aku hargai...

23 December 2015

:: 3D art museum ::

lepas check out.. kteorang sefamily semua bergeerak pulak ke kenduri doa selamat rumah mak mertua Sil.. tau la penang, elok2 follow, last2 kteorang tertinggal... mujur amy dah watsapp location.. kot tidak, memang meraban la kiteorang dua ni tak tau nak kemana kan.. 

selesai kenduri.. bergerak pulak ke 3D art muzium.. 
pestime jugakla kesini.. dan baru tau jugak rupenya ade 5 buah muzium trick art kat area penang ni..tau pun sebab ade 2 kete dah da sesat ke muzium lain.. 

tiket masuk sorang rm15.. tu untuk dewasa la.. 
untuk kanak2 rm10 rasanya.. pestime masuk muzium macamni..
tak tau ape nak buat.. haha.. nak amek gambo macamana pun tak reti...
so kite amik asal bole jela.. 

gambo dengan kodok ni pun puas laaa aku bagitau mr.capt suruh pijak kat grey tu.. haha..














penat memang penat la..
sudahnya, memasing duduk bawah aircond..
teruk sangat penatnya...







masa kat pintu masuk.. ade replika kawasan perdagangan..
nampak tak replika orang yang pakai topi tu..
mati2 aku ingat orang betul..cis! orang tipu rupenya...

siap ade sound sistem bunyi air laut.. bunyi lembu lagi...







aku rasa 3D art yang aku pi ni macam tak banyak pun menda2 menarik..
sebab bila aku gugel.. ade lain yang lagi menarik..
maybe next time kalau kesini lagi bole la nak pegi..






nampak sweet je mil kite tu..
siap amek gambo senyum2..
hihi..














tak banyak sangat yang menarik..
sape yang nak pegi next time..
rasa kene gugel dulu muzium trick art mana yang menarik..
camtula kisah kiteorang sekeluarga kat penang..


next week kite crite trip kite ke lost world of tambun pulak...
kali ni dengan family belah ai pulak.. =)

1 comment:

Ida Puanstoberi said...

muzium 3d art Langkawi yg terbaikkk.... besar...lukisan real...