aku hargai...

12 February 2016

:: 10 bulan dan 1 hari ::

ini cerita cerita orang yang baru belajo hidup berdua kan.. 
sebab aritu ade la aku nampak kat page oh bulan agaknya.. 
cop isteri pemalas..




masa memula aku baca.. 
aku mengaku la yang aku penah je rasa menda yang sama..
yela, baru2 kawen.. semua menda kalau boleh ngko nak buat..
orang tua2 kata tunjuk rajin.. hahaahha... 
tapi tak lama pastu ngko kene mengaku jugak yang sebenarnya ngko tak mampu pun nak urus semua tu sendiri.. dengan keje kat opis.. balik rumah nak masak.. 
basuh baju pulak... nanti nak iron baju pulak lagi.. kompem takkan mampunya nak buat semua.. 

masa aku nak kawen dulu.. menda paling aku gelabah.. nak kene masak..
sebab aku tau, kebolehan aku nak memasak tu tahap mana.. takat nasi goreng memang kacang jela.. suami pulak memang barulah aku tau yang dia cuma makan yang berunsur nasi.. takyah la kengkonon dinner tak pun tea time nak lasagna ke.. macaroni ke.. memang alamatnya sesudu jelaa dia usik.. sejak tau camtu.. memang aku gugel lauk jela.. tapi orang kata mood hanimoon lagik kan.. jadinya prasaan nak tunjuk rajin sangat tu memang ade lagik la.. sekarang ni aku anggap tu macam proses belajar.. yelah, masa tu aku masih tgh seronok nak belajo macam2 skill memasak katanya.. 

bukan la kata kerja rumah tu kite isteri je yang kene buat suami kene la tolong sama.. tapi aku tak nafikan aku memang gemor buat keje sorang2.. sebab aku rasa macam rungsing tengok orang nak buat jugak ape aku buat.. kiranya, aku buat ni.. ngko pi carik keje lain sana... yang tu aku okey.. sementara belum ada anak bole la kot nak harung semua sendiri.. esok lusa sape la yang tau kan.. 

ikutkan pada status akak ni.. aku rasa macam ape dia cakap tu serupa berat sebelah.. 
yela, penat wehh kalau nak harungkan semua sendiri.. "ngko ingat aku robot?" bak kata adik aku la.. takpela, maybe memang dia larat nak buat semua.. 
aku memang tak larat la.. huhu

chill.. baru 10 bulan 1 hari..
jauh lagi perjalanan kan..



1 comment:

pakDin said...

Tak boleh like post la