aku hargai...

18 March 2015

:: setapak ke fasa baru ::

Assalamualaikum

orang keliling masih tanya ape prasaan nak merubah fasa?
aku jawab "belum ada rasa apa2"
 sebab aku fikir banyak gile tanggungjawab nak kene pikul lepas ni..

kalau ikutkan atuk aku memang da berbunyi banyak kali, bila agaknya cucu dia ni nak nikah..
selalunya aku senyum pastu pelan2 blah.. 
Alhamdulillah, another step to go.. 
atuk happy sungguh bila mak bagitau yang aku nak menikah dah.. 
betul2 happy agaknya sampai nangis dia.. 

yela, aku sorang je kot cucu dia yang still wat lek wat pis..
jalan sesorang.. sesuka ati aku je nak meraban ke mana.. dari meru pi setia alam pastu magic tetibe bole ade kat damansara sorang2.. haa.. aku la tu.. 
asal tanya je pasal jodoh, memang aku dulu yang cabut.. 
tapi Alhamdulillah, aku sorang yang terselamat dari kene mandi bunga walau da fasa 26 katanya dan masih single mingle.. maksu aku kata, bagus teknik ko cabut lari dari kene soal kan.. peace! 

aku tak rasa aku gelabah nak menikah lagi.. sebab aku tggu jodoh dtg sendiri.. 
klise sangat kan..
tapi klau ikutkan, aku bukan paten kelam kabut sangat la.. 
setel borang menikah pun campak campak je.. dengan harapan jap2 lagi la buat..
akhirnya, style campak2 tu setel jugak.. 
Alhamdulillah.. Allah permudahkan..
takut jugak aku orang pejabat agama ni buat onar banyak pulak dia tanya macam2 kang..
but Alhamdulillah.. pegi pej, agama shah alam sgt memudahkan...
lot park je susah nak mati.. pusing 2kali kat menara jais shah alam tu.. 
last2 park kat lot khas.. dalam hati dok zikir janganlah kene clamp..
sebab dah nampak ade kete kene clamp pulak da.. 


waktu bertebaran borang yang ada.. 
aku? tolong tengok je sebab smua tu memang part dia.. ;)




Alhamdulillah.. 
walaupun dengar kabarnya urusan kebenaran ni ade alkisah pak aji kerek dipihak sana..
another step to go.. wink! wink!







No comments: