aku hargai...

28 July 2015

:: cerita hari raya 2015 ::

pestime sambut syawal ade rasa beraya kat kampung..
sehari before raya, sempat jalan lagi kat bazar temerloh..
fiesta mercun sungguh malam tu..

pestime jugak laa tengok orang buat lemang dari mula sampai siap..
sampai siap tu tipu.. tak lalu aku nak tengok lama2.. 
penat haih... 
takde la program aku yang isi balang kuih..
anak buah ramai.. memang dorang saje yang buat tu semua..

good! aunty tengok je yek...




tibalah pagi raya...
subuh lagi dah kecoh...
bila dah ramai, mula la berebut bilik air.. -_-''

takpe! sila dulukan orang2 yang nak kene kejar semayang raya dulu..
yang stay kat rumah ni, tak yah kelam kabut sangat.. haha..

pestime bergambo raya berdua..
berkedondong sedondong..hiksss..

masa sesi nak mintak maaf dengan seben sendirik..
ya ampun, rasa tebal aih muka..
baru berape bulan berdua dah macam banyak sangat kes sentap...
haha..kejap kang sentap.. kejap kang sentap lagi..
bila part nak mintak maaf je.. punyelaa hazab...
malu oih...



day 2 syawal..


pagi2 lagi dah berkonvoi ke kuantan..
rumah adik arwah Fil...
pestime jumpa dan pestime kenal..

pastu bergerak ke bandar kuantan...
anak2 menakan bizi nak carik tappers..





bila ade adik bradik ramai camni..
terus la terkagum2..
macam2 ragam.. macam2 hal..
Alhamdulillah...
1st time syawal dengan dorang smua..
tak terasa macam orang luar..










3  syawal dah balik meru...
ini la adik2 yang ada...
kat sebelah aku, jadi kalong..
sebelah suami jadi si bongsu...

adik bongsu je dah setinggi aku..
tunggu 4 tahun lagi tah tinggi tiang letrik agaknya...








 sebenarnya macam banyak nak cerita..
tapi otak aku tengah tepu..
esok2 baru ade daya nak menaip lagi agaknya...

-_-''



1 comment:

intan rh said...

Nad...len kali balik temerloh, singgah rmh mak akak.
Mudah jek nak cari, rmh depan TNB Kg.Raja.

peace... :)