aku hargai...

16 December 2015

:: semalam kat hard rock hotel penang ::

 hari jumaat dah bergerak.. pastu breakfast pun kat area rumah je... 
oleh sebab selangor cuti, merasa la jalan kat nkve tu clear kejap kan...
tapi kejap jela.. masuk simpang pulai dah start jem.. maybe sebab jalan bukit2..
penyebab utama jem adalah lori! 

aku pun tak tau brape kali dah aku menguap dalam kete still tak sampai2..
sampai terlentok2 tahan mengantuk pun ye jugek..
rasa hazab sungguh jauhnya.. 



sampai kat jambatan ke 2 penang pun dah 12 lebih..
mr.capt nak kejarkan solat jumaat pulaknya..
yang bagusnya jambatan ke 2 ni.. memang clear sungguh.. tak la pack sangat..
maybe sebab jambatan ni terus ke kawasan perindustrian.. nak ke bandar jauh plaknya tu..
ramai orang taknak lalu la kot..



memasing janji nak jumpa kat restoren kassim mustapha bayan lepas...
before tu anto dulu mr.capt ke masjid.. mujur dekat je dengan kedai makan tu..
so kiteorang ni semua tunggu la geng2 laki abis solat jumaat kat kedai makan sementara nak tggu pukul 3 baru boleh check in..

tak lama pastu sil gerak dulu ke hotel uruskan check in..
rupenya dah 3 lebih still tak dapat masuk bilik lagi sebab bilik semua tak ready..
memang da jangka jugak sebab cuti sekolah kan.. tahap pack sungguh kat hotel tu jangan cakaplaaaa....memang sampai jem..



pukul 4 lebih kurang baru dapat masuk bilik...
aaaaaa.... penatnya rasa!! masuk bilik pulak tengok kemain lawa..
oleh kerana book date pun masa cuti skola.. takdolaaa seaview kat hard rock ni..
walau bumbung view pun still cantik je bilik dia..
merasa laa hanimun 2+1 kat sini.. ;p



memang cantiklaaa bilik dia..
riang gembira berguling sana sini.. hiksssss



crita kat bilik air ni memang 1 hal.. haha..
romantika sangat gamaknya sampai cermin kat bilik air tu pun bole view katil direct..
ewah2.. nak main cak2 sambil mandi ke? hahhahahaha..
so petang tu rehat kejap.. trus turun bawah main pool..
tapi bebudak dengan ayah2 budak jela yang terjun pun..
mak2 semua tunggu tepi je..







malam memang program makan kat luar...
plan asalnya nak ke gurney drive malam ahad..
tapi memandangkan kompem jem lagi teruk.. so kite pi malam sabtu je..

mr.capt dengan anak adik kembor dia..
sian anak2 ni.. slalu kompius mana 1 ayah dorang.. haha...


tak dapat view penuh pulak lampu2 hard rock ni..
gigih gile nak amek gambo siap letak fon kat lantai nak amek gambo...
tu pun jenguk2 kepala camtu je.. hahadoiiii






sampai kat gurney drive da 9 lebih kot.. sebab macam yang dijangka..
jem kemain dasyat.. wuhuuuuuu...
lapa jangan cakapla... memang lapa gile.. lupe pulak bawak bekalan dalam kete...
memang sepanjang jalan laaaa aku cakap.. lapaaa...lapaaa..
da rupe zombi..

park kat gurney plaza.. tempat makan kat luar plaza eh..
memang kene manapak sebab park kat luar pun dah jem kemain.. MBPP pn dah ready je dengan trak dorang nak angkut kete yang suka2 park merata..

sampai tempat makan pun memang ramai.. jenuh laa tunggu turn nak dapat meja..
tu pun merata kteorang duduk.. tempat memang pack.. jangan nak demand sangat ai nak makan ni.. ai nak makan tu..

sil amek order skali harung semua sama.. hahaahaha..
tak kisah! sebab memang dah lapa..



takde la nak lepak2 kejap ke ape kan lepas makan.. ramai lagik yang tunggu turn nak duduk..
lepas makan je terus balik.. nak jadi hal.. jalan balik ke batu feringgi tu kemain jem..
kete langsung tak gerak dah.. terus waze jela.. mujur laa ade jalan lain bole lalu.. tapi tu pun potong sekerat jela... past sangkut jem lagik.. yang lagik haru.. ingatkan excident ke ape....
rupenya orang potong pokok.. adoiiii!!
tak tau la bape ramai yang menyumpah kat belakang sebab memang jem kalah kat kL..
tak gerak langsung..

sampai hotel dah pukul 12.. takde dah nak tengok2 tv ke.. golek2 ke ape kan..
terus berdengkur je.. penatnya Ya Rabbi!

program pagi sabtu.. breakfast pun dah dekat pukul 10..
sebab tak larat sangat nak berjalan..
lepas makan terus je pi pool.. bebudak dah tunggu uncle2 dorang nak naik banana boat..



aku ni bakal la bawak perut.. kalau tak, dengan aku skali terjun pool.. haha..
maklumla... nak naik banana boat tu memang tidakla.. aku takut oih...








setel je banana boat.. ade yang nak naik para para sakura tu pulak.. haha..
alaaaa.. yang guna payung terbang2 kat atas tu.. tp anak2 buah jela yang naik...
yang tolong jaga dorang... uncle dia laa.. tapi untung la uncle dia.. sebab semua menda2 tu memang kene cas mahal.. tapi uncle dia dapat free naik semua tu jaga anak buah punye pasal.. hahaha..


memang tak sempat la nak amek gamba bebanyak kat hard rock ni..
elok je nak balik nampak pulak gitar kat luar lobi tu.. tapi nampak masa dah nak gerak..
jadinya byebye jelaa.. tak daya aku nak turun amek gambo kat gitar tu..
ade krusi cantik kat area bilik tu pun tak dan amik gambo.. semua2 pun malas..
ni pun semua amek gambo dari family je..

pasni nak gerak ke flamingo pulak..
sebab semalam sini.. semalam lagi kat sana.. hewhewhew





No comments: