aku hargai...

28 August 2015

:: pesta sukan kraf 2015 ke 20 ::

baru terhegeh2 nak update pasal sukan..
ngeh ngeh.. 
bape tahun keje, baru tahun ni pegi sukan kraf..
tu pun sebab mr.capt pegi.. kot tak.. jangan harap..
wuwuwuwuuuuu..

sukan taun ni buat kat penang..
start dari 21 - 22 ogos kat ILP kepala batas..
so, matlamat utama aku bukan sukan tapi pasembor..
kohkohkoh... 

kteorg gerak dari rumah pukul 8 kotnye..
kene rest dulu, sebab baru klua spital..
pastu baru hegeh nak kemas barang smua..
Alhamdulillah sampai kat kepala batas pukul 2 pagi, terus tumbang sebab penat gile..

esoknya hari jumaat majlis perasmian dengan start sukan futsal & bola jaring..
aku tak join ape pun sebab still tak sihat tapi buat2 sihat pasal.. 
dekat pukul 9 jugakla baru nak mula perarakan kontinjen pastu perasmian by TKP (P) dah tu
baru la start game...



terus tak tau ape jadi dengan belon bebanyak ni...
teringat pulak cite mr.bean.. ade stroller terbang dengan belon..








pukul 10lbih kurang baru futsal start...
panas kemain..
memang aku tak tumpu memana game pun..
yang aku dok kira bila la nak balik...
aku dah pikir bantal dengan tilam je...-_-''

semangat kesukanan memang haram takde time ni..
teruk sangat morning sickness aku.. adoiii..



malam pulak turn badminton..
game paling lama.. nasib baik menang, kot tak..
aku rasa aku dah gigit2 raket dorang... haha..
game abis elok je pukul 2pagi..
dia punye lapaaaa... mashaAllah...




 ade banyak jugak sebenarnya telematch yang bole join..
tapi aku rasa baik aku duduk diam2 hujung dunia..
bole tahan meriah dengan ramai pulak anak2 join main sama kan..


hari sabtu takde program ape2..
ade la sepak takraw dengan boling..
tapi tak tengok.. sebab aku dah ajak mr.capt pi carik pulau..
memang niat nak makan tengahri terus sebab tak breakfast langsung dua2 ni pun...
mr.capt nak carik nasik kandar lineclear...
aku memang nasi campur sangatlaaaa out..
ntahla, belum train tekak nak terima lagi...
berpusing jugakla waze bawak... ntah memana peginya langsung tak nampak kedai..
pastu waze bawak terus ke park kawasan nasi kandar lineclear..
gaya macam dan dekat sangat dah..
terus rasa hebat sebab dah jumpa.. 
macam ni rupenya nasi kandar..
mashaAllah kari dia.. lain maciammmmm....
pedas rempah betul...
pastu elok je klua kedai...mr.capt kata...
laaaaa....kita salah kedai laaa...kahkahkahkah...
rupenya kedai nasi kandar line clear tu sebelah je dengan kedai yang kiteorg makan..
kompius dengan signboard..
cissss... tapi rasa macam paten pulak...
sebab semua kedai nasi kandar pun sampai beratur..
herannnn.. tu yang kteorg pun kompiden level tinggi ingat jumpa kedai dah..
rupenya takkkk...


pastu waze pulak ke batu feringgi sebab mati2 ingatkan ade pasembor kat sana...
nyumsss terus rasa... hahahha... seronokkkkk lain maciammm...
sempat singgah masjid dulu, solat pape hal.. 
tapi puas la berjalan sampai ke hujung pantai.. takde pun jumpa port orang jual pasembor...
nasib baik laaaa berenti kejap sebab nak pi beli jeruk pak ali tu..
dan la nak tanya akak tu mana pulak laaa jual pasembor..
maklumlaaaa.. last pi penang masa aku sekolah lagi...
memang takde la nak ingat dah... takde pun gugel ke hape....
last2 akak tu kata..kat padang kota.. sini takdak...
adooiiiiii....
terus waze ke padang kota.. 
finally yeay!!! 

tapi memang macam beli yong tau fu la gayanya..
mahai kemain.. kohkohkoh



elok je klua dari kawasan makan..
aku nampak dah menatang 2 ekor ni..
laju2 cakap nak berenti amek gambo...

haha.. eksaited gile weh..
nasib baiklaaa.... mr.capt melayankan kebudakan puan wifey dia..
slalu adik2 aku jadi mangsa amekkan gambo..
la ni pass baton dah...



malam last ada kat kepala batas...
ade dinner & pengumuman pemenang..
aku rasa makanan kat penang ni memang semua kuat rempah..
nasi beriani pun kemain pedasnya... baru rasa nasik belum letak lauk lagi...
berdesing rasa...

elok je kakzu up gambo ni kat fb..
ade orang watsapp.. apsal pakai baju main hentam je..
macam selebet.. 

damn! buruk sangat ke.. hahahadoiii...
pasrah sebab packing baju dalam keadaan tak sihat kan...
nasib baik baju nampak gelap..
takdakla rasa macam gemok sangat..





before makan..
semeja dengan kalong & abanglong
abis je smua.. terus balik hotel..
tidoooo.... esok nak jalan jauh daaaaaa...



hasil usaha mr.capt & team kuning
berbaloi la bak hang...
sebab keseluruhan pun masih dalam jajahan takluk warga team kuning




tahun depan sabah pulak...
mr.capt kata nak ikut dak..
kohkohkoh... niat hati nak pegi.. tapi macam malas pun ye sebab aku takut naik flight...
harap2 berubah laaa kata hati..mana tau tingin nak jalan sabah...

2 comments:

Ida Puanstoberi said...

cubaan cover dagu menjadi..

Eh. ni dari kamera ijad IKN tu eh??

nadiakeeza said...

kalong : kehkehkeh...
power kan.. haah, amek dari fesbuk abg ijad