aku hargai...

23 April 2015

:: akad nikah ::

Assalamualaikum..


11 april 2015
majlis akad nikah kami selamat diadakan kat rumah..
ade jugak kalut beberapa jam sebelum nikah.. 
dalam pada tengah bersiap, kadi pulak call.. katanya dia dah ready kat masjid kenape takde orang..
aku yang tengah dok mekap lagi macam blur..
eh, bukan kat rumah ke..

mujur sesangat la masjid dengan rumah cuma sepelaung je..
nervous? tak rasa langsung.. haha.. semua tanya aku, ada rasa macam nebes tak..
memang tidakla.. sebab bukan aku yang kene akad nikah..
tapi aku rasa perasaan nebes aku memang semua dah transfer ke bakal laki..

masa uncle aku dok ulang kali masuk bilik, aku nak bantai gelak jugak..
sebab pestime aku tengok uncle aku gelabah gile..
siap tanya ulang2 kenape aku tak siap2 sebab rombongan dan sampai..
adoiiilaaaaa uncle.. watlek sudah.. nak nikah je, bukan nak pegi perang..
memang ramai jugak la kaum kerabat aku yang memang tolong susah hati..
yela, nama panjang kemain... dorang takut sungguh kene harung akad banyak kali..





baru keluar ke depan..
terus aku rasa macam.. amboih.. ayunya aku.. 
langsung tak nampak brutal..



Alhamdulillah..
dengan 2 kali lafaz, aku selamat menjadi isteri kepada mohamad rohaizam..
 jangan tanya la kenape bole jadi 2 kali lafaz.. haha.. tengok nama pun dah tau..
haha.. tapi aku rasa macam gelihati pun ade pastu.. sebab sepanjang kiteorg berkawan memang takde pun penah dengar dia sebut nama aku.. langsung tidak..
aku memang ade agak risau jugakla.. kang meraban sebut lain pulaknya..
rupenya dek krana nebes sesangat tu.. akhirnya dia salah jugak sebut nama.. 
tau2 dia dah gelak tengok kteorang semua..
but, Alhamdulillah.. Allah swt sangat2 mempermudahkan urusan kami..




fasa selepas bergelar suami dan isteri..










uncle yang terlampau susah hati dengan anak sedara dia..
asikla reminder aku memacam...
i love u more uncle!



kazen.. dulu aku pengapit..
la ni dia diapit anak..


 uncle yang kuat bebel jugak..
ngeh ngeh


family potret pihak suami..



selamat je akad nikah..
aku pun laju je tukar baju, terus bawak ikan pi bengkel..
bagus betul pengantin.. bole merempit lagi plaknya pastu...


3 comments:

Ida Puanstoberi said...

akak tak risau suami yang menyebut nama tu.. yg tok kadi tu..pass ke dia sebut nama? Eh, ke ayah yang nikahkan?

cik nadiakeeza said...

abah yang nikahkan kalong..
tapi masa awal2 kadi sebut nama pun dah salah.. pastu zam nebes sgt kot, dia pun salah sebut suda.. wahahaaahha

asparaguswhite said...

Selamat pengantin baru ye nadia
Maaf kak aza tak dapat hadir ur wedding becoz of my cousin pun kawin same date dengan kemputan atas kad. Semoga Berbahagia hingga ke akhir hayat. all d best in ur life n family.