni plak jenis manusia xde disiplin... mmg haram laa.. bertrabur dibuatnya.. kot aku ingat aku mkn.. kot x, minggu depan jer aku sambung mkn.. hahahahaha.. pastu memekak stok org lain bole sakit ati sbb obses nk kurus.. hahahaha...

pastu aku diammm je.. sbb makin hari makin ramai ckp aku debab.. huhhh! part best bila lame2 aku jd sentap bila org pgil aku debab.. tacing gile rasa.. tp tu la, napsu makan aku mcm gajah... stok mkn mcm esok2 abes da makan.. pulak tu jenis tamak, cm lapar bebenor je kekdahnya.. bila da kenyang pn mmg cnfirm aku tolak jer asal kt pinggan tu xde berbaki... melampau tul.. pastu asal balik uma g timbang je, sentap lg.. sbb makin lama makin berat.. bayangkan aku start kt KL je keje sini.. berat aku naik smpai 10kg... pitam rasa tgk timbang tu.. mcm hampeh tul!

on the next year.. kengkonon ade hati lg ni nk kurus jgk.. sbbnya jeles tgk member2 anak 2 tp pinggang cm kerengga.. waaaaaaaaaa!! yg aku lak.. lain citernya.. pastu org asyik ckpla aku ni demok2... sepak kang sesia jer.. tu yg aku try gak la mkn JUSMATE5... yg org kata ala2 bole turun berkg2.. ko mampu nk telan tepung kastard tu? x bernapas tau.. aku ingat lg aku bawak stok tepung kastard tu pegi masa induksi kt gambang.. yg bestnya... bkn tambah turun.... naik lg 2kg ade.. mcm vangang tul! jenuh laaaaa aku carik benda lain.. pastu makcik aku suh try susu ni.. pn aku minum gak... tp sumpah! bau mmg waaaaaaaaaaaaaa... stok senyum cinfirm sedap gile.. tp ya ampun.. woiii... sape cipta susu ni?? trsangkut2 kt tekak aku ni haaaa... eeeuwww... x mampu aku nk telan.. sampai ke sudah susu tu x abes.. ade elok je kt meja aku ni haaa.. ahhahahahahaha... ntah bila zaman nk abes susu ni pn aku x tau...muahhaha...

ni tgh pk ape lagi aku nk buat nk turunkan berat badan aku.. hari tu aku da kira tahap seksa diri smpai aku demam2.. sbb aku xnk makan xnk isi ape2 dalam perut.. mmg siyes la ringan giler rasa.. tp tanggung la azab sbb gula dalam badan xde.. bape hari aku minum air manis nk bg balance gula dalam badan.. mmg time tu pegi balik klinik jer la.. pastu doc tu pn happy asyik cucuk aku jer.. ingat stop cmtu.. rupanya seminggu pastu aku demam balik.. hahahhaha.. antibodi aku da x kuat cm dulu agaknya.. smua gara2 nk kurus.. haihh.. tp masalhnya x kurus pn.. tu yg aku hangin giler tu.. nk turun pnyela seksa.. nk naik ya ampun... ko mkn jer la beger sket.. cnfirm membesar bagai johan.. hahahhahahha.....

bingung dibuatnya.... k.la, nk g carik ubat kurus jap.. =)

No comments: