aku hargai...

05 January 2016

:: lost world of tambun ::

program ke tambun ni pun sebenarnya bukanlah plan sangat pun.. 
sebab mak kata kesian budak2 cuti sekolah macam takde kemana2..
aku la yang review2 sama ada nak ke gambang ke tambun.. 
sebabnya hati tu macam lebih nak ke gambang.. yela, dulu masa kene pegi kursus wajib penah la menjejak ke gambang waterpark tu.. memang syok abis..
haha..gaya tu macamkan aku bole je nak main smua game dalam tu kan..

bila tengok2.. mak cakap, kite pegi tambun la... 
sebab maksu aku penah pegi.. dia kata, ok je... 
semua pun book online.. dari hotel sampailah ke tiket nak masuk tambun..

ahaaa.. sape2 nak pegi tambun ni elokla beli tiket online jugek..
sebabnya, hazab nak Q kaunter tu 1 hal..
pastu mahal kemain nak compare dengan online.. 

masuk2 je..nak carik tempat nak park semua barang memang la hazab.. 
yela, ade plaknya yang buat family day... makanya banyak la meja2 yang dah reserved.. 
mujo ade meja kosong kat port ala2 berpasir tu.. bole la nak main tanam2 orang kat situ.. 

1st time ke tambun.. rasanya macam kecik sikit dari sunway lagoon..
haha.. padahal sunway lagoon pun tak penah pegi..
abisnya kemain mahal.. bole nangis acik kalau masuk dalam tu pastu tak main ape.. 

elok je lepaskan budak2 dengan abang2 budak pegi main.. 
ai dgn mak jaga bag jela.. ok jugak.. lama sungguh haih sejak kawen tak bergosip dgn mak.. 
hikss...pastu bebudak datang balik, ajak ke zoo belakang theme park.. 
bayangkan.. tengah dok ralit tengok burung kat atas kepala... 
bole plak ade racoon lalu sebelah kaki.. mau tak melompat aku.. 
steady tak takut orang plaknya racoon tu.. grrr








part burung merak ni memang best gile..
elok je kiteorang masuk pintu.. merak ni tengah pose betul2 depan kiteorang.. lama pulaknya tu..
sampaikan aku prasan ade 1 couple macam dah berbulu agaknya tunggu kteorang beralih.. dia plak nak amek gambo.. hikss.. tapi malangnya elok je dapat gambo.. merak terus blah.. tapi macam kesian sikit la kat merak tu sebab bulu2 dia macam dah tak elok.. macam dah tua pun ade..
tapi merak kan.. peduli ape dia bulu2 dia tak cantik.. tetapla dia rasa dia cantik.. haha..


dulu2 masa bercinta memang takdela nak amek gambo berdua gini.. 
memang lari awal2 suami ai tuh... 


basah pun basah la.. janji dapat amek gambo sesama.. huhu...
ai kan anje2 angat..


da prepare nak balik.. mak la paling best skali..
terus dapat pakej spa.. sampai tertido2 aku dok menunggu.. mujo ade kolam air panas kat situ..
tapi dapat berendam kejap jela.. sebabnya sakit gile kaki aku dok pijak batu2 dalam kolam tu..



terus rasa macam berkabus bila kat luar nih..
dikeliling dengan batu2 gua kan..






lama dah tak klua ramai2 cam gini..
dulu2 sebelum kawen asalkan hari ahad je memang merayau..
tapi taun ni jenjalan tambah sorang lagik ahli kluarga baru..
oh.. tak lama lagi.. inshaAllah ade lagik sorang..
nebes! =)



 adoiii.. rindu semua..
haha.. padahal dekat je pun nak balik kan..
weekend kang nak nyanyi sedap2 sikit kat mr.capt..
nak balik meru.. huhuuuuuu


No comments: