aku hargai...

31 December 2012

end of 2012 & welcome 2013

januari 2012

aku operation dgn jayanya... muahahhahaah.... 
bila masalah sakit pinggang aku makin menjadi2.. hakhakhak.. maklumlaaa...
haku kan kononnya kebal cm ultraman taro..
kesan aku jatuh mase umo aku 18 kotnye.. last2 xbole blah asik ulang alik hospital je, pastu belasah pain killer da mcm gula2 kekdahnya.. end up, kasi klip tu luka kt pinggang.. sob! sob! 
sakit wooo... gua tido kt toto je.. sbb x bole tido kt tilam.. nk bg flat je.. pastu xbole hentak2..xbole tu x bole ni.. gileeee ahhh... mencabar prasaan jiwa dan raga.. smpai aku nangis sbb mkn kena pantang.. pastu dorg buat mkn2.. ada kek,pizza segala bagai.. tp haku tgk je.. acaner?? nangis la ko... uwaaaa....

februari 2012

suprise befday yawww utk adik cilik haku...
muahahhaha... mmg sperise gile.. sbb dia mmg da nyanyi2 xde kek utk adik?
bila aku balik keje.. aku pn menonong je laa..xde laa.. skali dia sound.. xde ke kek2 keeee.. 
baik punyer cover line.. pasang lilin dlm keta... adik2 badang aku tlg angkt.. memang menjadi laa sprise tu.. hiksssss.... hepi2

time ni jgk mmg smua obses gile dgn VANILLA COKLAT
sape tgk? okeh! aku tgk smpai dok sambung kt tonton.com.. hohoooo..
pengaruh2,..
sampai skang love it cinta zara & amir
sweet gile... =)

bertrusan dgn kursus INDUKSI KPKK kt gambang resort..
siyess mmg best gile resort tu... 
kursus yg mmg stress sbb aku kena ikut jadual totally.. 
penat nk mati! haha... 
tp mmg enjoy.. sbb mlm tu aku join nite walk.. smpai tergolek2 dalam hutan tu..
tu blum alkisah jalan licin.. pastu dok tahan tgn org kt depan.. smpai rasa mcm xbole blah je.. dlm hutan weiii... aku da la x penah buat pejadah tu smua...
hari last.. bole masuk gambang waterpark.. tu mmg ohsem.. aku naik slide mcm nk tercampak tu dgn farah..
siyess best gile.. then naik pelampung ramai2 tu dgn farah again 5 another abg2 konon macho2..last2 part tergolek dlm air, ade yg mcm nk mintak nyawa.. hahaha...

mac 2012

21/2 smpai 4/3/2012 start HKK 2012
tema tahun ni pop art yawww... smua mmg berpop art
part paling best... mase the day of hkk.. aku muntah2 dari pg smpai btul2 flat nk mati.. 
last2 warded kt pusrawi.. masuk air siap amek darah segala bagai.. haha..
dasat tul... kenangan siot.. pastu nurse pusrawi tu nk cabut aku jarum kt tgn aku.. main cabut je.. mencurah2 darah kt tilam tu.. ko ingat tgn aku hape.. x sakit ke ape! dusshhhh... 

april 2012

baby Nurul ain najiha bt zaidi was born...
haha.. kehadiran yg mmg ohsem dari Allah swt..
smua kluarga tertunggu2 hadirnya dia.. 
Alhamdulillah.. selepas 8tahun my lovely pakcik & makcik menunggu.. =)

majlis aqiqah nur ifti liyana
anak maksu aku.. mase majlis ni, dorg siap suh ifti pnjat tgga wooo, pastu suh pilih segala mcm barang kt dulang.. haha.. mmg meriah gile...

mei 2012

the day i got my note

june 2012

i'm official 23 =)
makin meningkat umo..makin pening kepala aku.. haha..
xpelaa.. meningkatkan kesabaran dalaman dan luaran...

julai 2012

my dear sayang JUARA MR SELANGOR 2012
Alhamdulillah.. semoga my dear adikku sayang akan trus maju dan berjaya.. aminn...
tahun ni again aku ke kota singa... majlis persandingan pakcik haku.. 
3 hari yg ohsem.. sbb smua pakcik2 haku ade.. sumpah best... 

ogos 2012

ramadhan yg penuh bawak makna.. 
walau sebenarnya byk duka dari suka.. 
biarla tu smua jd memori paling perit...

31 ogos aku jadi pak pacak kt dataran merdeka dari pagi hokeh..
smpai laaaaa mlm sambung lak kt bukit jalil.. dek krana program janji ditepati...
ohhhh so gomen... haha

september 2012

kursus induksi kt PD..
kursus memanjang saje laaa ko nad oi... 
haha... naseblaaaa SYMP katanya..
tp best2... sbb aku da buat terjun tiruk kt swimm pool tu..
pastu kteorg ade dinner yg mmg ohsem ok.. mmg berkilo2 haku naik.. da la nk kurus seksa..

konvoi pulak ke ipoh.. majlis resepsi uma shaada...
kteorg konvoi 2 keta dgn group.. 
ohsem ok...
aku follow keta k.ila dgn moore..
cik ai plak dgn faizullah n sandy..
perjalanan pi ipoh yg sepatutnya 2jam je kot.. bole jadi smpai 6jam?? apehal???
2 line jd 1 dek krana excident memanjang... 
mmg penat nk mati.. kteorg gerak dari KL pkul 4ptg smpai uma shada pkul 10mlm.. tahniah laaaa.. haha...
pastu sempat pi mandi kt air terjun yg hoiiii hoiii... sejuk gile.... 
best2.. kenangan konvoi paling best... =)

October 2012

buat event sendiril.. picnik kt sg tekali with group..
sesi baling2 telor kt befday boy..
masak memasak tepi sungai.. ohhh kenangan.. 

happy ever after Nur Suhana & Syahrelzal
sbb aku adalah cik pengapit yg over dari pengantin.. haha..
alhamdulillah dikurniakan sahabat seperti dia.. wlau penah cerita pahit mewarnai kisah kami...

course KPKK kt KSL resort..
ni hotel mmg super duper mewah.. sebilik dgn ahkak IB..
dia nk katil kecik, so aku konker katil besau alam tu sengsorang...
bergulung2 haku dlm tu... best sesangat la haih.....
makan? ni hotel yg mewah gile makan.. hari2 ade bbq.. hari2 ade dessert yg mengalahkan menteri dtg mkn..
hari2 ade udang bbq yg besar gile.. ulang patplohkali makan sbb aku mmg ANTU UDANG.. kekdahnya.. 
hahahahahahaha....pastu memalam aku pi round segala tok nenek pasar karat yg mmg bersepah kot kt sana..
wooowwwww.... jam ice kt situ murah gile! kt sg wang smpai 40hengget... kt situ?? 15hengget je wei.... gile ko x best.. mmg best gile laaaaa....

aku dpt 2 bus come from london.. ohsemmmm gile.. haha...
1 aku kirim.. 1 lg pun aku kirim gak.. so ade 2 bas... hahahaha... mekasih2.. syg pd yg bg ketat2.. =)

November 2012

piala suzuki  Aff...teringat dlu aku pi join skali tgk bola dgn my baby boy.. 
hukhuk... semangat sgt kekdahnya.. padahal dok memujuk ajak pi tu yg x bole blah.. haha.. pi gak laaa.. ops! tu bkn kenangan 2012 yek... terselit plak haihh

pi makan cheese nan dgn paksaan.. haha..
sape suh tunjuk kan... kan.. kan... 
kan aku nk plak.. kekdahnya.. padahal mmg tringin sgt da.. cheese yg mmg gile sedap hokeh!
OMG!!!

aku pindah uma!
hoyeaaaaaaa.... Alhamdulillah selepas bermacam emosi kt uma lama.. akhirnya aku hirup udara baru dan suasana baru... pi blah smua emosi mengarut tu.. aku xnk ingat dan xnk tau!
 

Disember 2012

promosi plaza angsana 2012 kt jb.. ape yg best selain jalan.. haha..
ok2, aku keje kt sana .. dan bukan mudah membawa diri lari2 sambil kejar model2 utk fesyen show..
bg subang,bg rantai kang tuka baju lain... nti x kena gaya kena tuka slua lain lak.. sumpah! penat gile..

bulan ni jgk bulan paling mencabar bkn je buat aku... tp seluruh ahli kluarga...
pemergian Allahyarham atuk aku Tuan Hj Khafandi Bin Hj Jalal mmg mengejutkan smua..
mmg smuanya ketentuan dia yg maha esa.. namun disebaliknya tersimpan berjuta rasa kehilangan yg x terungkap dgn kata2.. hari terakhir aku jumpa arwah, sehari sebelum aku bertolak ke JB.. tu hari terakhir aku jmpa Arwah dlm keadaan sihat...cuti balik dari jb yg kononnya aku nk manfaatkan utk rehat.. rupanya kami semua berkampung kt HKL.. dan arwah atuk meninggalkan kami smua.. 
semoga Allahyarham diletakkan dikalangan para solihin...
amin..

akhirnya selepas bermacam emosi pahit perih suka dan duka yg dilalui sepanjang tahun 2012...
kite smua tempuhi jua tahun yg baru..

 semoga lembaran baru ni membuka ruang kebahagiaan...
 ruang keinsafan.. ruang untuk lebih dkt dgnMu Ya Rabbi..
semoga tahun ni membuka pintu rezeki seluas alamMu... 
semoga kluargaku diberikan kebahagiaan dunia akhirat...
semoga nenek nani, atuk mail, abah dan mak diberi kesenangan dan kebahagiaan yg melimpah ruah seluas bumiMu.. semoga tahun ni juga membuka pintu rezeki buat adikku Bahrlinza Noki Nakee..
semoga tahun 2013 memudahkan segala urusan adikku Bahrlinza Novanakeeza..
semoga tahun 2013 ni memudahkan adikku yg masih di alam persekolahan, Bahrlinza Natasha & Bahrlinza Nashakee.. smoga mudah menerima ilmu... 

Ya Allah, semoga tahun 2013 ni juga memudahkan segala urusanku yg tertunggak di tahun sebelumnya...
semoga tahun ni membawa 1001 erti buatku...
semoga tahun ni memberi aku sepenuh pembelajaran dan pengajaran ape jua utk masa depanku..
semoga dibukakan pintu kemudahan buat segalanya...
aminn... aminnn.. amin...

No comments: