aku hargai...

12 November 2013

this wat i call pari2 shawl ;)


nak sembang2 alkisah shawl..
smua2 org pun da biasa tau kot nak gayakan shawl kan.. 
kt utube tu smpai da sepit2 bunga segala kat tepi kepala..
aku belum masuk tahap letak pin berbunga lagi la.. 
tu mcm fenomena sgt.. kang ade pulak yg kata aku najwa latiff pulak da... haha

dulu2 aku main lilit shawl cam gini jela..
nampak tak pipi aku mcm pau kacang?
angah slalu kata mcm DOH! 
membahan aku smpai ke sudah.. stresss ahkak...

shawl ni terbekenan pn sbb nampak shada pakai..
pastu sbb material agak tak berape nak ikut hati kan.. 
aku tak pakai dah.. mana taknya.. cabut pin.. dgn benang tudung skali tercabut..
nasib baik la beli pasor malam je kan.. klau beli kat butik?
tak ke menangis dibuatnya..haihhlaaaa..



ni kira gaya mak jemah g paso..
pemalas tahap tak ingat..
makanya kita pin pastu selimpangkan jelaaa..
sikit lagi tgk mmg da rupe maid indon da.. 
jgnla ikut.. haha




pastu makin aku try2 pulak gaya lain..
maaf yek.. aku ni jarang pastu mmg sgtlaaa tak rajin nk ikut style utube segala..
sbb aku bukan paham pn dorg belit camne..
confident suruh org tgk utube ade... klau aku yg tgk.. mmg sah2 aku tutup je.. tgk movie lagi bagus..hihihihihihi




shawl ni aku beli masa event kraf..
nak raya kot.. ape ke nama brand dia.. ade kat facebook dgn ig..
nanti kot aku ingat balik.. aku tag laa.. la ni sumpah tak ingat...
kain shawl ni mmg senang je nak bentuk..
nampak kan cantik je berpusing..suggest beli la.. 
material bole diterima.. 



ni shawl bidang beso..
asal aku pkai je.. smua tanya.. berapa banyak shawl aku pakai..
deng! satu jelaaa... tak kuasa ahkak nak sarung kemain banyak kain atas kepala..
cuma sebab bidang dia besar.. jadi takla susah nk labuhkan.. =)






 gambo terang sikit




ni sama  je dgn shawl atas tu..
okeh.. ni style aku skrg...
style ni namanya style tudung terbalik..
jgnla tanya aku knp..
kang ade pulak yg gelak guling2..





sebelum beralih pada shawl2 penuh pin ni..
aku guna shawl ni je.. 
letak je..tak yah pin.. mmg sure tak jatuh pn..
tapi sbb agak pendek sikit.. so, aku sedekah je dgn adik2 aku..






sebelum tu terjebak jugak dgn hoddie alhumaira..
aku ni kan da kesampuk online shopping..
asal tgk je tudung2 kat alhumaira..da mcm kena sawan da..
masa famous2 hoddie ni dulu laaa.. beli jgk.. kemain! sampai 4helai aku beli...
sudahnya duduk dlm almari tak berusik..
nak bg org.. perghhhh... belum terdetik.. sbb masih syg lagi..








senang sbb cuma sauk je..
pin2 ala kad.. pastu tadaaaaa... 
takyahlaa susah2 nak penuh kepala dgn pin kan



step by step..

aku mula tuka style..
sejak shada jual tudung laaaaa kan...
ni tudung pari2 1st yg aku beli..
siyes.. memula mmg smpai kesudah laaa aku tak paham.. camne agknya nak pusing kan..
tu yg jadi own style..stail sesuka hati namanya...




sejak2 tu mmg takde da aku pakai bawal..
jarang da la nak sarung bawal..
melainkan aku malas nak pin2 segala...
smua shawl pari2 aku made by shada.. 


termasuk la yg ni.. 



1



2




3



4



5



6





7


8




9





10



smpai aku da kemain request kaler dgn shada..
sbb aku rasa malas oih nak pi carik2 plak kan...

sebab aku bukanla rajin kan nak pi carik2 tudung..
jalan tar tu da la kemain ramai umat..
jenuh plak kan nk g satu2 kedai...

sape2 yg tanya style tudung aku..
maaplaa.. aku ni pkai ikut dan aku je.. takdenya masa nk google2 utube bagai..
mmg 3 pin 5 peniti atas kepala aku.. meriah tak? tak nampak peniti sbb aku soroklaaa..
kang ade plak org kata aku ni pokok peniti pulak... koh3

k bai..

No comments: