aku hargai...

18 September 2015

:: mom & dad to be ::

 lama jugak peram walaupun sebenarnya rasa nak sangat bercerita..
Alhamdulillah..
Allah izinkan aku rasa membawa harta pinjaman Dia yang paling berharga...

aku tak tau nak cerita macamana..
cuma tengahari beberapa bulan lepas..
terdetik jugak la someting kan..
cuma aku tak nak mengharap benda yang kita sendiri tak pasti..

1st time check..
memang ke tong sampah la preggy test tu..
sebab dah rasa hampa jugakla..
elok je nak balik rumah mak, ntah kenape aku bole pulak carik balik test tu dalam tong..

perghh..
aku dah mula terkagum2 ni..
betul ke ade double line ni.. haha..
1st time ooih.. memang aku tak tau la kan..

rasa was2..
tapi aku memang tak terus bagitau mr.capt la kan..
kang klau preggy test tu kenakan aku..
da hampa pulak dua2... -_-''

laju2 tanya mak..
betul ke ni? tapi apsal line 1 lagik ni macam tak clear?
curious sungguh ai wehhh....

rupenya mak cakap..
even ade 1 je bold kat situ tapi takde line pape2..
memang kompem dah tu..
eh.. yeke? kesian.. tak penah pun aku gugel menda2 gini....
langsung tak tau.. walau ramai je kawan2 dah kawen beranak bagai...
takde nak tanya langsung.. hahahha...

pastu baru la nak tanya..
kengkawan banyak suggest carik clear blue preggy test..
okeh.. terus laju2 carik kat watson..
tak sabar sungguh nak tunggu pagi esok..
memasing suruh test pagi.. nak tau betul2..

Alhamdulillah..
3 kali test.. semuanya membawa kepada jawapan yang sama..
Alhamdulillah..baru la ade gaya nak cerita dgn mr.capt..

tapi part paling klakar..
betul jugakla kot..
kejadah mendanya dia nak tau preggy test tu rupe ape kan...
bila je aku tunjukkan test tu, mr.capt terus tanya..

"ape menda ni?"

aku pun terkulat2 la nak jawab ape mendanya ni..
adoiii.. ape pulak la aku nak cakap dgn dia ni... haha...
terkebil2 aku.. mujur aaaa test tu ade details kan..
takyah cakap.. dia baca sendirik laaa....

syukur Ya Allah..
banyak sebenarnya cerita episod bersiri selepas tau yang aku bawak si kecik ni..
ujian.. dan orang kata ni fasa kenangan untuk kita nanti..


Assalamualaikum sayang..
umi dgn ayah tunggu awak ye sayang.. 
mudah2an awk membesar sihat,comel, gebu gebas macam umi.. 
semoga awk sangat2 behave sepanjang ada dengan umi..
mudah2an semuanya baik2 dan dipermudahkan.. 
ameen.. ameen.. ameen... 


5 comments:

sharamli said...

hoih bestnya!!!!!! Kembar!!

doakan semua selamat

nadiakeeza said...

seronok pulak semua suspected aku bawak kembor ye..
hahaha.. doakan laaa mana tau masin mulut korang...
ahahaha.. tapi ni nampaknya sorang je..

ngko tu dup dap tak 2 minggu lagik nihh..

sharamli said...

hahahaha. dah engko bulatkan dua tu pebendee

nadiakeeza said...

tu hati mak dgn pak dia laa..kahkahkah

aLyNnZ said...

alhamdulillah tahniah mom to be..semoga terus dipermudahkan sehingga keakhirnya ameen.