aku hargai...

12 November 2014

bab 1 paling asas

pejam celik pejam celik, dah ramai rupenya kengkawan tengah bahagia dengan keluarga kecik masing masing

gila menipu kalau diri sendirik cakap tak teringin nak ada keluarga sendirik macam tu jugak.

bila mengadu kat kawan, tanya dia kenape lambat sangat nak boleh kawen macam dia.

"abis, solat pun dah nak dekat abis waktu. tapi ade hati nak dapat jodoh cepat?"

malu betul dengan diri sendirik..hmm


curik story member aku... betul lah, bila dikelilingi orang orang terdekat yang dah selamat berumah tangga.. tak banyak sikit2 terasa jugak.. yelah, asal menolong kenduri orang soalan soalan cepumas camni memang tak pernah padam lagi setakat ni..
orang tua tua kata.. biase laaa hidup bermasyarakat ni..kene la belajar hadap smua tu..
kadang kadang kita ni macam taknak belajar trima qada qadar ketentuan...

sok sok dah menikah.. lain pulak soalan yang datang..
selagi belum pejam mata.. memang soalan soalan meragut jiwa ni akan selari je dengan hidup kita..
serah jela bulat bulat pada pencipta.. 

cuma kadang kadang terpikir jugak.. jodoh belum sampai, kemain susah hatinya...
5 waktu yang compang camping tu ape ceritanya?
tu pun masih lagik taknak mengaku silap kurangnya kita pada bab 1 paling asas dalam hidup..
cuma tau komplen komplen komplen..
malu dengan diri sendiri..

sedih!

1 comment:

sharamli said...

Hoih!! Aku tak reti la bab follow2 ni. Dah lupa. hahaha.
Tapi haku add link engko je kat list.