aku hargai...

05 June 2014

disney :maleficent


aku da tengok cite ni uolss..
wiwiwiiiii...


kemarin dok usha la jugak kan movie Xmen..
sudahnya takpela.. 
aku nak tengok maleficent je la..
lelain tu takdak rezeki la nak tengok..


tengok review cite ni ala2 macam sleeping beauty..
tapi ni semua punca tamaknya si stefan ni laa..
yang buat si maleficent ni marah sangat..
sebab sayap dia kene curik dengan si stefan yang nak sgt jadik raja klau dapat bunuh si maleficent..




sampai la saat stefan dapat jadik raja..
pastu dapat anak perempuan..
semua pari2 datang nak kasik hadiah..

termasukla si maleficent..
dek kerana dendam..
maleficent pun sumpah aurora anak si stefan ni tidur selamanya bila 
dia tercucuk jari dia kat mesin tenun lepas dia umur 16tahun nanti..




membesar la si aurora ni dalam hutan sebab ayah dia si stefan tu gelabah takut anak dia terkene sumpahan.. dalam pada tu.. maleficent ni bole katakan memerhati jugak si aurora ni..
kira jaga dalam diam la kotnya..


part ni comel..
sebab si maleficent ni dari awalnya bukanla jahat mana pun kan..
gara2 stefan dia jadik macam tu..
gelagat si aurora dari kecik memang usik hati kecik maleficent..
sampai laaa 1 tahap  maleficent tarik balik sumpahan dia..
tapi tak bole..sebab maleficent sendiri da cakap yang takde 1 kuasa kat bumi pun yang dapat ubah sumpahan dia melainkan kasih sejati..



terungkai la akhirnya pada si aurora yang maleficent yang kenekan sumpahan kat dia..
berlarilah aurora balik istana..
malangnya sumpahan tu masih berjalan..
tidurlah selamanya aurora bila tercucuk jarum mesin tenun tu..




memula aku ingat davel ni sebenarnya kasih sejati dia..
sebab davel ni lagi kenal aurora dari kecik..
tak mungkin la pulak putera raja yang takde rasa sayang tuh..
sebab putera raja tuh muncul macam tak real langsung..


tapi davel usulkan pasal putera raja tu..
makanya maleficent pun angkut la putera raja tu pi istana stefan..
si stefan pulak da stanby kepung istana dengan besi..
sebab maleficent ni kelemahan dia pada besi..





 sampai je maleficent kat tempat aurora tidur..
dia pun buatkan putera raja tu cium aurora.
kononnya kasih sejati..
rupenya tak..


menangis laa si maleficent..
sebab dia memang da sayang dgn aurora..
elok je maleficent cium aurora..
aurora pun bangun..


perghhh! sedihh..
sebab ni kategori kasih sayang seorang ibu nih..

bagi aku..
cite ni memang best..
sebab banyak benda tak jangka..
pastu sayap maleficent tu memang kuat sungguh..
kagum2..

pastu aku belum pernah nampak ahli sihir kerubung hitam baik camtu..
terus sedih lagik.. 






No comments: