aku hargai...

16 January 2013

tipsss dan pembaziran wang ringgit.. kaya terok kan..

mcmana bole kurus?? haha... aku sendiri susah nk jawab..
nk kata aku dulu gemuk sgt tu x laaa.. tp lepas gak laaa 65kg...muahahaha... walau mcm eh.. 65 je kot... ape nk takut.. aku lak bangsa makan oii.. makan selagi bole makan... smpai kawan lamaaaa dlu slalu ckp... x buleh ko diet? asik mkn yo kojo.. tp masa tu ape aku peduli... aku xpenah kisah pn.. kt opis dulu mmg laci aku tu penuh sgt laa dgn memacam  makanan.. ape je yg xde.. megi cup,twistiesss, gula2, instant milo?? mmg smua ade.. member opis aku dlu ade 4 kerat je.. dorg plak panggil aku 7e.. sbb asal pkul 4 je, aku da membebel lapaaaa...lapa....lapaaaaa.... mcm nk kata jin lapa tu da menyerang laa.. haha.. nk kata suh aku diet? mmg xlaaaa.... kang malam lepas makan nasik.. mmg aku bole sambung beger, pastu aku sambung lak makan menda2 lain.. ais?? iolss is antu ais.. haaaa.. aku bole kata xdpt hidup tanpa ais.. bila bulan puasa, org sahur dgn air panas.. aku jd mcm antu peti ais.. dok pecahkan ais... xpenahnya aku sentuh air panas.. melainkan aku demam.. kot x, mmg sepanjang setahun tu je laaa air batu.. kena bahan makcik2, kengkawan, sedare.. terutamanya adik aku yg mmg sampai skang panggil aku kak mokk.. tu jgn ckp laa.. mmg telinga aku da lali gile.. pastu mula la niat nk diet.. tp mlm je laa niat... pg sok, cmtu gak kekdahnya.. haha.. xde pun berubah.. .

bila nk amek gamba je.. posisi aku akan jd camni.. haha
mesti aku menyorok blkg org.. xnk asik laaa org panggil aku mok..
sampaikan pakcik2 aku kt kota singa pn da panggil aku mok je... aiyaaa... trpaksa redha seketika..muahaha.. tp time tuh mmg aku xde la nk stress bagai.. sbb aku x penah kisah pn pasal berat badan.. yg mmg makin lama makin bagai dipam2... iolsss redha jeee.. haha...


bila org hulur makanan.. aku xpenahnya tolak.. aku bedal je.. smpai 1 tahap, aku bole makan tanpa stop.. upss! tetibe teringat kenangan outing dgn maksu aku... mase dia lum menikah dlu..
sebelum tgk wayang pi mencekik mcd, pastu dlm wayang mkn 3 kotak popcorn size besar.. popcorn dlu kan, kemain besau... pastu sambung lg makan sizzling... stop mkn sizzling pi tapau mcd lg.. OMG!! tu org kahhh??? mmg masa tu aku xtau knp kapasiti perut aku bole menerima smua tu secara mengila.. omg! omg! makanya makin meningkat bagaikan belon laaa badan aku.. hahaha... T_T


aku xtau kenapa dlu aku xpenah care pn pasal smua ni.. 
sebab hati senangkah?? haha.. xkot.. mungkin sbb aku malas nk layan menda2 tuh smua


skrg bila tgk balik gamba2 lama ni.. aiyaaaa...
patutlaaaa nenek aku suh aku kurgkan makan.. sbb aku makan mengalahkan naga..
beso gile laaaa aku..da mcm rasaksa pn ade.. aiyooooo



x ke org kata mcm da kawen anak 3... muahahahahaha.....
padahal.............. hoiiii aku baru 23 kot.. haha
sbb aku xpenah jaga makan.. xpenah care langsung pasal kesihatan..
xpenah aku pk smua tuh.. smpailaaa aku terpaksa menghentikan kerjaya pemakan tegar tu.. =')
baru laa aku mula diet... sbb aku x bole makan segala mcm tok nenek ayam laaa, telur ayam laa
ntah ape2 lg.. fast food? aku xsentuh langsung.. nasik pn aku skip menggila... mase mula2 xmkn nasik.. sumpah mcm nk mati hoiii... tp aku minum milo.. tu yg revocer tenaga aku yg xde tuh.. siyess terseksa rasa.. kira mcm obses nk kurus tu makin menyeksa jiwa.. 
ape je benda aku xpkai? ape saje yg aku xmkn?
brand dr rozmey yg rasa mcm tepung kastard,SD2 yg harganya bole buat ko isi minyak keta sebulan,krim mustajab yg x brape mustajab tuh?? semua aku try.. siyesss aku rasa give up gile sbb aku x bole trunkan jgk berat badan aku.. pastu aku mkn lak acaiberry yg mmg aku xlaaa rajin dan x ingat pn kengkadang benda ni ade dlm handbeg aku.. haha.. tahap obses nk kurus tu mmg sakit gile.. sbb aku jelessss byk baju yg ade aku da xbole pakai.. byk baju cantik2 aku xbole langsung nk sarung sbb sumpah nmpak buruk gile bila aku pkai! haha..
tp aku mmg bukan bangsa patah semangat.. once aku rasa nk, omg! mmg aku usaha gile2!! mmg aku diam, tp otak aku akan berfikiran laju pk memacam.. haha.. yessss, itu adalah aku...
makanya usaha aku bknlah berhenti takat tu je.. opss! klau mak aku tau nih aku beli brg nk kurus beratus2, mau mak aku sekeh aku.. haha.. sbb aku beli kasut pn da kena sorok siap2.. haha.. iolsss takut kena mawahhhh ooooo.... hiksssss.....



pastu sepupu aku plak suggest laaa aku guna bio essence.. oohh, aku mmg pengguna produk bio essence... so, aku try la plak krim bio essence yg panas nk mati tu.. muahahah.. ko mampu? siyesss, mse mula2 aku pkai tu.. ya rabbi.. mcm kena siram air panas.. pijar.. merah2 kulit iolsss... omg! pastu aku pkai tu la 3 4 kali kotnye.. lebihnya? haha.. mak aku amek.. aku xnk guna.. sakit oiii.. pedih... haha.. seram



sbb tu laa aku msti bg posisi pelik2 bila nk amek gamba.. haha..


betapa kembangnya ko nyah.. muahahhahaha... hambekkkkk ko


cabaran nk kurus.. semakin hari makin buatkan kepala aku stress gile..
end up... yessss berjaya2!!!! dari 65kg.. now iolssss is 55kg? siyesss rasa mcm nk lompat2 epi... 
ingat senang nk kurus? susah hokey.. siyesss susah gile...


lepas je aku stop guna krim panas gile tu.. aku try fellina inchloss...
aku sme je mcm org lain.. yg nk cepat nmpak feedback dgn ape pn yg dibuat.. seeee..
ni laaaa kesahnya.. muahahahah.. aku mmg tabik spring2 dgn krim ni.. bg aku flat sekejap gile.. tp jgnlaa plak korg ingat aku pkai krim tu je bole magic boommm! kurus.. xlaaa cmtu.. rajin2 laaaa workout.. rajin2 laaaa makan buah saje... aku pn antu beger gak..lg2 beger mcd kannn...
tp awas2 laaa makan... n now... really.. iolsssss rasa best giler sbb dpt pkai baju yg aku beli tp xpenah pkai.. sbb xmuat.. haha.. panggg! da tau xmuat pi beli apehal lak kan.... haha...



selepas bersusah payah..
akhirnya aku berjaya.. yes! yes! yes!
aku xpenah dpt pkai camni hoiii slama nih.. badan mcm belon kannn...
sila panggg diri sendiri.. haha..





 k bai.. da puas membebel..
jom beli fellina.. ehhh! iklan jap.. muahahahahaa.. larikkkkkk

2 comments:

Luv said...

bagus la ko weh..

sumber inspirasi aku hihi...

ko nye semangat dh smpai kat aku ni.. haha

tp camne ek nak pi bandung 5hari ni no diet hih

cik pelangi said...

hahaha...
dek krana rasa tercabar la jd cmni..
klau x dicabar.. aku rasa aku masih lg dlm gamba baju grey tu..
semangat hoii semangat..
xpe, cuti2 makan je.. jgn kisah.. kang da balik cuti baru on diet..
tp FM aku jgn lupe.. muahahhaha